אישונים לא שווים וראיה בשעות הערב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אישונים לא שווים וראיה בשעות הערב
    איתן
    22/08/2008

שלום רב יש לי תופעה של אישונים לא שווים, רופא עניים ראה ואמר שיש לחמישית מהאוכלוסיה תופעה דומה. הבעיה היא כזאת: האישון בעין שמאל יותר מורחב (ההבדל בין האישונים גדל ככל שתנאי ראות עם פחות תאורה למשל באור חזק כמעט ואין הבדל וצריך ממש להתאמץ בכדי למצוא הבדל). תמיד יש לי תחושה מוזרה - קשה לי להסביר אך משהו מפריע לי - זה לא טישטוש. אגב התחושה באה לידי ביטוי בעיקר בשעות ערביים ותאורת חדר "צהובה" באור יום זה לא מורגש ואף בשעות הלילה אני רואה מצויין. אגב עברתי ניתוח ליזר לאסיק ב 2004 האם התחושה נובעת מכך שנכנס יותר אור לאישון שמאל מאישון ימין (מאחר הוא מורחב יותר)? תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאיתן

ד``ר יורם שוחט
    24/08/2008

הקושי בראייה בתאורת ביניים (בין הערביים או בתאורה עמומה) הוא תופעה ידועה, וכפי שציינת, בלילה אתה רואה מצוין.

ככל שהתאורה חלשה יותר, האישונים גדולים יותר, ואתה מציין שהפער בגודל האישונים גדול יותר ככל שהתאורה חלשה יותר. לכן, ההבדל בכניסת האור בין שתי העיניים אמור להיות מודגש יותר בחושך מוחלט מאשר באור ביניים. למרות זאת אינך חש בהפרעה באייה בלילה. יוצא מכך שתחושתך אינה נובעת מכניסת אור שונה בכל עין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה, יש עוד פרט

איתן
    24/08/2008

בעין שמאל (אישון גדול יותר) אני רואה יותר טוב בלילה - בדיקה פשוטה של זיהוי לוחית רישוי בכל עין. בעין ימין רואה מטושטש יותר במעט. זה שנים כך. עשיתי בדיקות לפני חודש, ראייה 6/6, בדיקת פונדוס ולחץ תוך עיני - הכל יצא בסיידר. יש לך השערות? שמתי לב שהאישון נמצא לעיתים בתנועה (גדל וקטן לסירוגין ממש בעדינות ) האם זו הבעיה או שזה טבעי. זה מטריד - כי איני יודע מה זה בדיוק...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו