מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטרקטשולמית כנעני28/02/2010
שלום רב אני נמצאת בביקורת שיגרתית אצל רופאת עיהיים מידי חצי שנה בשנים האחרונות. ביולי 2010 בביקורת שיגרתית אמרה לי רופאת העיניי שמתחיל אצלי קטרקט וללא הסברים על הנושא אמרה לי שני צריכה להחליט אם אני רוצה לעבור ניתוח. אבל לשאלתי אמרה שאני יכולה ללכת לאופטמטריסט ואולי אפשר בינתיים להחלף את מספרי המשקפיים. האופטמריסט בדק ואמר שהוא יכול לעזור לי ובעקבות המלצתו החלפתי משקפיים, אך לצערי לא ראיתי בהן טוב ולאחר ביקורים חוזרים ונישניםחזרתי למשקפיים הישנים. מיד לאחר שהחלפתי משקפיים צילצלתי לרופאה ואמרתי לה שני מעונינת בניתוח. היא אמרה בסדר, ולאחר כשלושה חודשים קיבלתי זימון לבית חולים מאיר לבדיקה לפני ניתוח. במשך השלושה חודשים שלא ידעתי מה הרופאה עשתה הלכתי באופן פרטי לרופאת עיניים אחרת והיא בטון סמכותי ולא אדיב אמרה שבגילי הזקן אם מתחיל קטרקט אז יש לעשות ניתוח. ביום המיועד התייצבתי בבית חולים מאיר במחלקת עיניים ולאחר בדיקה מקיפה נאמר לי על ידי הרופא שבדק שהקטרקט במצב התחלתי ווהוא לא יבצע ניתוח. עכשין אני אובדת עיצות האם אני צריכה ניתוח או לא?!?!?!?!?!?!? בנתיים הראיה אינה משתפרת, העיניים מתעיפות בזמן קריאה ובחיי היום יום ואיני יודעת למי לפנות ומה לעשות. בקיצור שני רופאים אמרו לנתח, אבל הרופא בבית החולים מסרב. האם אפשר לסבר את המצב ולעזור לי להחליט מה לעשות ולמי לפנות. אני גרה בכפר-סבא בת 69 ושייכת לכללית. בתודה שוקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולמית
ד``ר יורם שוחט01/03/2010המדיניות לגבי ניתוח קטרקט היא שאם המטופל חש הפרעה בראיה או בתפקוד אין סיבה להמנע מניתוח, ללא קשר לגיל.
יחד עם זאת, יש מקרים שבהם קיימים בעיניים ממצאים נוספים היכולים לפגוע בראיה, כגון שינויים ברשתית. במקרים כאלה הרופא יכול להעריך שניתוח הקטרקט לא ישפר את הראיה באופן משמעותי, ואז ימליץ לדחות את הניתוח.
מציע שתשובי לאחד הרופאים שהמליצו על הניתוח ותפני אליהם את השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?