ירידה מהירה בראייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה מהירה בראייה
    עדי
    19/05/2010

שלום רב,

ראשית ברצוני להודות מראש על ההתיחסות לשאלותיי.

מגיל 13 אני מרכיבה משקפיים (הייתי עם עדשות כמה שנים ולאחרונה חזרתי למשקפיים).
    בשנתיים האחרונות, מאז שהתחלתי את לימודי באוניברסיטה, חלה ירידה מהירה משמעותית בראייה שלי - רבע עד חצי מספר כל חצי שנה. אני מניחה שהסיבה היא ריבוי שעות מול מחשב. האופטומטריסטית שלי אמרה שבד"כ הירידה ממשיכה בערך עד גיל 30. אני בת 22 ונותרו לי עוד כ-5 שנות לימוד, מה שאומר שבקצב הזה עד גיל 30 אני לא אראה הרבה...
    לפי מיטב הבנתי אין טעם בניתוח לייזר כל עוד המספר שלי לא יציב (ובנוסף אני חוששת מאוד מניתוחים ולכן לא ממש מתעניינת בזה כרגע).
    ברצוני לבקש עזרה וייעוץ בנושא.
    ראשית אשמח לדעת מה אפשר לעשות על מנת להימנע מהדרדרות נוספת. אוכל? ויטמינים? עדשות? משקפיים? כל דבר?? האם כדאי לראות רופא להתייעצות בנושא?
    חוץ מזה שמעתי שאפשר לשפר את הראייה באמצעות תרגילים לחיזוק שרירי העיניים (הזזת אישונים מעלה-מטה, ימינה-שאלה, ימין למעלה-שמאל למטה והפוך, וסיבובים). האם יש עדויות לכך שתרגילים כאלה באמת יכולים לעזור? או לחלופין - האם תרגילים מסוג זה עשויים להזיק לראייה? אם הם מומלצים - כמה ומה בדיוק מומלץ?

בסיכומו של עניין - אני חוששת מהעניין ואשמח לכל המלצה!

בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה מהירה בראייה

הוספת תגובה

• תשובה חלקית

דימה
    19/05/2010

אני לא רופא אבל אני אתן לך תשובה מידע אישי (גם מרכיב משקפים,בעל אחות שסיימה דוקוטורט וגם בעלת משקפים ובעל אבא שסיים דוקטורט וגם מרכיב משקפיים)

אכן כאשר מתחילים ללמוד..בדרך כלל עם ריבוי השעות מול מחשב/ספר הראיה מדרדרת אך היא לא מדרדרת בקצב קבוע.. כלומר הראיה שלך תדרדר בהתחלה אך היא תתמתן עם הזמן אם לא תיעצר..
    לא מאמין שהמינוס יגדל ביותר ממספר אחד.. מה שכן יש לזכור לקחת הפסקות כל שעה מהמסך מחשב/ספר ולהסתובב בבית או להסתכל מהחלון ולהתמקד בעצמים רחוקים ובאופן כללי ברגע שהעיניים כואבות לקחת הפסקת סיגריה..או הפסקת קפה..

בנוגע לתרגילים התרגילים אינם גורעים במידה ועושים אותם נכון ושוב לא מאמצים את העיניים יתר על המידה מבחינה רפואית לא נמצא קשר בין התרגילים לשיפור הראיה אך ישנם אנשים שמדווחים שזה עוזר. יש לזכור שעל מנת שתהיה תועלת כלשהי ישנו צורך לעשות בצורה יום יומית למשך תקופה ארוכה במידה ויש תוצאות..למען האמת רובם המולחט של האנשים פורשים יחסית מהר :)

שוב אלו דברים מידע אישי, אני מאמין שהרופא יאשש את דבריי.

חג שמח,דימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

ד``ר יורם שוחט
    19/05/2010

הבעיה שאת מתארת נפוצה מאד, ונובעת מהתכווצות השריר התוך עיני האחראי על המיקוד.

המיקוד לקרוב מתבצע באמצעות התכווצות של השריר הטבעתי שמסביב לעדשת העין (השריר הציליארי או שריר העטרה). התכווצות השריר גורמת לשינוי בקימור העדשה. עם הרמת המבט מהספר או המחשב והסתכלות על עצם רחוק השריר עובר הרפיה תוך חלקיק שניה, קימור העדשה משתנה, וכך מתאפשרת ראיה חדה של העצם המרוחק.
    אם השריר נשאר מכווץ זמן רב ברציפות, בלי לעבור הרפייה מדי פעם, הוא יתקשה לעבור הרפייה עם סיום הקריאה. זה מסביר מדוע הראיה למרחק מטושטשת מיד אחרי קריאה ממושכת. אם המצב נמשך לאורך זמן השריר יישאר מכווץ כל הזמן, וזו הסיבה לעליית המספר.

חשוב לציין שהתופעה של עליית המספר בתקופת לימודים וכד' ניתנת למניעה ! ! !

המניעה מתבססת על ביצוע הרפייה של המבט לקרוב באופן סדיר. כמו כן רצוי להמנע הרכבת משקפיים עם המספר המלא בזמן קריאה/מחשב (אשר להרכיב משקפיים ישנים, חלשים יותר).

להדרכה על צורת השמוש הנכונה בעיניים וכן הדרכה לגבי המשקפיים פני לרופא העיניים או לאופטומטריסט.
    בשום אופן אל תקבלי תשובה מסוג "זה המחיר שצריך לשלם על הלימודים". התופעה ניתנת למניעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו