יובש קשה בעיניים במשך תקופה ארוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש קשה בעיניים במשך תקופה ארוכה
    משה
    26/06/2017

שלום,

אני בן 29, סובל מזה כ-6 שנים מיובש משמעותי מאד בעיניים (גם בשירמר אין דמעות, בכל פעם שנבחן). לפחות פעמיים בשנה דלקת (לא זיהומית, עד כמה שאני מבין) ונרשם לי לוטמקס ועוברת.
    אני משתמש בטיפות עיניים ובג'ל לאורך כל היממה ועדיין תחושת המועקה גדולה. לשאלתי בדבר "ממה זה נובע ומתי יעבור?" רופא העיניים בקופה אומר שאינו יודע ואולי זה יחלוף פעם מעצמו. נשמע לי מאד מוזר לפטור אדם ב"ככה זה ותשים טיפות עיניים כל חייך" לצד אבחנה שאומרת שהעין יבשה לחלוטין וקיימות בה מעין נקודות שכאלה, שמהוות בקעים עפ"י הרופא.

משיטוט קל באינטרנט אני מבין שהאטיולוגיה רחבה וניתן לבדוק כיוונים שונים, אם קיים רצון שכזה כמובן.

אשמח לדעת מהן האופציות העומדות באפשרותי, אם אכן ישנן, לקיים בירור מעמיק לסיבות היובש הזה - אם במסגרת קופה"ח או מעבר. הדבר מעיק עליי מאד.

תודה רבה,
    משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    26/06/2017

יש סיבות רבות ליובש. תרופות מסוימות עלולות לגרום ליובש, ואם אתה מטופל בתרופה כלשהי יש לבדוק אם ייתכן קשר ליובש. יש מצבים גופניים שגורמים ליובש, ועליך לבקש מרופא המשפחה לבדוק בכיוון זה (למשל בעיות פרקים, סיוגרן, ועוד). תוספי מזון כגון אומגה 3 עשויים לעזור. טיפות בשם רסטאזיס עשויות לעזור. יש חשיבות לתנאים הסביבתיים (מיזוג אויר, זיהום אויר, ישיבה מול מאוורר או מפוח של מזגן) ושינוי תנאי הסביבה עשוי לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

משה
    26/06/2017

שלום ותודה על תגובתך.

אני לא משתמש בשום תרופה קבועה. פאנל ראומטי שעשיתי מס' פעמים ובמספר רזולוציות יצא תקין - ANTI SSA SSB תקינים.

לפני כשבוע וחצי עברתי ביופסית שפה כדי לשלול/לאשר שיוגרן (אני לא סובל מיובש בפה, אגב).

האם יכול להיות שישנה דלקת כלשהי בעפעפיים שהרופא לא שם לב אליה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    27/06/2017

זה ייתכן, אם כי בדלקת עפעפיים מבחן שירמר אינו אפס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו