שינוי הראיה בעקבות הגיל...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי הראיה בעקבות הגיל...
    אופיר
    08/07/2010

אני בן 39, יש לי משקפיים כשאני לא רואה לרחוק (קוצר ראיה)-מספר 2.75 בערך. הבעיה אצלי שכשאני רוצה לקרוא אני צריך להוריד את המשקפיים כי קשה לי לקרוא מקרוב איתם. האם העניין ישתפר בעקבות ההתקדמות בגיל (כיוון שהבנתי שבגיל מסוים מתחילים לראות לא טוב קרוב או משהו בסגנון) או יחמיר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי הראיה בעקבות הגיל...

הוספת תגובה

• לאופיר

ד``ר יורם שוחט
    08/07/2010

יתכן שהמשקפיים שלך חזקים מדי. בד"כ מופיע הקושי בקריאה אחרי גיל 40. גש לאופטומטריסט.

המצב לא ישתפר עם הגיל. אחרי גיל 40 יש קושי הולך וגובר להתמקד לקרוב. מי שלא הרכיב משקפיים יזדקק למשקפי קריאה, ומרכיבי משקפיים יזדקקו למולטיפוקאל או לשני זוגות משקפיים (רחוק וקריאה).
    היתרון של קצרי ראיה הוא שבכל גיל יהיו מסוגלים לקרוא ללא משקפיים (מרחק הקריאה תלוי במספר המשקפיים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אין לי קושי בקריאה ללא משקפיי

אופיר
    09/07/2010

אני נאלץ להסיר את המשקפיים כשאני קורא ואז אין לי בעיה לקרוא.
    הבנתי מתשובתך שמכיוון שאני קצר ראיה (לא מספר גדול במיוחד-2.75), לא תהיה לי בעיה
    לקרוא מקרוב ללא משקפיים-האם הבנתי נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאופיר

ד``ר יורם שוחט
    10/07/2010

אכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו