סוכר בעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכר בעיניים
    דוד
    07/08/2010

שמי דוד בן 75 חולה כרוני ובין היתר אני חולה דיאבט כבר מספר שנים ומטופל ע"י כדורים ,הסוכר מאוזן ויש לי ביקורות אצל רופא העיניים מספר פעמים בשנה שבודק בנוסף את רמת הסוכר בעיניים .הייתי רוצה לדעת מה זו התופעה שנקראת סוכר בעיניים ואיך זה מתבטא באופן חיצוני בעין ? מה הסיכונים של רמת סוכר גבוהה בעיניים ?ומה הסימפטומים לתופעה ואיך ניתן לזהות סכרת בעיניים ?האם יש טיפול לזה והאם זה מסוכן לעיניים ?

מצפה לתשובתכם

בתודה מראש

דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכר בעיניים

הוספת תגובה

• לדוד

ד``ר יורם שוחט
    09/08/2010

סכרת פוגעת בכלי הדם בגוף, ובכלל זה גם בכלי הדם בעיניים. לפגיעה אין סימנים חיצוניים והיא ניתנת לאבחון רק על ידי רופא עיניים, בבדיקת קרקעית העיניים (בדיקה עם אישונים מורחבים). הממצאים בבדיקה יכולים לכלול דימומים, תפליטים, צמיחת כלי דם אבנורמליים, הפרדות רשתית ועוד.

יש חשיבות עליונה למעקב סדיר אצל רופא העיניים, שכן אבחון מוקדם של שינויי סכרת בעיניים יאפשר טיפול מוקדם ומניעת הסיבוכים הקשים. סכרת עלולה לפגוע בראיה, וכאשר נגרם כבר נזק במקרים רבים זה בלתי הפיך. לכן חשוב מאד לטפל בתופעות הסכרת עוד לפני שנגרם הנזק. אדם לא ירגיש בעיה אלא כאשר הראיה כבר ניזוקה, ואז כאמור זה עלול להיות בלתי הפיך. רק רופא יכול לאבחן את המצב ולהחליט על הטיפול.

שינויי סכרת בעיניים שאינם מטופלים עלולים לגרום לעוורון!!! סכרת היא אחת הסיבות המובילות לעוורון בעולם המערבי.
    טיפול בזמן יכול למנוע עוורון!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו