תופעות בראייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות בראייה
    מורן
    23/12/2010

ד"ר שלום,
    שמי מורן, אני בת 21. כבר כחודש אני שמה לב לתופעות בראייה כמו: כאשר אני מזיזה את העיניים אני רואה פסים דקים זזים כמו מין עשן, נוסף לזה אני רואה כמו עיגולים שקופים באוויר-בעיקר באור יום, ודבר נוסף שמלחיץ אותי ביותר זה תופעה של 'קישקושים' זזים בעיניים (משהו כמו אבק שמבחינים בו זז בקרן אור בחדר חשוך). עברתי בדיקת עיניים רגילה הרופא החליט שאני רואה טוב (6/6) ושהכל נראה תקין בעיניים שלי. הופניתי אליו גם כי אני סובלת מסחרחורות גם כן כחודש, הוא טען שיכול להיות שזה בגלל משהו אחר שהתופעות בראייה והסחרחורות קשורות אליו.
    האם יש אפשרות שבכל זאת משהו אינו תקין עם העיניים שלי (וזה מה שגורם לסחרחורות) ?
    [יכול להיות שאלו תופעות שקשורות לבטיסטין-תרופה שקיבלתי נגד הסחרחורות?]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות בראייה

הוספת תגובה

• תופעות בראייה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    23/12/2010

שלום מורן,

יתכן מאד שהתופעות הנ"ל נגרמות משינויים עדינים בג'ל שבתוך גלגל העין (=הזגוגית). זה ניתן לגילוי בבדיקה קפדנית של קרקעית העין אחרי הזלפת טיפות להרחבת האישונים. אם פרט לשינויים בזגוגית לא ימצא כל ממצא אחר, אין סיבה לדאגה. פני לרופא לבדיקה חוזרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה

מורן
    25/12/2010

שכחתי לציין, רופא העיניים שם לי את טיפות ההרחבה (של האישונים) לפני הבדיקה שבה מצא שהכל תקין והראייה טובה.
    -יכול להיות שהוא לא ציין שיש שינויים עדינים בזגוגית, גם אם שם לב לכך?
    -רציתי לשאול גם אם יש דרך לטפל בתופעות הללו שיתכן שנגרמו מהשינויים בזגוגית או שזה פשוט יעבור עם הזמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    25/12/2010

שינויים בזגוגית נפוצים מאד, ושכיחותם עולה עם הגיל ואצל קצרי ראיה. כאשר מדובר בשינויים עדינים בזגוגית, במקרים רבים קשה להבחין בהם בבדיקה השיגרתית.
    לשינויים בזגוגית אין טיפול.

עם כל זאת, יש לזכור שבמקרה שלך לא הוכח אם ההפרעות אכן מקורן בשינויים בזגוגית, והדיון הוא ברמה היפותטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו