דלקת בלחמית אשר השפיעה על הקרנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בלחמית אשר השפיעה על הקרנית
    ד``ר יורם שוחט
    21/09/2009

שלום רב,

אני בן 29 , לפני כ-10 שנים בהיותי בצבא הייתה לי דלקת בלחמית אשר השפיעה על הקרנית (אסטיגמטיזם אי רגולרי), במהלך הבדיקות נמצא אצלי קיעור חריג של דסקות ולחץ תוך עיני די חריג דבר אשר העלה חשש אצל הרופאים לגלאוקומה, ביצעתי עקומת לחץ פעמיים והתוצאות היו תקינות וכן שדות ראייה שהיו תקינים, הרופאים הגיעו למסקנה כי הלחץ המוגבר היה עקב שימוש תכוף בטיפות עיניים המכילות סטרואידים.וקיעור הדסקות החריג הינו מולד (הסתבר בדיעבד לאחר מכן שנצפה אצלי עוד לפני הצבא קיעור חריג של דסקות). שדה ראייה אחרון שביצעתי היה ב-2004 - תקין.

לפני כחודש במהלך בדיקה שגרתית הופניתי ע"י רופא הקופה לבדיקת oct אשר לא הייתה קיימת בזמנו על מנת לשלול גלאוקומה , אציין כי זו הייתה בדיקה ראשונה אצל אותו רופא אשר צפה בקיעור הדסקות החריג ולכן החליט לשלוח אותי לבדיקה ,
    בבדיקה אצל הרופא ,לחץ תוך עיני 14 בכל עין, קיעור דסקות :

"דסקות קיעור עמוק גבול דק ימין 07 שמאל 08"

להלן תוצאות בדיקת OCT:

"עין ימין קיעור מוערך 0.38 עובי RNFL הידקקות בינונית בקוטב עליון עובי תקין בשאר

ההיקף, עין שמאל קיעור מוערך 0.35 עובי RNFL תקין בכל ההיקף ערכים גבוליים נמוכים באספקט תחתון וטמפורלי"

מהי משמעות הבדיקה? האם קיעור הדסקות הוא אכן מולד? הבנתי שהידקקות יכולה להעיד על ממצא פתולוגי (גלאוקומה) או לחלופין על מצב נורמלי, האם ייתכן ומצב זה הוא נורמלי במקרה שלי ונובע מקיעור הדסקות שהינו מולד?

שדה ראיה עדיין לא נעשה בשלב זה אך שאלתי היא בהנחה שהוא תקין.

אודה מאד לתשובתך

מתנצל על אורך השאלה , רציתי שיהיו בידכם כמה שיותר פרטים על מנת שהתשובה תהיה מדוייקת עד כמה שאפשר.

בברכה ובתודה מראש,

אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    22/09/2009

יש סבירות גדולה שאין קשר בין הלחץ לקיעור דיסקות. הפסקת סטרואידים אמורה להוריד בטווח שבועות את הלחץ בעיניים לרמה הרגילה שלו אצלך. כדאי מעקב לחצים כל 3 חודשים ושדות ראייה חוזרים פעם בשנה. מעבר לכך לא חושב שצריך טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אורי
    22/09/2009

ראשית תודה רבה,
    שנית , את הסטרואידים הפסקתי לקחת כבר לפני כ- 10 שנים,
    הלחץ במדידה אחרונה עמד על 14 בכל עין ,
    לפי דבריך , קיעור הדסקות יכול להיות מולד? האם ההידקקות הבינונית בקוטב העליון כפי שהודגמה בבדיקת ה-OCT מעידה על הקיעור החריג של הדסקה?
    אציין שברשותי בדיקה מ1998 המראה שיש קיעור של 0.5 בכל עין , יכול להיות שנטילת הסטרואידים כאשר הייתה לי דלקת בלחמית השפיעה על קיעור הדסקות ?(למרות שמדידות הלחצים באותה תקופה לא הראו תוצאות חריגות...)
    שוב תודה רבה
    אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו