הפרעות ראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות ראיה
    נעמי
    17/07/2009

שלום לך, בחודשים האחרונים אני "רואה" גופים שטים וטשטוש מתנייד בעין משמאל לימין ומושפע מתנועות העין. לפני מספר חודשים סבלתי מהבזקים שפסקו ואז התופעה שתיארתי החלה. יש שעות שהמצב ממש מתיש ויש שעות שאין כלום . בקרתי פעמים אצל רופא עיניים מומחה לרשתית והוא ציין שאין כלום וכי זה מצב שיעבור . הייתי אצל רופאה נוספת וגם היא טענה שזו תופעה שקשורה לגיל ולרירית העין...וגם לדעתה זה יעבור אך יקח זמן. אני מתכוונת לקבל חוות דעת נוספת של רופא בשבוע הבא.
    האם תוכל לחוות דעתך עפ"י התיאורים ככל האפשר - שהרי אינך בודק אותי פיזית.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות ראיה

הוספת תגובה

• לנעמי

ד``ר יורם שוחט
    19/07/2009

התופעה המתוארת נפוצה מאד, ונובעת משינויים בג'ל שבתוך העין. התופעה נקראת הפרדות פני הזגוגית האחוריים. מדובר בתופעה פיזיולוגית נורמלית, שבה עם השנים מתנתק הג'ל שבתוך העין (הזגוגית) מהדופן האחורי של העין. למעשה זה יקרה אצל כולנו, במוקדם או במאוחר, אם כי ברוב המקרים אין תלונות.
    כאשר מופיעות התלונות, יש להבדק בדחיפות על ידי רופא עיניים, כי קרע ברשתית יכול לתת תלונות זהות. אותו דין לגבי שינויים במצב הקיים: אם חל שינוי ב"גופים" או ב"חוטים" או ב"זבובים" שאדם רואה, או שמופיעים הבזקי אור, עליו לפנות שוב לבדיקה.

מכיוון שהרשתית נבדקה ונמצאה תקינה, אין לך ממה לחשוש, והתייחסי לתופעה כאל מטרד. יש סיכוי מצוין שהמטרד ילך וייחלש בהדרגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו