מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובש קשה בעיניים במשך תקופה ארוכהמשה26/06/2017
שלום,
אני בן 29, סובל מזה כ-6 שנים מיובש משמעותי מאד בעיניים (גם בשירמר אין דמעות, בכל פעם שנבחן). לפחות פעמיים בשנה דלקת (לא זיהומית, עד כמה שאני מבין) ונרשם לי לוטמקס ועוברת.
אני משתמש בטיפות עיניים ובג'ל לאורך כל היממה ועדיין תחושת המועקה גדולה. לשאלתי בדבר "ממה זה נובע ומתי יעבור?" רופא העיניים בקופה אומר שאינו יודע ואולי זה יחלוף פעם מעצמו. נשמע לי מאד מוזר לפטור אדם ב"ככה זה ותשים טיפות עיניים כל חייך" לצד אבחנה שאומרת שהעין יבשה לחלוטין וקיימות בה מעין נקודות שכאלה, שמהוות בקעים עפ"י הרופא.
משיטוט קל באינטרנט אני מבין שהאטיולוגיה רחבה וניתן לבדוק כיוונים שונים, אם קיים רצון שכזה כמובן.
אשמח לדעת מהן האופציות העומדות באפשרותי, אם אכן ישנן, לקיים בירור מעמיק לסיבות היובש הזה - אם במסגרת קופה"ח או מעבר. הדבר מעיק עליי מאד.
תודה רבה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם שוחט26/06/2017יש סיבות רבות ליובש. תרופות מסוימות עלולות לגרום ליובש, ואם אתה מטופל בתרופה כלשהי יש לבדוק אם ייתכן קשר ליובש. יש מצבים גופניים שגורמים ליובש, ועליך לבקש מרופא המשפחה לבדוק בכיוון זה (למשל בעיות פרקים, סיוגרן, ועוד). תוספי מזון כגון אומגה 3 עשויים לעזור. טיפות בשם רסטאזיס עשויות לעזור. יש חשיבות לתנאים הסביבתיים (מיזוג אויר, זיהום אויר, ישיבה מול מאוורר או מפוח של מזגן) ושינוי תנאי הסביבה עשוי לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
משה26/06/2017שלום ותודה על תגובתך.
אני לא משתמש בשום תרופה קבועה. פאנל ראומטי שעשיתי מס' פעמים ובמספר רזולוציות יצא תקין - ANTI SSA SSB תקינים.
לפני כשבוע וחצי עברתי ביופסית שפה כדי לשלול/לאשר שיוגרן (אני לא סובל מיובש בפה, אגב).
האם יכול להיות שישנה דלקת כלשהי בעפעפיים שהרופא לא שם לב אליה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם שוחט27/06/2017זה ייתכן, אם כי בדלקת עפעפיים מבחן שירמר אינו אפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?