האם כדאי לשים משקפיים עם מספר 1/2?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כדאי לשים משקפיים עם מספר 1/2?
    רועי
    23/05/2008

שלום

אני סטודנט ולאחר שתקופה היה לי קשה לראות למרחק עשיתי בדיקת עיניים שם גילו שיש לי 1/2 בכל עין (לפני כן לא היה לי מספר כלל וראיתי 6/6)

נאמר כי המצב אינו מחייב משקפיים אולם אם זה מפריע אז משקפיים יפתרו את הבעיה.

התלבטות שלי היא האם שימוש במשקפיים יגרום לעלייה נוספת במספר או להשפעה שלילית כלשהי, מכיוון שבעצם השימוש אני לא מאמץ את השריר של העין וומכאן שגורם למצב להדרדר או אולי מונע שיפור אפשרי שיכול היה להיות בלי משקפיים אשר היה מחייב לשריר לעבוד ואולי לשפר את המצב.

איני יודע אם העובדות שבידי אנכונות ולכן אשמח אם תוכלו לייעץ לי בעניין\

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לרועי

ד``ר יורם שוחט
    24/05/2008

ישנה תופעה שכיחה יחסית של הווצרות קוצר ראייה אצל סטודנטים שלפני הלימודים ראו היטב ללא משקפיים. זה עלול לנבוע מאימוץ יתר של העיניים במשך שעות רבות של קריאה או מחשב. התופעה נקראת "ספאזם אקומודטיבי" וניתנת לאבחון באמצעות הרחבת האישונים עם טיפות.

במקרים רבים אפשר לבטל את קוצר הראייה ע"י תרגילי הרפיה לעיניים והקניית הרגלי שמוש נכון בעיניים, בעיקר כשמדובר במספרים קטנים כמו במקרה שלך.

פנה לבדיקה ולהדרכה על השמוש הנכון בעיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו