פלוסים???!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלוסים???!
    שרון
    04/07/2009

לאחר הרחבת אישונים נמצא כי הנני מאמץ את העינים יתר על המידה ולכן יש להרכיב משקף להורדת הלחץ
    בהרחבה יצא בימין +1.75 ובשמאל +3.75
    גם ההבל בין שתיהם מביא אחת בטח להתאמצות יתרה..
    נמסר לי שזה משהו שכניראה מילדת ובא לידי ביטוי כרגע-שבמשך השנים העין ידעה לחפר על המאמץ וכרגע זה התפרץ-וכי זה חוסר בפלוסים בעין.. עד כמה שאני יודע + זה ראיה לקרוב. אבל נמסר לי כי אוכל לכת איתן לכל הזמן גם רחוק וגם קרוב וכי פלוסים זה לא דווקא לקרוב אלא משמש אנשים גם לראית רוחק..
    האם זה נכון? כי יש המבלבלים אותי שאי אפשר להסתכל ממשקף של קרוב לרחוק..זה גם יוצא הרגשה מוזרה בהתחלה

ועוד שאלה לגבי מאמץ-כל השרירים שבעינים מורגשים וכואבים לי-החל מרגע הקימה בבוקר-כדאי להתחיל להשתמש במשקף רק כל פעם קצת ורק לקרוב ואחכ לכל הזמן או ישר לכל היום...?וכמה זמן לוקח לשרירים והמאמץ הזה לרדת? אם לא אהיה איתן כל היום אז זה יהיה יותר איטי?
    אני סובל כבר כמה חודשים וזה מתסכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלוסים???!

הוספת תגובה

• המשך

שרון
    04/07/2009

בנוסף לכל המאמץ יש הרגשה של יובש בעין יחד עם כמו הרגשה של סריטות מרוב שהעין כמו נמתחת-זה באמת תופעות של מאמץ?אם לא ארכיב אותן יש סיבה לדאגה מבחינת העין?או שרק אראגיש כרגיל את הכאבים..

ועוד שאלה-במידה וארכיב לחצי מהיום ואז אוריד(ההרגשות לא נעלמות) זה לא "משחק" לעין? זה לא פוגע או משנה משהו מבחינת השרירים/עצבים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגיל

ד``ר יורם שוחט
    05/07/2009

אם המשקפיים עוזרים מבחינת ההרגשה אתה יכול להרכיב אותם גם למרחקץ
    אם לא תרכיב תחוש מאמץ, עייפות וקושי למקד.
    אם המשקפיים לא מביאים לשיפור עליך לפנות לבדיקה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת המספר

שרון
    16/07/2009

כפי שצינתי בפניות הקודומות הוכנו לי משקפים עם +3.4 בימין ו1.3/4+ בשמאל
    התהלכתי איתן שבוע (לכל מרחב גם קרוב גם רחוק מכיון שנמסר לי שיש לי חוסר בפלוסים והעין מבצעת שריר לא רצוני של מאמץ להספיק להפיק עוד 2 מספרים שחסרים לי.
    לאחר בדיקה במכונה אצל האופטימטריסט מלכתחילה המספרים שיצאו היו בימין +1 ובשמאל +2
    אבל לא רציתי להתרגל למספרים גבוהים ישירות לכן הוכנו לי המשקפים עם מספר נמוך יותר. במהלך השבוע הזה הרגשתי שבעת ההרכבה שלהן כל השרירים בעין מתכווצים והרגשת מאמץ כפולה שהביאה בסופו של יום לסחרחורות במקום הרגשת הרפיה שהיתה צריכה להיות כתוצאה מ"עזרה לעין". ההרגשה היתה מלווה ביובש רציני שהוגש בעין כאילו כל המסביב והשרירים במעין מיתקפה.גם לאחר שהורדדתי אותן הרגשתי עוד יותר לא נוח כאילו כל עין היתה במרחק אחר-בשל ההבדל במספרים בינהן?
    זה אמור להיות ככה? או שמא המספר אולי נמוך ולכן זה נגרם?
    קשה היה לי להסתגל במרחב להיות איתן(נמסר לי שגם בשל העובדה שהן משקפים בפלוסים זה יוצר קושי למרחב-אבל אני צריכה אותן כל שעות היום כי העין מתאמצת.)
    בשל העובדה שאני רואה את כל המסביב נע איתי ביחד-לכן הומלץ לי על העדשות מגע.
    לאחר השבוע הזה פניתי שוב לאופטימטריסט והעלנו את המספר שבימין +1 ובשמאל +2
    נמסר לי שעד כה בחיי עין ימין היתה הפעילה ובעצם עבדה בשל שמאל ולכן נוצר כל המאמץ עד להרכבת המשקף, יכול להיות כל כך קשה לי להסתגל למשקף בשל העובדה שיש פער בין שתי העינים(שלמעשה לחצי אוכלוסיה זה קיים)?
    ואם יש תחושה של יובש וכיווץ כל השרירים זה נובע מהסתגלות ? כי אם כן זה תחושה שלא נסבלת?
    איזה עוד בדיקות אפשרי לעשות כדי לוודא הכל? קראתי שרשמת משהו על ציקלו פלגיה ותיאום דו עיני ותנועות עינים...
    אני ממש מיואשת ומרגגישה יותר מסוחררת מאז שכל הענין התחיל עם המשקפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחלי

ד``ר יורם שוחט
    16/07/2009

לאור מגוון הסימפטומים ולאור העובדה שעדיין לא הצליחו למצוא להם מענה, אין אפשרות לענות לך במסגרת הפורום בלי בדיקה יסודית.
    מציע לפנות לבדיקה ולקבלת דעה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו