כתמים צפים בראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמים צפים בראיה
    אורון
    08/12/2009

שלום ד"ר
    אני בן 39 ועובד כשמונה שעות מול מחשב חמישה ימים בשבוע.
    בשנה האחרונה יש לי בעיה להתמקד בראיה לרחוק ומבדיקת ראיה הרופא מזהה כחצי מספר אף שזה תלוי מתי מתבצעת הבדיקה (בבוקר לאחר השינה ראייתי טובה בהרבה אם כי לא מושלמת כבעבר.
    שתי שאלות ברשותך:
    1. בזמן מבט על איזורים בהירים אני רואה מעין כתמים כאילו של נוזל העין או משהו דומה הנעים עליה (לא מקובעים) ממה נובע הדבר?
    2. האם כדאי להתאים משקפיים לבעיית ראיה אשר נראה כאילו משתנה בהתאם למאמץ העובר על העין ונראה כי מתאימה להגדרת - תסמונת ראיית המחשב CVS?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתמים צפים בראיה

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר יורם שוחט
    08/12/2009

1. התופעה נובעת קרוב לוודאי משינויים בג'ל שבתוך גלגל העין (הזגוגית).

2. העובדה שהראיה משתנה במשך היום, כאשר לאחר מנוחה היא טובה יותר, בהחלט יכולה לנבוע משמוש לא נכון בעיניים. גם יובש יכול לשחק תפקיד. במקרה שלך יתכן מאד שיש מקום לשקול הרכבת משקפיים בזמן העבודה מול המחשב כדי להפחית את המאמץ הנדרש מהעיניים, ולא משקפי מרחק. כמובן שתשובה מדויקת יכולה להנתן רק אחרי בדיקה יסודית. בקש מהרופא או האופטומטריסט בדיקה הנקראת ציקלופלגיה. הם גם ידריכו אותך לגבי שמוש נכון בעיניים.

ראה גם תשובה מפורטת מיום 2.11.09 בנושא תסמונת המחשב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורון
    09/12/2009

אכן תשובות מאלפות.
    הבעיה היא שוב... הקושי לבוא אל הרופא/אופטימטריסט ולמקד אותו אל הבעיה ללא החשש כי הוא מפספס משהו ובהתאם הטיפול.
    תשובת "אין דבר כזה" קיבלתי לא פעם כששאלתי אם יתכן כי הנזק הנגרם מהמחשב הוא דינאמי ואולי התאמת מספר משקפיים מסויים יכול להיות לא נכון ואף מזיק במקרה שלי.
    תשובתך לבדיקת הציקלופדיה מאוד ממקדת, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו