קרטוקונוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרטוקונוס
    אלעד
    17/11/2009

שלום
    יש לי שאלה לגבי טיפול בקרטוקונוס שבו אובחנתי
    לאחר בדיקות הומלץ לי לבצע ניתוח השתלת טבעות וקרוס לינקינג
    השאלה שלי היא האם לא עדיף במקום כל הפרוצדורה להשתיל עדשות תוך עיניות ולגמור עם הסיפור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרטוקונוס

הוספת תגובה

• לאלעד

ד``ר יורם שוחט
    17/11/2009

הבעיה בקרטוקונוס היא עיוות הצורה הטבעית של הקרנית (הקרנית מקבלת צורת קונוס).
    קרטוקונוס הוא מצב שהולך ומתקדם. הטיפול בקרוס לינקינג נועד לעצור את ההדרדרות במצב הקרנית, והשתלת הטבעות נועדה להשטיח את כיפת הקרנית (להשטיח את הקונוס).
    העיוות בקרנית מאפשר ראיה טובה יחסית במשקפיים בשלבים הראשונים, אך ככל שהעיוות מתקדם יותר אין אפשרות לראות טוב במשקפיים והראיה מתאפשרת רק עם עדשות מגע. לכן השתלת עדשה לא עוזרת בקרטוקונוס.
    (ישנם מצבים נדירים שבהם נבלמה התקדמות העיוות, ומצב הקרנית מאפשר עדיין ראיה סבירה במשקפיים. במקרים אלה יש הגיון בהשתלת עדשה תוך עינית).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

אלעד
    18/11/2009

תודה על התשובה
    יש לי עוד שאלה בהמשך לתשובתך

האם לאחר טיפולי השתלת טבעות וקרוס לינקינג ניתן לבצע השתלת עדשה תוך עינית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלעד

ד``ר יורם שוחט
    19/11/2009

אם לאחר הטיפול המספר יתייצב, ותתאפשר ראיה טובה במשקפיים, אפשר יהיה לשקול השתלת עדשה במטרה להפטר מהתלות במשקפיים.

קיימת בהחלט אפשרות שגם אחרי התייצבות הקרנית הראיה במשקפיים לא תהיה מספיק טובה, ויהיה צורך להרכיב עדשת מגע כדי להגיע לראיה טובה. במקרה כזה השתלת עדשה לא תעזור (עדשה מושתלת מתפקדת בקרטוקונוס מבחינה אופטית כמו עדשת משקפיים ולא כמו עדשת מגע) .

באשר לשאלתך על סיכויי ההצלחה - זה אינדיבידואלי ושונה מאדם לאדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אלעד
    18/11/2009

ואם תוכל לומר לי..
    , מה התוצאות של ניתוח השתלת טבעות?
    האם הראיה תהיה 6\6 או משהו קרוב לזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    19/11/2009

רק צילוב יכול לייצב מספר . ארתה יכול להגיע לייעוץ לקר אליי . 03-6944044טבעות לא עוזר וחבל על הכסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו