טיפול בתסמונת ארוזיה חוזרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בתסמונת ארוזיה חוזרת
    אהד
    31/08/2017

מהו הטיפול המועדף לארוזיה חוזרת?
    הבנתי שלעיתים זה חוזר לאחר חודשים, גם כאשר נראה שזה עבר לחלוטין. האם יש טיפול שמסדר את זה סופית, או חייבים ניתוח?
    האם טיפות עיניים (טיפות ג׳ל) בכלל יכולןת לעזור או שחבל על הזמן?
    הכאבים פשוט איומים, אכזרי בטירוף להתעורר משינה עם כאבים שכאלה. אני כבר פוחד ללכת לישון וזה לא בציניות.

מה עושים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    06/09/2017

ישנם טיפולים שונים לטיפול בתסמונת הארוזיה החוזרת. סוג הטיפול נקבע על פי הממצאים בבדיקה ועל פי נסיונו והעדפתו של הרופא.
    כדי להקטין את הסיכון לארוזיה חוזרת חשוב מאד להמשיך בסיכוך אינטנסיבי של העין לתקופה ארוכה, גם כשאין כל סימפטומים. ככל שמשך הזמן החולף מהארוע האחרון גדול יותר, קטן הסיכון לארוע נוסף. מצד שני, כל ארוע נוסף עלול להחליש את הצמדות האפיטל עוד יותר ולגרום לעלייה בשכיחות ובחומרה של הארועים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוזיה חוזרת...

אוהד
    06/09/2017

תודה ד"ר שוחט. אני מרגיש את הארוזיה החוזרת רק בלילות (הוסבר לי כי העין יבשה וכו) לכן אני שם טיפות ג'ל לצורך סיכוך. האם זה מספיק או עליי לשים טיפות גם במשך היום (למרות שבמשך היום אין בעיה לכאורה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    06/09/2017

זו בדיוק הנקודה. צריך לשים כל יום מספר פעמים, גם כשלא מרגישים. מומלץ גם משחה לפני השינה. ומדובר בטיפול קבוע, לתקופה ארוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו