האם בבדיקה של הרשתית הרופא תמיד בודק גם אפשרות לניוון הרשתית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם בבדיקה של הרשתית הרופא תמיד בודק גם אפשרות לניוון הרשתית?
    יונתן
    17/08/2018

(אני בן 42)

לאחרונה הבחנתי שבמרכז שדה הראייה (בעין אחת) יש לי כתם קטן ו"מסנוור" שקצת מפריע לי לראות את האות שעליה אני מסתכל.

אתמול הייתי אצל הרופא. תיארתי לו את התסמינים שלי, וכעת אני חושב שאולי "מרוב עצים לא רואים את היער". כלומר, שהפרט שתיארתי לכם (הפרעה במרכז שדה הראייה) אולי "נבלע" בתוך שאר האינפורמציה שנתתי לו ולכן, אולי, הוא לא שם אליו לב.

הרופא בדק, כך אמר, אם יש לי קרעים ברשתית. הוא לא מצא. אני צריך לחזור אליו לביקורת בעוד שבוע.

כעת אני קורא באינטרנט על התנוונות הרשתית, ואני תוהה האם הרופא היה שם לזה לב אפילו אם לא חיפש את זה ספציפית.

השאלה שלי, במלים אחרות:

האם אני צריך לחזור לרופא בדחיפות, כדי שיבדוק את העניין הזה, או שזה סובל דיחוי של שבוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום רב,

ד``ר אורי מלר
    20/08/2018

בגיל 42 נדיר שמדובר בניוון רשתית אבל אם הרופא הרחיב אישונים ובדק את הרשתית, הוא גם בדק כנראה אם יש ניוון או לא.
    בכל אופן ממה שכתבת, אני לא סבור שמדובר במשהו שלא סובל דיחוי שבוע.
    בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו