רגישות לעדשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות לעדשות
    מיכל
    19/07/2009

שלום,

בת 27,מרכיבה עדשות מגע (רכות) מזה כ- 11 שנים, המספרים בשתי העיניים זהים 8.5- .

לפני כ- 4 שנים החלו להתפתח אצלי בעיניים דלקות לעיתים תכופות, בערך כל חודש ובשנה האחרונה באופן בלתי ניסבל לפרקים של שבועיים, לאחרונה הרופאה איבחנה גם דלקת בקרנית וממש אסרה עליי להרכיב עדשות למשך חודשיים, בנוסף לטיפול סטרואידי ואנטיביוטי. ביקרתי אצל רופאי עיניים, וכולם טענו שלא משנה כמה שנים אני עם עדשות ברגע שהעיניים פיתחו רגישות פעם אחת המצב יהיה בלתי הפיך ואהיה חייבת לעבור למשקפיים, אציין כי מבחינתי משקפיים הן האופציה האחרונה כיוון שנורא קשה לי פיזית ומנטאלית להרכיבם. אציין עוד, כי איני יכולה לעבור ניתוח לייזר כיוון שאובחנתי כבעלת קרנית דקה ומספר גבוה הכולל צילנדר די שולי.

האם הטענה כי המצב בלתי הפיך ושלעולם העיניים שלי יפתחו רגישות לעדשות- היא טענה נכונה?

לתשובתכם האדיבה אודה,
    מיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לעדשות

הוספת תגובה

• למיקה

ד``ר יורם שוחט
    20/07/2009

באופן כללי המידע שנמסר לך נכון. כאשר העיניים פיתחו אי סבילות לעדשות המגע, הבעייה נשארת.

בחלק מהמקרים אפשר לסייע. קורה לא פעם שהקושי בהרכבת העדשות קשור גם ביובש, ובמקרים כאלה הזלפת טיפות של תחליפי דמעות מספר פעמים ביום יכולה לעזור. לפעמים החלפת סוג העדשות (כגון מעבר לעדשות חד פעמיות) יכולה לעזור. אפשר גם לשקול החלפת חומרי הניקוי כשמדובר בעדשות רב פעמיות.
    בנוסף, אם תצליחי לחזור להרכיב עדשות, מומלץ לצמצם את שעות ההרכבה במידת האפשר. למשל, להסיר העדשות כשחוזרים הביתה ולהרכיב משקפיים בבית.

לגבי ניתוח - אנשים שאינם מסוגלים להרכיב עדשות מגע, ואשר משקפיים אינם פתרון מבחינתם, יכולים לשקול ניתוח השתלת עדשה תוך עינית. כאן אין שום חשיבות לעובי הקרנית, וניתן לטפל גם במספרים גבוהים מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סבילות

היילי
    20/07/2009

היי דר' שוחט היקר,

ראשית תודה על תשובתך המהירה, בנוסף אציין כי כנראה יש דברים בגו כיוון שכאשר מתחילה הדלקת והאדמומיות הנוראית, אני נמנעת מהרכבת עדשות עד שהעיניים מתאוששות, ומיד עם הרכבתן העיניים שוב מאדימות בצורה מפחידה אפילו.
    ניסיתי עדשות יומייות (כרגע אני עם עדשות חודשיות) אך לשווא- הדלקת הופיעה שוב, גם הטיפות של היילו קומוד לא עוזרות לי.

כרגע, אני בניסיונות להרות- באם יתמזל מזלי ולאחר בדיקות מעמיקות יותר יווכח שכן אוכל לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים האם אוכל לבצעו בהריון?

תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקה

ד``ר יורם שוחט
    20/07/2009

לפי הפרטים שהוספת, דהיינו העדר שיפור בהחלפת סוג העדשות ובשימוש בתחליף דמעות, בהחלט נראה שהבעיה היא אכן אי סבילות לעדשות המגע.

אסור לבצע ניתוח להסרת משקפים בתקופת ההריון ובתקופה הראשונה אחרי הלידה (עד התחדשות המחזור).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה לעשות???

מיכל
    20/07/2009

היי דר',

שוב תודה על ההיענות.
    גם היום כשהרכבתי עדשות למשך כמה שעות לאחר שבועיים עם משקפיים בעקבות דלקת, החלה אדמומיות חמורה, הייתי רוצה להגיע אלייך לייעוץ- האם היית ממליץ שאגיע לאחר שהיא חולפת או כל עוד התסמינים מופיעים בעין על מנת לאבחן את הבעיה?

תודה,
    מיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה...

היילי
    22/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקה

ד``ר יורם שוחט
    22/07/2009

לא כל כך משנה אם הבדיקה תתבצע כשהעין מודלקת או כשהעין שקטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות קשות?

היילי
    23/08/2009

שלום דר',

בשיחות עם אנשים בעלי בעיה דומה, ייעצו לי לבדוק אפשרות לפתרון הבעיה של אי סיבולת לעדשות ע"י הרכבת עדושת מגע קשות ולא רכות בהן השתמשתי עד היום- האם לדעתך זו יכולה להיות אפשרות לפתרון הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקה

ד``ר יורם שוחט
    23/08/2009

בעדשות מגע קשות יש נטייה קטנה יותר להתפתחות של אי סבילות, אבל כאשר התפתחה כבר אי סבילות גם עדשות קשות יכולות להציק.
    אין מניעה שתנסי, אך ייתכן מאד שתתאכזבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקה-בעיי דומה

ענת
    25/08/2010

היי, קראתי את הבעיה שפירטת, רציתי לדעת אם אפשר האם מצאת פתרון עד כה לבעיית האי סבילות לעדשות מגע? אני משתמשת כל חיי בעדשות עם קוצר ראייה מאוד גבוה ולאחרונה התחילה רגישות מסוימת. הומלץ לי טיפול בסטרואידים לשבועיים. האם הבעיה שלך נפתרה? זה באמת מאוד מטריד, במיוחד כאשר יש תלות כזו גדולה בעדשות המגע....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו