הבזקים בצד העין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבזקים בצד העין
    רחל
    17/05/2010

שלום רב,

אתמול בשעות הערב הופיו לי הבזקים כסופים בזוית העין, כמו גל שהופיע בעיקר עם תנועת העין. התופעה חלפה שעה לאחר שקמתי בבוקר. בעבר לפני מספר שנים היתה תופעה של הבזקים רבים מול העיניים שהפריעו לראיה ,נמשכו כשעה וחלפו. ברצוני לדעת האם זה יכול להיות סימן להפרדות רשתית או משהו רציני אחר ועלי לרוץ מיד לרופא או שאני יכולה לחכות עד אחרי החג. נמצאת בבקורת קבועה אצל רופא העיניים אחת לשנה או שנתיים.
    תודה וחג שמח, רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבזקים בצד העין

הוספת תגובה

• לרחל

ד``ר יורם שוחט
    19/05/2010

תופעה כזו מחייבת פניה מיידית לבדיקה. רק באחוז קטן מהמקרים מתגלה הפרדות רשתית, אך במקרה זה יש חשיבות לאבחן מוקדם ככל האפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדות הרשתית

רחל
    20/05/2010

תודה לדר' שוחט. אכן היתה הפרדות הרשתית באותה העין ובעבר גם בעין השניה. ההפרדות היתה ללא קרעים ברשתית ועקב כך אין צורך בשום טיפול.רציתי לשאול האם תתכן תופעה של כתם בהיר (שהופיע יום לאחר הארוע ) העובר מידי פעם מול העיניים כתופעת לוואי או תופעה שאינה קשורה.האם אני צפויה לבעיות מיוחדות עקב הפרדות הרשתית ?
    תודה, רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרחל

ד``ר יורם שוחט
    20/05/2010

אני מניח שהתכוונת להפרדות זגוגית ולא להפרדות רשתית. אלה מצבים שונים לחלוטין. הפרדות זגוגית לא מהווה סכנה לראיה.
    בהחלט יתכן מצב שבו את רואה כתם חולף בשדה הראיה.
    כל שינוי לרעה או תופעה חדשה מחייבים פניה לרופא העיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו