קטרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קטרקט
    עינת
    28/01/2010

שלום לכם ותודה מראש על התשובה. אני בת 34, לפני יותר משנה עברתי ניתוח בעקבות קרע ברשתית, כמה חודשים לאחר ניתוח להוצאת סיליקון התחיל הקטרקט. כעת הייתי אצל אופטומטריסט והוא אמר שאינו יכול להתאים משקפיים וזאת אחרי 4 חודשים שהחלפתי מספר... הבעיה היא שהתור הקרוב שלי לאפריל (המרפאות חוץ). ואין תורים לפני כן. האם הזמן שאחכה יכול להקשות על הניתוח של קטרקט? כאמור, אני רואה גרוע מאד ומטושטש גם קרוב וגם רחוק, למעשה רואה עכשיו בעין הבריאה (שהיא גם מינוס 10).
    האם עלי לפנות לרופא בקופה או להמתין לתור שיש לי? או לנסות רופא פרטי... כי הבנתי שבגלל המיופיה זה די מסובך, ומתישהו יצטרכו גם את העין השנייה לנתח... בגלל זה אולי עדיף רופא קבוע...
    אני מודה לכם על ההתייחסות,
    בברכה,
    עינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קטרקט

הוספת תגובה

• לעינת

ד``ר יורם שוחט
    28/01/2010

כעקרון, המתנה לפני ניתוח קטרקט לא תקשה על הניתוח. לעתים רחוקות יש מצב שבו עדשת העין תפוחה (מצב הנקרא intumescent cataract ), ובמצב זה חשוב לנתח בהקדם האפשרי.
    לגבי השאלה אם להמתין לתור שנקבע לאפריל או לנקוט בדרך אחרת - ההחלטה בידייך. רופאים רבים המנתחים בבתי החולים הציבוריים מנתחים גם במסגרת קופת החולים וייתכן שבדרך זו תוכלי להגיע לניתוח מהר יותר. גם במסגרת רפואה פרטית תוכלי להנתח מוקדם יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו