בעיות בעין ימין ובעין שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בעין ימין ובעין שמאל
    נעמה
    30/06/2010

שלום רב, לפני כמה חודשים גילתה רופאת העיניים שיש לי נבוס קטן בעין ימין ואמרה לי שיש לעקוב אחריו ולהתייחס אליו כמו אל נקודת חן שיכולה חלילה להתפתח למשהו ממאיר, ולקחתי את זה מאוד קשה.(יש לי עיניים בהירות ואני קצרת ראיה) אלא שלפני כחודש קרה משהו אחר: בעין שמאל ראיתי פתאום מבועה מטיילת ובנוסף בשעת הלילה היו הבזקים וחשבתי שמישהו עומד מאחורי עם מצלמה או שיש ניידת משטרה אבל כשהסתובבתי אחורה לא ראיתי דבר. למחרת הגעתי לרופא עיניים שהסביר לי את נושא הג'ל בעין והסביר לי שזה נזק בלתי הפיך ושהנבוס בעין ימין הוא קטן מאוד, ושאם בנוסף לזבובים והחוטים שאני רואה יחזרו שוב הפלשים דחוף לביה"ח. כבר באותו ערב חזרו הפלשים, הגעתי לביה"ח נבדקתי והכל היה בסדר כלומר אין היפרדות רישתית. לפני שבועיים שוב נבדקתי אצל הרופא ושוב הכל באותו מצב כלומר יש זבובים, יש חוטים, יש הבזקים - אבל אין קריעה של הרשתית. לפני יומיים שלושה הבחנתי במשהו נוסף: גם בעין הימנית החלו לטייל לי זבובים ואילו בעין שמאל אני רואה מעין מיסוך כלומר אני רואה, אבל לא ממש צלול כאילו שיש משהו לפני העין כמו איזה קרום. יכול להיות שחטפתי בגילי (58) קטרקט? או שזו התפתחות נוספת בתופעה של הזבובים וההבזקים? תודה וסליחה שכל כך הארכתי. אני פשוט במצב קשה מהתופעות האלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    01/07/2010

תהליך ההפרדות של זגוגית העין מהרשתית יכול להמשך אף מספר חודשים ותופעות אלה קשורות אליו. אין קשר לקטרקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יכולה להבין מדבריך שאני נמצאת

נעמה
    01/07/2010

באיזה שהוא תהליך הדרגתי שבסופו הרשתית תיפרד? כלומר באיזשהו פרק זמן המצב שאני נתונה בו היום יילך ויחמיר עד כי הרישתית תפרד, ואז גם אצטרך לעבור ניתוח.... או שמא לא תמיד הרישתית נפרדת. אני מבולבלת ומודאגת. אין משהו שיכול לעצור את התהליך הזה? האם אני צריכה ללכת לרופא עיניים שמתמחה ברישתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    01/07/2010

זה לא אומר שתהיה לך היפרדות. ממליץ לפנות לבדיקת רופא עיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אני נמצאת במעקב של רופא קופ"ח

נעמה
    01/07/2010

האם זה מספיק? או שכדאי לפנות לרופא מומחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו