מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טשטוש ראיה, חוסר מיקודנועה08/11/2008
לפני כשבוע הייתי אצל אופטומטריסט לשינוי המספר במשקפי הקריאה (אני בת 48). הבדיקה כללה גם ראיה לרחוק שהניבה תוצאות טובות ביותר. המספר לקריאה השתנה קלות (חצי מספר למעלה אחרי שנה וחצי מהפעם הקודמת) והכל נראה בסדר. לפני שלושה ימים בן זוגי הגיע למיון ו"ביליתי" איתו את כל היום תחת מנורות פלורוסנט. הוא שוחרר במצב בריאותי לא תקין במיוחד, עם כדורי הרגעה חזקים (ודאגה שלי). החל מאותו זמן הראיה שלי מסוחררת לחלוטין, המיקוד לא מתפקס מהר, העולם מרצד לי מול העיניים - נוסע למעלה או למטה (קשה להסביר את זה). זו לא סחרחורת אבל העולם "רץ" לי מול העיניים, במיוחד באור ופחות בחושך. כאמור - הראיה נבדקה והכל היה רגיל, אבל בכל זאת - יש לי משקפי קריאה חדשים שצריך להתרגל אליהם, ויש את כל העניין עם הלחץ הנפשי ובית החולים וכל זה... יש איזה הסבר הגיוני למה שכתבתי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד``ר יורם שוחט09/11/2008מכיוון שאת סובלת מהפרעה בראייה שהחלה לפני מספר ימים עלייך לפנות לרופא העיניים בהקדם האפשרי לצורך אבחון הבעייה !
אם התופעה קיימת גם לרחוק וגם בקריאה, אין קשר למשקפי הקריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאופן מקרי לחלוטין
נועה09/11/2008(אם יש דבר כזה מקריות) יש לי תור לבדיקה שגרתית מחר, שנקבע כבר לפני חודש. נראה. הטשטוש הוא בכל מצב, לא רק בקריאה, ולכן מתוך תשובתך אני מבינה שזה לא שכיח או לחילופין מורכב מדי לתשובה פשוטה בפורום. תודה! נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ביקור אצל הרופאה
נועה10/11/2008היא אמרה לי שהעינים שלי בסדר גמור. כשאני מקלידה כאן המסך רוקד לי מול העיניים, כל הראיה חסרת מנוחה. אם אני מתמקדת על נקודה אחת זה בסדר לכמה שניות, אם אני צריכה להזיז את העיניים ממקום למקום זה סיוט. בכל מקרה כל התבוננות במקום מסויים לא מתייצבת לי, הכל זז מול העיניים ואני עייפה כאילו אני מסתובבת סביב כל העולם ולא להיפך. כשאני עוצמת עין אחת זה נרגע יחסית, גם רק לפרק זמן מסויים, אבל לפחות אני יכולה לראות בלי שהעולם רוקד סביבי. אם העיניים בסדר מה אני בודקת עכשיו? אגב, הרופאה הציעה שיש לי סחרחורת (אין לי!) ולכן זה יכול להיות וירוס. אמרתי לה שאין לי סחרחורת אז כל מה שהיה לה להציע זה ללכת לרופאת משפחה. יש לכם רעיון יותר ממוקד? תודה! נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
ד``ר יורם שוחט11/11/2008מכיוון שאת חשה הקלה כאשר את מביטה בעין אחת בלבד, ייתכן שמדובר בהפרעה הקשורה לשרירי העיניים (תאום תנועת העיניים). רצוי לבדוק בכיוון זה.
ייתכן שיש מקום להבדק גם על ידי נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה עלה על דעתי
נועה12/11/2008אלא שבינתיים שלחו אותי לאף-אוזן-גרון לשלול גרגרים בנוזל האוזן התיכונה (משהו כזה). מכיון שאני רוצה ללכת לרופא עיניים שלא יזלזל במה שאני אומרת הפרוצדורה מסתבכת, כך שהתור נקבע ליום שישי, ואכן יש הפניה לנוירולוג - הכל" מתנת" רופאת המשפחה. אכן נראה לי שיש חוסר תיאום מוזר בין העיניים ויתכן גם תנועה לא רצונית קלה מאד של האישון - מתכווץ ומתרחב מעט. נשמע מוכר? הפחד שלי שכל יום שעובר רק גורם לי נזק, להכנס לפאניקה או שעוד יומיים לא ישנו הרבה? תודה על ההתייחסות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי בדיקה נוספת
נועה12/11/2008טכנית הראיה תקינה, בודקים אפשרויות. הבנתי שהכל פתוח ולפעמים יעבור לבד, אני מקווה שזה מה שיקרה. תודה על ההקשבה והתשובות. נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?