בעית ראיה בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית ראיה בלילה
    אורי
    28/09/2009

שלום

יש לי תחושה שראייתי אינה טובה מספיק בלילה.

עברתי לאסיק לפני כ-10 שנים (מספר 6-) וראייתי ביום תקינה ללא צורך במשקפיים.

אין לי בעיה של סינוורים או הילות, וגם לא בעיה של נהיגה בלילה (הראיה שלי חדה ואינני רואה מטושטש).

הבעיה שיש לי מתבטאת במקומות חשוכים, ובעיקר בטווחים קצרים יחסית - למשל התמצאות בחדר חשוך או ירידה בגרם מדרגות אפל. אנשים שנמצאים איתי רואים במצבים אלו טוב בהרבה (למשל מצליחים לזהות עצמים בחדר שאני איני מצליח, או לרדת בבטחה במדרגות כאשר אני צריך לגשש את דרכי).

אבי אומר שגם ראייתו בלילה תמיד היתה חלשה יחסית לאחרים, למרות שלא עבר ניתוח לתיקון הראיה (מרכיב משקפיים עם מספר מינוס 2)

שאלותי הן
    1. מהו מקור הבעיה? האם קשור בניתוח?
    2. האם ישנו טיפול בבעיה?
    3. האם (וכיצד) ניתן לאבחן כמותית את איכות הראיה בלילה?

תודה רבה

אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית ראיה בלילה

הוספת תגובה

• לאורי

ד``ר יורם שוחט
    29/09/2009

ייתכנו סיבות שונות להפרעת ראיה מהסוג שאתה מתאר, ולא ניתן לענות ללא בדיקה יסודית.
    האפשרות לטפל תלויה באבחנה.
    בהחלט קיימות בדיקות לאבחון הפרעות ראיה בלילה ואפשר להגדיר את ההפרעה (אם קיימת) באופן כמותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית ראיה בלילה

אורי
    01/10/2009

תודה על התשובה.

לא ציינתי זאת קודם, אבל הייתי אצל רופא עיניים לפני מספר חודשים (דרך קופת חולים) ותארתי לו את הבעיה. הוא התייחס די בביטול לטענות שלי, ואמר לי פחות או יותר שככה זה אצל מי שעבר ניתוח לאסיק והיה לו קוצר ראיה של מינוס 6. הוא ביצע (לאחר שביקשתי) בדיקה מקיפה יותר הכוללת הרחבת אישונים, אמר שהכל תקין, ושלח אותי "להנות מהחיים".

שאלתי היא האם כך מתבצעת בדיקה לראיית לילה (הרחבת אישונים שהוא ביצע) או שיש לבצע את הבדיקה בתנאים אחרים (למשל בדיקת ראיה בתנאי חשיכה).

במידה ויש בדיקה אחרת מהבדיקה שבוצעה, איפה אפשר לבצע בדיקה כזו, ומה עלי לבקש (כדי שיתייחסו ברצינות לבקשה)

תודה

אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורי

ד``ר יורם שוחט
    02/10/2009

איני מסכים עם דברי הרופא ש"ככה זה אצל מי שעבר ניתוח לאסיק".

אי אפשר לאבחן הפרעות בראיית לילה באמצעות בדיקה עם הרחבת אישונים, אלא אם רואים סימני מחלה בקרקעית העין.

בדיקות לראיית לילה מבוצעות במסגרת מחלקות העיניים בבתי החולים. יש בדיקה של הסתגלות לחשיכה, ויש בדיקה שנקראת ERG.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו