כאבים בעין לאחר דלקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בעין לאחר דלקת
    יהודית
    27/02/2010

שלום

אני בת 29, סטודנטית ברומניה
    מרכיבה עדשות מגע מזה כ-10 שנים באופן יומיומי, ללא בעיות עניים בעבר פרט ליובש, מדי פעם משתמשת בטיפות תחליף דמעות
    סובלת ממיופיה של -9.75 בעין שמאל ו- 7.25 בעין ימין
    לפני כשבועיים התעוררתי עם עין ימין אדומה וכאובה (ללא סימנים אחרים בימים שלפני)
    בבדיקת רופא עניים אובחן Acute epithelial keratitis
    הטיפול שקיבלתי maxidex, ciloxan טיפות- כאשר המינון היה לפי סכמה של מינון יורד החל מ-6 טיפות ביום עד ל-3 טיפות ביום השישי לטיפול
    בנוסף corneregel (dexpantenol) gel
    לאחר יומיים היתה הטבה ובביקורת שלאחר 5 ימים הבדיקה היתה תקינה
    לאחר יומיים נוספים החלו כאבים בעין בעיקר באזור העפעף בצד עליון לטרלי, הכאבים הללו המשיכו מספר ימים (שבהם ניסיתי לישון רוב היום מפאת הכאב) כאשר היתה תחושה שהראייה קצת מטושטשת ושאני רואה פחות טוב לרחוק
    בבדיקה נוספת, נאמר לי שכנראה כתגובה לטיפות הסטרואידים עלה הלחץ התוך עיני (הטיפול הופסק והוחלט לחכות האם זה עובר) אך בבדיקה תוצאות הלחצים היוmm/Hg11 בשני העניים
    הכאבים פחתו לאחר כ-3 ימים נוספים אם כי אני עדיין ממשיכה לסבול מהכאב והתחושה של גוף זר בעין ותחושה של עין מאוד עייפה
    אנני מצליחה לקרוא או להתרכז והכאב מפריע לי ללא הפסקה במהלך כל שעות היממה

הלכתי לקבל דעה שניה והבדיקה היתה תקינה אם כי הרופאה אמרה שייתכן וישנה דלקת של עצב הראייה
    מאחר ואני בחו"ל אני נורא מתוסכלת מהמצב ועברו כבר שבועיים מאז תחילת הדלקת לראושנה ומאז אני ממשיכה לסבול מהכאב ומחוסר יכולת לתפקד באופן נורמלי
    כמובן שאנני מרכיבה עדשות מגע מהיום הראשון של הדלקת

במידה וזו דלקת של העצב מה עלי לעשות? מה הטיפול לכך? והאם אני ממש צריכה לדאוג?
    מה האפשרויות האחרות? סיבוכים אחרים כתוצאה מהדלקת?
    בבקשה עזרו לי להבין מה קורה עם העין שלי ומה עליי לעשות? אני מיואשת!
    תודה רבה
    יהודית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעין לאחר דלקת

הוספת תגובה

• ליהודית

ד``ר יורם שוחט
    28/02/2010

תחושת גוף זר נגרמת עקב חיכוך בין העפעף לעין, מסיבות כגון יובש או אי סדירות של פני שטח הקרנית. גם כאב יכול להגרם מסיבות דומות או מדלקת במקטע הקדמי של העין.

לא ברורה לי האמירה ש"ייתכן שמדובר בדלקת של עצב הראיה". אם יש חשד למצב כזה יש לבצע בדיקה כדי לאמת או לשלול את האבחנה. פני לנוירולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו