מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפי שמש- מותגים או חיכוייםשלומי21/06/2008
הורי נתנו לי במתנה זוג עיינים בהירות וידועה לי רגישותן היתרה לחשיפה לשמש וחשיבות ההגנה עליהן, ולכן אני מקפיד להרכיב משקפי שמש.
הבעיה שרציתי להעלות בפורום היא לא בעיית ראיה.
הבעיה שלי נובעת מנטייתי להיות שחכן.
בעקבות נטייה זו אני מאבד פעמים רבות חפצים יקרי ערך, ובהקשר זה את משקפי השמש שלי.
פניתי לאופטימיטריסט שלי (שכבר מכיר אותי הרבה יותר מכפי שהייתי רוצה), הסברתי לו את הבעייתיות שבמצבי, ושאלתי אותו האם קיים הבדל בין המשקפיים ה"מקוריות" שאני קונה אצלו לבין משקפי השמש שניתן לקנות, בעשירית המחיר, בשווקים.
האופטימיטריסט שלי הסביר לי שבעוד ששני המשקפים מצלים על העין ומסבים לעין תחושת הקלה רק המשקף ה"מקורי" מונע חדירת קרנים מזיקות לעין.
הוא הגדיל לעשות כשאמר, שעדיף לא להרכיב משקף כלל מאשר להרכיב את המזוייף כיוון שבעקבות הצל שיוצר המשקף, האישון מתרחב, אך בניגוד למשקף המקורי שמסנן את הקרינות המזיקות, המשקף המזוייף מאפשר את חדירתם המלאה לתוך האישון המורחב. כך סופגת העין יותר קרינה מאשר היתה סופגת לולא היינו עומדים בשמש ללא משקף כלל עם עיננים מכווצות .
ובכן רופאים יקרים,
האם יש אמת בטנותיו של האופטימטריסט? שלמרות שאנחנו כבר משפחה :) יש לו אינטרס ברור שאמשיך לרכוש אצלו משקפיים.
מלבד זאת גם בשקפי השמש שאני רואה בשווקים יש איזכור של סינון קרינה אך אני לא יודע אם ניתן לתת בכיתוב זה אמון.
בכל מקרה אודה לכל תגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומי
ד``ר יורם שוחט22/06/2008כעקרון, הגנה מפני קרינה אולטרה סגולה מושגת ע"י משקפיים שמסננים את אורכי הגל המזיקים (מתחת ל-400). על המשקפיים יש לכן סימון UV 400. אין קשר בין צבע עדשות נמשקפיים ליכולתן לסנן את הקרינה.
גם עדשות פשוטות וזולות יכולות לסנן את הקרינה. לאופטומטריסטים רבים יש מכשיר שבאמצעותו ניתן לבדוק מיידית את כושר הסינון של עדשת המשקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?