מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרטוקונוסאלעד17/11/2009
שלום
יש לי שאלה לגבי טיפול בקרטוקונוס שבו אובחנתי
לאחר בדיקות הומלץ לי לבצע ניתוח השתלת טבעות וקרוס לינקינג
השאלה שלי היא האם לא עדיף במקום כל הפרוצדורה להשתיל עדשות תוך עיניות ולגמור עם הסיפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלעד
ד``ר יורם שוחט17/11/2009הבעיה בקרטוקונוס היא עיוות הצורה הטבעית של הקרנית (הקרנית מקבלת צורת קונוס).
קרטוקונוס הוא מצב שהולך ומתקדם. הטיפול בקרוס לינקינג נועד לעצור את ההדרדרות במצב הקרנית, והשתלת הטבעות נועדה להשטיח את כיפת הקרנית (להשטיח את הקונוס).
העיוות בקרנית מאפשר ראיה טובה יחסית במשקפיים בשלבים הראשונים, אך ככל שהעיוות מתקדם יותר אין אפשרות לראות טוב במשקפיים והראיה מתאפשרת רק עם עדשות מגע. לכן השתלת עדשה לא עוזרת בקרטוקונוס.
(ישנם מצבים נדירים שבהם נבלמה התקדמות העיוות, ומצב הקרנית מאפשר עדיין ראיה סבירה במשקפיים. במקרים אלה יש הגיון בהשתלת עדשה תוך עינית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
אלעד18/11/2009תודה על התשובה
יש לי עוד שאלה בהמשך לתשובתך
האם לאחר טיפולי השתלת טבעות וקרוס לינקינג ניתן לבצע השתלת עדשה תוך עינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלעד
ד``ר יורם שוחט19/11/2009אם לאחר הטיפול המספר יתייצב, ותתאפשר ראיה טובה במשקפיים, אפשר יהיה לשקול השתלת עדשה במטרה להפטר מהתלות במשקפיים.
קיימת בהחלט אפשרות שגם אחרי התייצבות הקרנית הראיה במשקפיים לא תהיה מספיק טובה, ויהיה צורך להרכיב עדשת מגע כדי להגיע לראיה טובה. במקרה כזה השתלת עדשה לא תעזור (עדשה מושתלת מתפקדת בקרטוקונוס מבחינה אופטית כמו עדשת משקפיים ולא כמו עדשת מגע) .
באשר לשאלתך על סיכויי ההצלחה - זה אינדיבידואלי ושונה מאדם לאדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אלעד18/11/2009ואם תוכל לומר לי..
, מה התוצאות של ניתוח השתלת טבעות?
האם הראיה תהיה 6\6 או משהו קרוב לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/11/2009רק צילוב יכול לייצב מספר . ארתה יכול להגיע לייעוץ לקר אליי . 03-6944044טבעות לא עוזר וחבל על הכסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?