האם נכדי עיוור צבעים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם נכדי עיוור צבעים?
    רן
    01/05/2010

נכדי בן השלוש הוא ילד מפותח בהתאם לגילו. עם זאת, יש משהו משונה בדרך בה הוא מתייחס לצבעים. כששואלים אותו מה צבעו של אוביקט כלשהו, הוא מדייק כשמדובר בחפץ לבן או שחור ושוגה בשאר הצבעים. ואולם, וזה הקטע הלא ברור, כמניחים בפניו קוביות בעלות צבעים שונים ומבקשים ממנו למינם לפי הצבע, הוא מבצע מטלה זו ללא כל קושי. כלומר, הוא מבחין בין צבעים אך מתקשה להעניק לחפצים את מונחי הצבע (כלומר, המלים - אדום, צהוב, וכו').
    האם תופעה כזו ידועה? האם תוכלו להפנות אותי למקורות בנושא זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם נכדי עיוור צבעים?

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    02/05/2010

צריך לבצע בירור ראיית צבעים אך ניתן בגיל יותר מבוגר 4-5. מעבר לכך לבדוק כיוונים אחרים קוגנטיביים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרן

ד``ר יורם שוחט
    02/05/2010

נראה לי שאין מדובר בבעיית עיניים שכן, לדבריך, הוא מבדיל בין הצבעים. הייתי ממליץ לשאול את רופא הילדים. יחד עם זאת, רצוי לבדוק את ראיית הצבעים (קיימת בדיקה פשוטה). ניתן לבדוק אצל רופאי עיניים המתמחים בילדים או במסגרת מכון עיניים של קופת החולים או במרפאת חוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו