מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטרקט לאחר ניתוח לייזרחגית בר-און01/03/2010
שלום רב,
לפני יותר מעשר שנים, עברתי ניתוח לייזר לשיפור הראיה, בשנה האחרונה נחלשה לי הראייה ורופא עיניים אמר לי שיש לי קטרקט כתוצאה מהניתוח לייזר (אני בת 50) ושאי אפשר לעשות ניתוח קטרקט למי שעבר ניתוח לייזר מאחר והתוצאה לא ידועה.
מה עליי לעשות??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
ד``ר יורם שוחט01/03/2010זה בפרוש לא נכון!
קטרקט יתפתח אצל רוב האנשים עם הגיל, במוקדם או במאוחר, וזה כולל כמובן גם את אלה שעברו בגיל צעיר יותר ניתוח להסרת משקפיים. העובדה שנותחו בעבר להסרת משקפיים לא תמנע את ניתוח הקטרקט בבוא הזמן.
בניתוח קטרקט מרחיקים מהעין את העדשה העכורה (זה הקטרקט) ומשתילים במקומה עדשה תוך עינית (מלאכותית). לפני הניתוח מבצעים מדידות וחישובים שמטרתם לקבוע לאיזה מספר יזדקק אדם במשקפיו לאחר הניתוח. כמובן שאפשר לכוון כך שאדם יוכל להסתדר ללא משקפיים למרחק או עם משקפיים במספר נמוך.
בעבר היתה בעיה לחשב בצורה נכונה איזו עדשה להשתיל אצל אנשים שעברו הסרת משקפיים בלייזר, ולפעמים נתקבלה תוצאה שונה מהמתוכננת. כיום קיימות נוסחאות רבות ודרכים רבות לחשב איזו עדשה מושתלת תתן את התוצאה הרצויה ושעור התוצאות הלא מדויקות ירד בהרבה.
גשי לבדיקה אצל רופא מנוסה בניתוחים ובחישובי עדשות להשתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטרקט לאחר ניתוח לייזר
חגית בר-און03/03/2010תודה רבה, הרגעת אותי בהחלט,
מאחר ואני גרה במעלות, אודה לך אם תמליץ בפני על רופאים מומחים בתחום מאזור הצפון, אני מטופלת בקופ"ח מכבי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחגית
ד``ר יורם שוחט04/03/2010אני שמח שהצלחתי להרגיע אותך.
יש בארץ מנתחי עיניים מעולים, עם נסיון רב בניתוחי קטרקט אצל מטופלים שעברו ניתוח להסרת משקפיים. במסגרת הפורום אין אפשרות להמליץ על רופאים ספציפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?