טיפול בקטרקט משני בעין עם פיזור פיגמנטים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בקטרקט משני בעין עם פיזור פיגמנטים
    עוז
    10/07/2017

ש לי קטרקט משני ב 2 העיניים, יותר בשמאל, בה הראיה בתהליך ירידה מס' חודשים, בעין שמאל שהיתה 6/6 רואה עכשיו פחות מעין ימין שהיתה חלשה בהרבה 6/15.
    יש לי פיזור פיגמנט-סיכון לגלאוקומה-הלחץ תוך עיני עלה לפני מס' שנים ל 23 בעין שמאל ומאז מטופל בטיפות להורדת הלחץ. בשנה האחרונה לחץ יציב 13 ב2 העיניים.
    אני מבין כי יש סיכון לעלית הלחץ כתוצאה מטיפול בלייזר לקטרקט המשני. מצד שני שיבוש הראיה בשמאל מפריע. החשש אמנם גדול ולחכות שהראיה תפחת יותר? קראתי שגם גלאוקומה מטופלת ע"י לייזר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    10/07/2017

מכיוון שאתה סובל מהפרעה משמעותית בראייה בעינך הטובה אין כל סיבה לדחות את הטיפול בלייזר. עלייה בלחץ התוך עיני חלה רק במיעוט המקרים, וגם אז מדובר על עלייה חולפת בלחץ. ככל שהשכבה של הקטרקט המשני עבה יותר, יש צורך ביותר אנרגיית לייזר, עם פוטנציאל מוגבר לעלייה בלחץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו