קריאה מרובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריאה מרובה
    ערן
    09/07/2009

בס"ד

שלום רב ד"ר,

אני בן 21, עד לפני כחצי שנה הריאה שלי היתה ברמה הטובה ביותר שיכולה להיות, ראיתי למרחקים עצומים בלי שום בעיה אף פעם.
    בימים אלה אני לומד רב שעות היום, כשהתחלתי את שנת הלימודים, תוך חודשיים הרגשתי ירידה בראיה, כמובן, אחרי שקוראים הרבה זמן מקרוב אז למרחק קצת קשה לראות טוב, אבל אחרי ביקור אצל רופא עיניים, נאמר לי שאין שום אפשרות שבעולם לשמור על העיניים, וזה שלא רואים טוב למרחק אחרי קריאה זה רק רגעי בלבד!

הרופא אמר לי שרק קרינה יכולה לפגוע בעין, שמש או מסכי מחשב ישנים במיוחד.
    כמו כן, הוא אמר שכדאי לעשות הפסקות של 5 דקות פעם בשעה, ולסגור ת'עיניים או להסתכל למרחק.
    את ההפסקות האלה הוא אמר לי לעשות רק בכדי שלא תכאבנה, הוא אמר שגם אם אשב לקרוא שעות רבות זה לא מזיק לראיה כלל, רק באופן זמני.

עברו עוד חודשיים ואני עכשיו מתחיל לראות בעין שמאל קצת מטושטש, כל הזמן...
    כולי צער, והייתי רוצה לבקש הכוונה, איך כדאי לשמור על העיניים? מה פוגע בהן? האם אפשר לשפר את הראיה ולתקן את הפגיעה? האם ברגע שמתחילים לראות פחות טוב זה רק מחמיר וזה בלתי נמנע?
    כמובן בהשתדלות שלא להחסיר מזמן הקריאה והלימוד שלי כי זה ממש הכרחי וזה יפגע בלימודים.

תודה מראש,
    ערן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קריאה מרובה

הוספת תגובה

• לערן

ד``ר יורם שוחט
    09/07/2009

הקביעות של הרופא שלך אינן נכונות, ולחלוטין אינן מקובלות עלי !

התופעה של התפתחות קוצר ראייה בעקבות קריאה מרובה (אופייני אצל סטודנטים, ובעיקר לפני בחינות) היא מוכרת, והמצב ניתן לטיפול וניתן למניעה. האמירה ש"אין שום אפשרות בעולם לשמור על העיניים" היא לא מבוססת! גם לא נכון שהטשטוש לרחוק הוא רגעי בלבד - הוא יכול להפוך לקבוע.

ראה תשובתי המפורטת לפונה לפניך.

אנא פנה לרופא אחר או לאופטומטריסט המתמצא בנושא זה. במקרים רבים המצב בו אתה נמצא הוא הפיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו