צורך בהרכבת משקפי ראייה על בסיס קבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צורך בהרכבת משקפי ראייה על בסיס קבוע
    אלי
    15/05/2017

בוקר טוב,
    בשל דעות שונות ששמעתי בנושא, אשמח לקבל חוות דעת נוספת.
    אני בן 30, בריא ובערך בגיל 20 (כשהתחלתי ללמוד באקדמיה) שמתי לב שהראייה שלי למרחק לא טובה, ושאני צריך משקפיים.
    במהלך הלימודים הרכבתי משקפיים בהרצאות ובנהיגה, ובשאר הזמן לא היה צורך (קריאה מקרוב, עבודה מול מחשב וכו').
    כיום אני עובד מרבית שעות היום מול מחשב או מול דפים המונחים על השולחן, כך שמרבית הדברים שאני צריך להסתכל עליהם נמצאים בטווח הראייה התקין יחסית.
    השאלה האם עליי להרכיב משקפיים באופן כללי?
    חלק מהאנשים אמרו לי שדווקא הרכבת משקפיים תגרום לראייה להידרדר עקב כך שלא אאמץ את העיניים, ומאידך היו כאלה שאמרו שאם לא ארכב משקפיים אפגע בראייה שלי עקב מאמץ של העיניים.
    באופן כללי אשמח לדעת אילו מבין הטענות הנ"ל נכונה, והאם במקרה הפרטי שלי (שבמרבית היום אני מול מחשב) יש צורך להרכיב משקפיים.

אגב, צירפתי דו"ח ראייה מעודכן שלי מלפני חודשיים.

תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    18/05/2017

לפי הנתונים שמסרת, אין כל צורך להרכיב את המשקפיים בקריאה/מחשב/עבודה לקרוב. תרכיב בנהיגה ובכל מצב אחר שבו תרגיש צורך במשקפיים.
    פרט לילדים, הרכבת משקפיים או הימנעות מהרכבתם לא "תקלקל" ולא "תחזק" את העיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר

אלירז
    18/05/2017

תודה רבה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו