ירידה בראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בראיה
    לילי
    05/08/2010

שלום וברכה
    אני בת 56 לאחרונה הבחנתי ירידה בראיה בעין ימין אני מרכיבה משקפיים מילדות בעין שמאל שנים רבות סובלת מעכירות בזגוגוית
    לאור הירידה בחדות הראיה בעין ימין פניתי לרופא שלא מצא סיבה לכך ונדרשתי לבדיקה חוזרת בעוד חצי שנה כדי לבדוק אם יש התפתחות של קטרקט בבדיקה לא נמצא סימן לקטרקט
    אני לא שקטה וברצוני לברר איזה בדיקות נוספות עלי לעבור חוץ מהרחבת אישונים שעברתי
    כשאני סוגרת עין שמאל חדות הראיה בעין ימין ירודה מרחוק קשה לי לראות בעין ימין את המספרים של כלי הרכב אלא אם הם קרובים אלי אני מאד חוששת
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בראיה

הוספת תגובה

• ללילי

ד``ר יורם שוחט
    06/08/2010

התופעה יכולה לנבוע מקטרקט מסוג מסוים (קטרקט נוקלארי), שבו אין עכירות של העדשה אלא שינוי בתכונות האופטית שלה, דבר המגביר את דרגת קוצר הראיה. קטרקט כזה קשה מעט יותר לאבחון, ויש לכוון את הבדיקה לאיתור קטרקט כזה. אם הגדלת מספר המשקפיים משפרת את הראיה בעין זו יש סיכוי גדול שאכן מדובר בקטרקט נוקלארי. מציע שתפני שוב לרופא בשאלה הספציפית הזאת, או תגשי לרופא אחר לחוות דעת נוספת.
    ייתכנו כמובן סיבות נוספות לשינוי בראיה, ואם לא מדובר בקטרקט יש לשקול בדיקות הדמייה (צלומים) לאיתור מקור ההפרעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו