מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אישונים לא שווים וראיה בשעות הערבאיתן22/08/2008
שלום רב יש לי תופעה של אישונים לא שווים, רופא עניים ראה ואמר שיש לחמישית מהאוכלוסיה תופעה דומה. הבעיה היא כזאת: האישון בעין שמאל יותר מורחב (ההבדל בין האישונים גדל ככל שתנאי ראות עם פחות תאורה למשל באור חזק כמעט ואין הבדל וצריך ממש להתאמץ בכדי למצוא הבדל). תמיד יש לי תחושה מוזרה - קשה לי להסביר אך משהו מפריע לי - זה לא טישטוש. אגב התחושה באה לידי ביטוי בעיקר בשעות ערביים ותאורת חדר "צהובה" באור יום זה לא מורגש ואף בשעות הלילה אני רואה מצויין. אגב עברתי ניתוח ליזר לאסיק ב 2004 האם התחושה נובעת מכך שנכנס יותר אור לאישון שמאל מאישון ימין (מאחר הוא מורחב יותר)? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתן
ד``ר יורם שוחט24/08/2008הקושי בראייה בתאורת ביניים (בין הערביים או בתאורה עמומה) הוא תופעה ידועה, וכפי שציינת, בלילה אתה רואה מצוין.
ככל שהתאורה חלשה יותר, האישונים גדולים יותר, ואתה מציין שהפער בגודל האישונים גדול יותר ככל שהתאורה חלשה יותר. לכן, ההבדל בכניסת האור בין שתי העיניים אמור להיות מודגש יותר בחושך מוחלט מאשר באור ביניים. למרות זאת אינך חש בהפרעה באייה בלילה. יוצא מכך שתחושתך אינה נובעת מכניסת אור שונה בכל עין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה, יש עוד פרט
איתן24/08/2008בעין שמאל (אישון גדול יותר) אני רואה יותר טוב בלילה - בדיקה פשוטה של זיהוי לוחית רישוי בכל עין. בעין ימין רואה מטושטש יותר במעט. זה שנים כך. עשיתי בדיקות לפני חודש, ראייה 6/6, בדיקת פונדוס ולחץ תוך עיני - הכל יצא בסיידר. יש לך השערות? שמתי לב שהאישון נמצא לעיתים בתנועה (גדל וקטן לסירוגין ממש בעדינות ) האם זו הבעיה או שזה טבעי. זה מטריד - כי איני יודע מה זה בדיוק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?