מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוחק ראייה ולייזררוני16/12/2010
אני בת 33 יש לי מספרים 1.50 + בשתי העיניים כולל צילינדר 1.75- בשתיהן.
אני סובלת מפזילה. בילדותי היא הייתה משמעותית יותר והיום פחות. לראיה אני משתמשת בעיקר בעין השמאלית. למרות שבבדיקה כשמסתירים את השמאלית אני רואה יחסית טוב בימנית.
רק האופטומטריסטים רואים את הפזילה בעיקר כשאני צריכה להסתכל על משהו ולמרכז את המבט. במשקפיים לא רואים ובעדשות מגע קשות. ניסיתי במשך השנים עדשות מגע רכות וגם קשות, מספר סוגים שעם רבים מהם אני לא מצליחה להגיע לראיה מיטבית קרוב ורחוק.
חשוב לי לציין שאני עובדת המון מול מחשב ובסוף היום הראייה שלי לא טובה כ"כ. כנראה בגלל חולשת השרירים מהמאמץ.
יש לי מספר שאלות חשובות
א. אני חוששת מאוד מהחרפת הפזילה בעקבות ניתוח לייזר שמעתי שזה עשוי לקרות. האם יש סכוי גבוה? ב. האם ואיזה ניתוח לייזר מומלץ לי או כדאי להשאר עם העדשות הקשות? ג. מה הזמן הכי נכון לעשות הפסקה עם העדשות הקשות לפני בדיקת התאמה וניתוח?
והאם כדאי לעבור לרכות בינתיים?
ד. האם להסתכן כשאני משתמשת רק בעין אחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחק ראייה ולייזר - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/12/2010שלום רוני,
1. הסכון לשינוי בפזילה קיים, אך הוא נמוך. מבחינה אופטית ניתוח לייזר דומה להרכבת עדשות מגע (הלייזר "מלטש" בקרנית את הקימור של עדשת המגע) ולכן אם אין פזילה עם עדשות המגע רוב הסיכוי שזה יהיה המצב גם לאחר הניתוח.
2. סוג הניתוח ייקבע על פי בדיקת ההתאמה והעדפת המנתח.
3. ההחלטה אם להמשיך להרכיב עדשות תלויה רק בך. אם את מסתדרת היטב עם העדשות אין סיבה לנתח...
4. עדשות מגע קשות יש להפסיק להרכיב לפחות 10-14 יום לפני הבדיקה.
5. טשטוש הראיה בסוף היום יכול לנבוע מסיבות שונות, ולא ניתן לקבוע ללא בדיקה.
6. אין כל הגיון לעבור לעדשות רכות לקראת בדיקת התאמה. אם את רוצה להחליף כי הקשות מציקות לך, זה משהו אחר.
7. לא הבנתי למה הכוונה "להשתמש בעין אחת". אם כוונתך לנתח רק עין אחת, ולא להרכיב עדשת מגע בשניה, הסיכון לפזילה גדל באופן משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה רוחק ראייה ולייזר לד"ר שוחט
רוני16/12/2010הכוונה שיש לי עין דומיננטית שאיתה אני רואה בעיקר בגלל הפזילה
האם מאפשרים ניתוח במקרה שיש עין דומיננטית שהחשיבות שלה גבוהה לראייה כללית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה רוחק ראייה ולייזר לד"ר שוחט - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/12/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?