משקפי שמש- מותגים או חיכויים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקפי שמש- מותגים או חיכויים
    שלומי
    21/06/2008

הורי נתנו לי במתנה זוג עיינים בהירות וידועה לי רגישותן היתרה לחשיפה לשמש וחשיבות ההגנה עליהן, ולכן אני מקפיד להרכיב משקפי שמש.

הבעיה שרציתי להעלות בפורום היא לא בעיית ראיה.
    הבעיה שלי נובעת מנטייתי להיות שחכן.
    בעקבות נטייה זו אני מאבד פעמים רבות חפצים יקרי ערך, ובהקשר זה את משקפי השמש שלי.

פניתי לאופטימיטריסט שלי (שכבר מכיר אותי הרבה יותר מכפי שהייתי רוצה), הסברתי לו את הבעייתיות שבמצבי, ושאלתי אותו האם קיים הבדל בין המשקפיים ה"מקוריות" שאני קונה אצלו לבין משקפי השמש שניתן לקנות, בעשירית המחיר, בשווקים.

האופטימיטריסט שלי הסביר לי שבעוד ששני המשקפים מצלים על העין ומסבים לעין תחושת הקלה רק המשקף ה"מקורי" מונע חדירת קרנים מזיקות לעין.

הוא הגדיל לעשות כשאמר, שעדיף לא להרכיב משקף כלל מאשר להרכיב את המזוייף כיוון שבעקבות הצל שיוצר המשקף, האישון מתרחב, אך בניגוד למשקף המקורי שמסנן את הקרינות המזיקות, המשקף המזוייף מאפשר את חדירתם המלאה לתוך האישון המורחב. כך סופגת העין יותר קרינה מאשר היתה סופגת לולא היינו עומדים בשמש ללא משקף כלל עם עיננים מכווצות .

ובכן רופאים יקרים,
    האם יש אמת בטנותיו של האופטימטריסט? שלמרות שאנחנו כבר משפחה :) יש לו אינטרס ברור שאמשיך לרכוש אצלו משקפיים.
    מלבד זאת גם בשקפי השמש שאני רואה בשווקים יש איזכור של סינון קרינה אך אני לא יודע אם ניתן לתת בכיתוב זה אמון.

בכל מקרה אודה לכל תגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשלומי

ד``ר יורם שוחט
    22/06/2008

כעקרון, הגנה מפני קרינה אולטרה סגולה מושגת ע"י משקפיים שמסננים את אורכי הגל המזיקים (מתחת ל-400). על המשקפיים יש לכן סימון UV 400. אין קשר בין צבע עדשות נמשקפיים ליכולתן לסנן את הקרינה.

גם עדשות פשוטות וזולות יכולות לסנן את הקרינה. לאופטומטריסטים רבים יש מכשיר שבאמצעותו ניתן לבדוק מיידית את כושר הסינון של עדשת המשקפיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו