הבזקים בראיה ו"שערות" בעין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבזקים בראיה ו"שערות" בעין
    משה פוטוק
    07/12/2010

שלום,
    אני בן 57 וכבר הרבה שנים אני רואה בעין שמאל מעין "שערות" שקופות שרצות על העין.
    בבדיקה אצל רופא עיניים נאמר לי שזה נגרם עקב שיפשוף הנוזל של העין ברישטית וכך נקרה חלקיק ממנו ומטייל בעין, ושזו תופעה טיבעית שלא צריך לייחס לה דאגה.
    לפני כמב ימים הדבר החמיר וראיתי מעין "זבוב" מטייל לי בעין - לא כהה מידי, אבל יותר גדול ממה שאני רגיל.בנוסף מאז אני גם רואה הבזקים בעין בצד השמאלי כל פעם שאני מזיז את העיניים. ההבזקים נראים רק במקומות חשוכים.
    הלכתי לרופא עיניים שפתח את האישונים ובדק אם יש ניתוק של הרישטית, ומצא שאין קרע והכל תקין.
    הוא הסביר לי שההבזקים נגרצמים עקב שיפשוף הנוזל של העין ברישטית.
    הוא אמר שאם אראה כתם שחור או כתם אדום עלי לפנות בהקדם לבדיקה כי זה יכול להצביע על התנתקות הרישטית.
    שאלתי:
    האם זה אומר שיש סבירות גדולה להתנתקות של הרשטית אצלי?
    האם עלי לעשות משהו כדי להקטין את סכנת ההתנתקות של הרישטית?
    האם יש תרופה כלשהי שאפשר לקחת כדי להקטין את הסכנה?
    האם יש אפשרות להפטר מה"שערות" שמסתובבות לי בעין?
    תודה רבה,
    משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבזקים בראיה ו"שערות" בעין - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    07/12/2010

השינויים הם בזגוגית העיניים. עקב שינויי הזגוגית ניתקים חלקים מיקרוסקופיים של הרשתית ואלו הנקודות או שערות שרואים. עם הזמן זה שוקע .
    אין טיפול. אם תראה ברקים או ריבוי של נקודות שחורות או וילום מול עיניים. לפנות מיידית לבדיקת עיניים. בכל מקרה ממליץ בדיקה עכשוית של קרקעיות עיניים אצל רופא עיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו