לא מצליח להתרגל למשקפיים חדשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצליח להתרגל למשקפיים חדשים
    שי
    11/07/2009

שלום לכולם ,
    מגיל 8 אני נעזר במשקפי ראיה ובעדשות מגע ומספר המשקפים שלי הוא סביב ה6- ותמיד הרגשתי נוח עם המשקפים שהתאימו לי. אולם מזה שנה וחצי איני מצליח להתרגל לאף זוג משקפים חדש שמותאם לי . התחושה היא של התאמצות גדולה של העינים בכל מספר גם כזה שהינו נמוך מהמספר האחרון שהותאם לי. ואני ממש מרגיש שכאשר אני לובש משקפים משהו בי כאילו מתכווץ ,ונחסם אפילו הנשימה עצורה יותר וכאילו מקיף אתי מעין מסך של מאמץ של מעין מתח שאיני מצליח להשתחרר ממנו , תופעה זו מטרידה שכן אני מרגיש שאיני מצליח לחשוב בצורה נקיה במצב זה וישנו מאמץ גדול ועייפות סביב העינים . יש לציין שמסגרת עבודתי בעבר היתה מול מסך מחשב אך בכל זאת התופעה עדיין משונה לי ולרופאים איתם התיעצתי . רופאה אחת ציינה שיתכן ואני סובל מחולשה של שרירים בעינים אך המספרים שהותאמו על ידה לא הועילו. מאז החלפתי ושיניתי את מספרי העדשות כ 5 פעמים ללא הועיל.
    אשמח לשמוע את חוות דעתך והתיחסותכם נושא זה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשי

ד``ר יורם שוחט
    12/07/2009

לא צינת עובדה חשובה - האם הבעיה קיימת גם כשאתה מרכיב עדשות מגע או שזה קורה רק עם המשקפיים.

מכיון שנבדקת על ידי רופאים ואופטומטריסטים שונים, אשר לא מצאו מענה לבעיה, כמובן שאי אפשר לפתור את הבעיה באמצעות התכתבות בפורום.

ממליץ לבדוק את הדברים הבאים:
    1. מיפוי הקרניות.
    2. להבדק על ידי אורטופטיסט/ית (מומחים לבעיות של תנועות העיניים ותאום דו עיני).
    3. לבדוק אם המשקפיים הותקנו בצורה נכונה. במספרים כמו שלך גם סטייה קטנה במירכוז עדשות המשקפים יכולה לגרום אי-נוחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

שי
    18/07/2009

ראשית תודה על תשובתך ,
    שנית ברצוני לברר לגבי המשך הטיפול ,האם יש דרך ליצור עימך קשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשי

ד``ר יורם שוחט
    19/07/2009

הפרטים רשומים בתחתית התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו