לחץ-יתר בעין עקב שימוש בסטרואידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ-יתר בעין עקב שימוש בסטרואידים
    רוני
    20/12/2009

הייתה לי דלקת עיניים די חריפה (כנראה אדנו-וירוס), שלאחריה איתרו לי התפתחות של תסנינים בעין. כנגד התסנינים נתנו לי אנטיביוטיקה וסטרואידים (אוקצין וסטרוקדס) למשך כשבועיים, תוך ציון ששימוש ארוך טווח בסטרואידים עלול להביא ללחץ-יתר בעין.

הבנתי מבדיקה ראשונית שלחץ-יתר בעין הוא דבר חמור, שיכול להתפתח לדברים קשים. שאלתי היא, אחרי כמה זמן של שימוש בסטרואידים עלול להתפתח לחץ-יתר בעין? מה באמת הסכנות שיכולות לנבוע מכך? האם לחץ-היתר ירד מיד עם תום השימוש בסטרואידים? האם יש טיפול אחר בתסנינים, שלא מצריך סטרואידים? האם השימוש בסטרואידים מצדיק את עצמו, לאור הסכנות שבו, או שעדיף להמתין שהתסנינים ייעלמו מעצמם (מה שהבנתי שקורה בדרך כלל)? וכל מידע נוסף שיכול להיות רלבנטי בעניין זה.

אודה מאוד להתייחסותכם.

רוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    20/12/2009

התפתחות לחץ תוך עיני מתרחש רק אחרי שימוש ארוך של שבועות רבים וגם זהבחלק מהמקרים. יש טיפות כפמל שפחות משפיעות על לחץ צריך מעקבה צמוד. הטיפול נכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רוני
    20/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו