mooren ulcer

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• mooren ulcer
    אלי
    08/11/2008

שלום דוקטור
    שמי אלי ואני סובל כבר מזה 3 שנים ממחלת מורן אלצר.
    אני נמצא גם במעקב קבוע בבי"ח ורק לפני כחודש נודע לי ולרופיאם גם שזאת המחלה שיש לי
    לפני כן חשבו על כיוון של פסאודופטריגיום והטיפול היה ע"י FML וסינטו (היו גם מס' של תרופות אחרות
    שונות שניסיתי אך ללא שום שיפור אלא להיפך החמרה) כאשר במהלך 3 שנים אלו אושפזתי פעמיים
    בגלל אבצס בעין.
    היום משתמש בפרדניזון 5 מ"ג (ירדתי בהדרגתיות מ 60 מ"ג)

הייתי רוצה לשאול שאלה כזו :
    האם ידוע לרפואה דרך לריפוי מלא של המחלה ולא רק "להרגיע או לדכא" את המחלה
    במידה וידועות לך דרכים כאלו אבקש שתשתף אותי בהם כי
    באינטרנט קשה מאוד למצוא אינפורמציה למחלה זו.

מודה מראש אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    mooren ulcer

הוספת תגובה

• לאלי

ד``ר יורם שוחט
    09/11/2008

התופעה ממנה אתה סובל נדירה. הסיבה המדויקת אינה ידועה, אך נראה שמדובר במחלה אוטואימונית. מטרת הטפול לעצור את התקדמות המחלה ולהביא לכיסוי הכיב בקרנית ע"י תאי אפיטל. מכיוון שמדובר בתגובה של מערכת החיסון הטפול מבוסס על תכשירים סטרואידליים או תכשירים אחרים המשפיעים על המערכת החיסונית, בין אם טפול סיסטמי (דהיינו טבליות) ובין אם טפול מקומי בעין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mooren

אלי
    09/11/2008

שלום מה לגבי התערבות כירורגית??? כי בסופו של דבר אני אולי אשאר עם עין חולה אבל בנוסף לכך עם איברים שונים אחרים שיפגעו כתוצאה מלקיחת התרופות. אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלי

ד``ר יורם שוחט
    10/11/2008

1. נהוג להתערב כירורגית רק אם המחלה מתקדמת למרות הטפול התרופתי.
    2. את הטפול התרופתי יש להמשיך גם אם יש התערבות כירורגית.
    3. תתייעץ עם הרופא שלך ספציפית בקשר למצבך. יש בהחלט מקום לפנות לרופא שתחום התמחותו מחלות קרנית לקבלת דעה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו