בדיקת שדה ראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת שדה ראיה
    דינה
    11/08/2010

שלום רב!
    אני בת 47.אימי והסבתא שלי סבלו מגלאוקומה.עשיתי את בדיקת שדה ראיה והתוצאות הן:
    עין ימין-ירידה בסף באיזור המדרגה הנזלית העליונה ובאיזור פרא -מרכזי תחתון,ללא ביטוי במדדים הסטטיסטיים.
    עין שמאל-צמצום נזלי תחתון,יתכן התחלת קשת תחתונה.
    האם מדובר בגלאוקומה?
    האם מדובר בבעיה רצינית?כרגע אני רואה מצוין גם בקרוב וגם לרחוק.
    בתודה,
    דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שדה ראיה

הוספת תגובה

• לדינה

ד``ר יורם שוחט
    12/08/2010

קשה לקבוע בוודאות על פי הפענוח בלבד, מבלי לראות את שדה הראיה, אך לפי הכתוב יש סבירות גבוהה שיש לך גלאוקומה. הסיפור המשפחתי מגביר את ההסתברות.

חשוב להדגיש שבגלאוקומה אדם לא יחוש בהפרעה בראיה אלא בשלבים המתקדמים של המחלה (ואז מדובר בנזק בלתי הפיך). לכן העובדה שאת רואה מצוין אינה נוגדת את האפשרות שיש לך גלאוקומה.

את חייבת להמשיך במעקב צמוד של רופא העיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה נוספת

דינה
    12/08/2010

שלום רב!
    המון תודות על תשובתך המהירה.
    שאלתי הנוספת:האם יתכן שלחץ תוך עיני הוא תקין(16-18) ובבדיקת הרופאים(מספר פעמים),כולם טענו שהעצב האחראי על הגלאוקומה נראה מצוין ויחד עם זאת יש פגיעה שתוארה בבדיקת שדה ראה?
    סליחה על השאלה שאולי נראת טיפשית,אך אני ממש לחוצה,כי העיניים שלי הוא כלי העבודה שלי.
    בתודה ובברכה,
    דינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדינה

ד``ר יורם שוחט
    13/08/2010

הליקוי המתואר בשדה הראיה (בהסתמכות על הפענוח, ומבלי שראיתי את הבדיקה) אופייני לפגיעה בסיבים של עצב הראיה. בקשי בדיקת OCT המדגימה את עובי שכבת סיבי העצב.

העובדה שהלחץ התוך עיני נמצא "תקין" לא מבטיחה שאין גלאוקומה. יש מצב של גלאוקומה בלחץ תקין (NORMAL TENSION GLAUCOMA), שבו מתפתח בשדה הראיה נזק אופייני לגלאוקומה בנוכחות לחץ "תקין". שמתי את המונח לחץ "תקין" במרכאות, כי לחץ שנחשב תקין לאדם מסוים יכול להיות גבוה מדי לאדם אחר. כיום בוחנים פרמטרים נוספים בנוסף ללחץ. בקשי בדיקה של עובי הקרניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו