ניתוח השתלת עדשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח השתלת עדשה
    בר
    02/02/2011

השתלת עדשה לתיקון ראייה.

אני בת 21. רוצה אולי לעשות השתלת עדשה. אין לי אופציה לעשות לייזר.
    רציתי לשאול אם יש בכל סיכונים (בהתחשב שהמספר כבר לא זז שנתיים), אבל אני יותר מתכוונת לסיכונים בריאותיים... דלקות? פגיעה בעין? וכד'..מה אחוזי ההצלחה? מה הסכוי לפגיעה בעיניים בין אם עכשיו ובין אם בגיל מבוגר יותר.

יש חסרונות לעשות ניתוח כזה בגיל צעיר? זה יותר מסוכן? זה יותר כואב\פחות נעים?

בר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח השתלת עדשה

הוספת תגובה

• ניתוח השתלת עדשה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    03/02/2011

שלום בר,

1. אין ניתוח לא סיכון!...

2. גם בהרכבת עדשות מגע יש סיכון.

3. קיימים שני סוגים של עדשות להשתלה - כאלה הממוקמות לפני הקשתית (הקשתית היא החלק הצבעוני של העין, ובמרכזה נמצא האישון), וכאלה המושתלות מאחורי הקשתית. עם עדשות המושתלות קדמית לקשתית עלולה להיות פגיעה בשכבת התאים המצפה את החלק הפנימי של הקרנית (קרנית היא החלק השקוף הקדמי של העין). עם עדשות המושתלות מאחורי הקשתית קיימת אפשרות לגלאוקומה ולהווצרות קטרקט.

4. אין חשיבות לגיל.

את צריכה לדון עם הרופא שלך בכל ההיבטים של השתלת עדשות תוך עיניות. כאמור, יש סיכון בכל ניתוח, אך גם בהרכבה של עדשות מגע. ההחלטה מותנית בגורמים רבים, כגון איך את מסתדרת עם עדשות מגע, עד כמה מציקה לך התלות במשקפיים או עדשות, עד כמה את מוכנה לקחת סיכון ניתוחי וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו