שאלה לגבי תוצאות בדיקת ראיה, מבולבל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תוצאות בדיקת ראיה, מבולבל
    טל
    03/03/2010

שלום דוקטור,

יש עניין שלא כל כך ברור לי, עשיתי היום בדיקת ראיה אצל אופטימטריסטית שאמרה שיש לי חצי מספר בכל עין, בטופס כתוב 6/6 -0.5, היא הסבירה לי שבמידה ואני עם עדשות של חצי הראיה היא 6/6. מה ההבדל בין תוצאות של 6/6 או 6/9 או 6/12 לעומת המספר (חצי, אחד, שתיים וכו) זה בעצם אותו דבר רק נאמר בצורה אחרת? או שאולי המשמעות שונה?

ושאלה נוספת, האם ניתוח כלזיון ושימוש בתרופות כמו מקסטירול, סינטומיצין וסטרודקס (עקב השעורה בפיקוח רופא כמובן) יכולות לגרום לירידה בראיה? אם לא מה יכולה להיות הסיבה לירידה בראיה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לטל

ד``ר יורם שוחט
    04/03/2010

כאשר מדובר על ראיה ללא משקפיים, יש התאמה בין חדות הראיה למספר המשקפיים שאותו אדם אמור להרכיב. ככל שהמספר הנדרש גבוה יותר, תהיה הראיה מטושטשת יותר כאשר האדם אינו מרכיב את משקפיו.
    מצד שני, כשמרכיבים את המשקפיים המתאימים אפשר לראות מצוין ( 6/6 ) ללא חשיבות למספר. אדם שמרכיב משקפיים במספר נמוך יראה כמו אדם שמרכיב משקפיים במספר גבוה.

התרופות שציינת לא משפיעות על הראיה (בתנאי, כמובן, שנלקחות לתקופה קצובה ובפיקוח רופא עיניים). אי אפשר לקבוע את הסיבה לירידה בראיה ללא בדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר?

טל
    04/03/2010

ראיה של מינוס חצי שוות ערך לראיה של כמה? 6/6 6/9 6/12 ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטל

ד``ר יורם שוחט
    05/03/2010

בסביבות 6/9 .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו