מכה בעין מכדורגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכה בעין מכדורגל
    שחר
    02/05/2009

במשחק כדורגל לפני יום וחצי קיבלתי מכה מהכדור ישר לעין ימין. אמי מרכיב עדשות מגע רכות, ובדקה שתיים הראשונות ראיתי קצת שחור בחלק משדה הראיה בעין הנפגעת והעדשה נכנסה פנימה לכיוון העפעף העליון. הוצאתי אותה, שטפתי, והחזרתי לעין. הרגשתי בסדר חוץ מכאב קל מהמכה. בערב שמתי לב שיש לי נפיחות בעףעף העליון וחלק קטן משדה הראייה בעין מרגיש קצת מטריד או חסום אך תופעה זאת מורגשת רק כשחשוך קצת אך לא באור. בינתיים (עבר יום) הנפיחות והאודם בעפעף ירדו משמעותית, אך עדיין יש תחושה של שדה ראיה מוגבל בחושך בלבד. ה"כתם השחור" מופיע בקצה שדה הראיה (צד שמאל למטה) ואף פעם לא בפוקוס - איני יכול "להסתכל" לתוכו. ה"כתם" תמיד מחוץ לפוקוס (שמאל למטה). לא ממש כתם שחור אטום. מין נקודות שחורות או "שלג". משהו כזה קרה לי פעם כהתייבשתי או בצורה הרבה יותר קלה כשקמים ממש מהר משכיבה לעמידה (עקב לחץ דם נמוך?). יש מה לדאוג מ"הכתם"? לחכות עוד יום יומיים לפני רופא או ללכת דחוף? (סליחה על ההודעה הארוכה...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכה בעין מכדורגל

הוספת תגובה

• לשחר

ד``ר יורם שוחט
    02/05/2009

גש בדחיפות (ה י ו ם) למיון עיניים !!!

ייתכן שמדובר בקרע ברשתית!

אל תחכה למחר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה + עדכון

שחר
    02/05/2009

קודם כל, תודה על התשובה המהירה. דרך אגב. אני גר בארה"ב מאז אוקטובר. הייתי היום (שבת) במיון, בדקה אותי רופאה (לא רופאת עיניים). הסברתי לה הכל על המצב שלי. היא התקשרה להתייעץ עם רופא עיניים והוא אמר לה שמכיוון שהתופעה שתארתי שרק בחדר די חשוך או בלילה יש לי את ה"כתם" השחור שאני רואה בקצה שדה הראיה, סביר להניח שאין לי קרע ברשתית או הפרדות הרשתית (RETINAL DETACHMENT) ושבכל מקרה כדאי שאבדק אצל רופא העיניים ביום שני (ביום ראשון סגור, אלא אם אני יילך למין מרכז כזה לעיניים שמטפל במקרי חירום). נראה לי שאחכה ליום שני בבוקר, מה אתה חושב? חירום או לא? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחר

ד``ר יורם שוחט
    03/05/2009

כל שינוי בראייה או תופעות חדשות בראייה לאחר חבלה קהה דורש פנייה לרופא עיניים. יש מבנים שונים בעין שעלולים להפגע ויש חשיבות עליונה לבדיקת רופא עיניים בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון...

שחר
    07/05/2009

הייתי אצל רופא עיניים, הרחיב לי את האישונים ובדק בדיקה מקיפה. לא מצא שום דבר חריג. אמר שהכל בסדר (יופי!) וייעץ לי לבוא לבדוק עוד חודש וכך אעשה. תודה על הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד עדכון

שחר
    13/05/2009

למי שמתעניין (אולי יש מישהו...) אז עבר כשבוע ובהדרגה ה"כתם" הכהה בשדה האייה נעלם כליל ואין זכר לבעיה. לא יודע בדיוק מה זה היה אבל כנראה שחלף, טפו טפו טפו. בכל מקרה אלך לרופא עיניים עוד 3 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו