מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחליף להילו קומודחיים21/09/2011
שלום
מבקש לדעת אם קיים תחליף זול יותר מההילו קומוד ושיהיה ללא חומרים משמרים ותקופת השימוש בו תהיה ארוכה כמו בהילו קומוד.
תודה מראש
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף להילו קומוד - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/09/2011יש טירס נטורל פרי באמפולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאוקומה זווית סגורהניסים21/09/2011
האם גלאוקומה זוית- סגורה גורמת נזק ל : רשתית,עצב אופטי,לישכה קדמית ?
או רק לאחד מהם ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאוקומה זווית סגורה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/09/2011נזק לעצב ראייה ובעקבות כך לשדות ראייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ממושך בעדשות מגעדנה21/09/2011
שלום רב,
אתמול הלכתי לעשות משקפיים, לאחר שכארבע שנים הייתי ללא משקפיים והתנהלתי ימים שלמים עם עדשות מגע
האופטימטריסטית שבדקה אותי ממש הפחידה אותי ואמרה לי שהעיניים שלי לא במצב טוב, שהן עייפות ואף אמרה שהיא 'מרחמת' עליי. רציתי לשאול האם עשיתי נזק בלתי הפיך לעיניים או שעם התחלת שימוש במשקפיים והפחתת השימוש בעדשות מצב העיניים ישתפר? סבלתי פה ושם מכאבי ראש אבל אני רואה בסדר עכשיו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ממושך בעדשות מגע - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/09/2011עדשות מגע שימוש ממושך יכול לגרום לזיהומים חמורים בקרניות וצמיחת כלי דם לתוך הקרניות והצטלקותם. את יכולה לשקול ניתוח לייזר להסרת משקפיים אם מעניין אותך מוזמנת לפנות אליי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם בעין וכואבת קצתאמיר21/09/2011
קיבלתי מכה בעין שמאל תוך כדי משחק כדורסל ועכשיו יש לי שטף דם בעין וכואבת קצת , מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/09/2011לפנות מיידית לבדיקת עיניים אצל רופא עינ יים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפייםאנונימי20/09/2011
החל מהיום העשרים לספטמבר אני מרכיב משקפיים
אני מרגיש שהמשקפיים לא מעניקות לי ראייה מקסימלית
מה עלי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/09/2011לבדוק אם המשקפיים שנתנו הן המתאימות לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אפשר להשתמש בסטרואידים?ראומה20/09/2011
לבת שלי (11) יש דלקת אביבית כחצי שנה מטופלת עם טיפות עיניים סטרואידים,מאחר ויש סיכון בטיפול ממושך(אנחנו מגיעים לביקורת מידי חודש לרופא העיניים ומחליף את הטיפות, לפעמים סוג נוסף ל5 ימים ראשונים ופטנול ל3 שבועות) האם יש תחליף לטיפות העיניים הסטרואידים? האם ניתן להימנע מהם? אם נלך למומחה ינתן לי פתרון אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן אפשר להשתמש בסטרואידים? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/09/2011אני מטפל בבעיות כאלה ויש טיפולים גם ללא סטרואידים או עם סטרואידים שלא חודרים לעיניים. צריך בדיקה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור בבלפריטיס ויובשירון19/09/2011
יש לי בלפריטיס
מצד אחד פחות צריבות פחות גירוי ופחות קשקשת
ומצד שני תחושת יובש לא נעימה עקב חדרים ממוזגים או מאורר
טופלתי בסטרואידים חזקים שגרמו לאלרגיה עזה ורגישות בעינים
מה מולץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור בבלפריטיס ויובש - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/09/2011לפנות להערכה וטיפול לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדאדי19/09/2011
שלום אני גבריאל בן 22 המספרים שלי בעין הם גבוהים מאוד 16 עין ימין ו6 בעין שמאל ואני מפחד שהראיה שלי תמשיך להידרדר עד למצב עיוורון מה ניתן לעשות בשביל לשמור על העין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור לעין
ירון19/09/2011היי
גביאל מומלץ לקחת כקבוע פעם בשבוע פירות יער אדומים
אוכמניות,תותים,ועוד ניתן לרכוש כקפוא בכל חנות טבע או סופר
מסייע בשיפור הראייה ומניעת עיוורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/09/2011אין טיפול פרט למעקב רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gpcסטודנט19/09/2011
לפני כשנה פתחתי gpcכתוצאה משימוש בעדשות רכות במשך שנים...הרופא המליצ לי על טיפול בrelestat. האם לאורך תקופת הטיפול יש איסור חמור לשים עדשות?אני פשוט לא יכול לסבול משקפים..או שאפשר להקפיד על טיפות פעמיים ביום ובמקביל להמשיך עם העדשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gpc - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/09/2011חשוב להיות בלי עדשות כדי להתגבר על הבעייה. אולי תשקול ניתוח להסרת משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאבחון ראיית צבעיםיואב19/09/2011
שלום , אני מועמד גיוס לתפקיד כבאי והופנתי לבצע בדיקות ראיית צבעים ( D - 15 ) ו E.R.G
אשמח לדעת מה סף הקבלה לתחום ומה פוסל מלהתקבל ובנוסף מה איך הבדיקות מתנהלות
תודה מראש,
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לאבחון ראיית צבעים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/09/2011אני לא יודע מה הסף. הבדיקה פשוטה מראים לך מספרים על רקע או תמונות ואתה צריך לזהותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנווריוסי19/09/2011
בשנה וחצי האחרונות עברתי ניתוחי חיגור ו-וויטרקטומי עקב הפרדות רשתית ב-2 העיניים. כמו כן, עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל. לאחר הניתוח האחרון (וויטרקטומי בעין ימין) התפתח ERM והראיה מאד מטושטשת. לאחרונה, כשאני יוצא למקום מואר אני מרגיש סינוור וצריך לעצום את עין ימין, בעוד שעין שמאל מסתגלת לתאורה החזקה יותר. האם יש אפשרות שהאישון הימני נפגע ואינו מצטמצם כנדרש? מה ניתן לעשות בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנוור - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/09/2011צריך בדיקת עיניים כדי לזהות מה הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדר בעיניים לילדיםצילי19/09/2011
הי, יש לי ילד בן שש כיתה א' בבדיקת עיניים שעשינו יש לו צילינדר קטן
מה המשמעות של זה? האם זה יכול להפריע ? האם יש טיפול לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר בעיניים לילדים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/09/2011צילינדר יש לרוב האוכלוסיה. צריך לבדוק אם משפיע על חדות ראייה כי אם כן צריך משקפיים. לפנות לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו זז עם העיניים כשאני מזיז אותםשימי18/09/2011
יש לי מין משהו כזה כשאני מזיז את העיניים ימינה שמאלה למעלה עם העיניים זז לי איזה משהו שחור ולפעמים נקודות/עיגולים כאלה קטנים לבנים מזה הדבר הזה? יש איזה טיפות שמעלימות את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו זז עם העיניים כשאני מזיז אותם - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/09/2011זה שינויים בזגוגית העיניים אין לכך טיפול. צריך לבצע בדיקת הרחבת אישונים ובדיקת קרקעיות עיניים אצל רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אין לכך טיפול למה לי..
שימי20/09/2011אם אין לכך טיפול למה לי לבצע בדיקות אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו..
שימי20/09/2011ועוד משהו: זה גורם לירידה בראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה..ועוד משהו
שימי20/09/2011שמתי לב שבין כל מצמוץ ומצמוץ אני רואה קצת שונה בחדות נגיד עכשיו אני מסתכל על אותיות קטנות מרחוק למשל.. רואה אותם מושלם ואז אני נגיד ממצמץ ורואה את זה לא באותה חדות.. למה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה..ועוד משהו - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/09/2011בגלל אולי צורך במשקפיים עם מספר קטן או צילינדר קטן או בעיית יובש בעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה..ועוד משהו - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/09/2011או צורך במשקפיים או יובש בעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה יובש בעיניים?
שימי21/09/2011אם זה יובש בעיניים מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה יובש בעיניים? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/09/2011מטפלים ביובש עם טיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו.. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/09/2011לא מוריד ראייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אין לכך טיפול למה לי.. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ21/09/2011לראות שאין חורים ברשתיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אין לכך טיפול למה לי.. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ03/10/2011כדי לשלול קרעים ברשתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 17 זה הגיוני מה שאתה מתאר לג
שימי28/09/2011לגיל שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 17 זה הגיוני מה שאתה מתאר לג - תגובה
ד''ר יובל דומניץ04/10/2011כן ייתכן גם בגילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בעיןהילה18/09/2011
שלום קיבלתי מכה חזקה מאוד בעין של הניתוח בין הגבה למרכז העין מהשידה שליד המיטה. עשיתי את הניתוח לפני שנה בערך ניתוח PRK רציתי לדעת אם יש אפשרות שזה פגע בתפקוד ראיה של העין. ואם העין לבנה ללא אדמומית נראית לעין יכול להיות שזה מכה יבשה? העין מציקה לי מעט אתמול קיבלתי את המכה?
מה כדאי לעשות במקרה זה?
והאם לפנות לרופא עיינים או לרופא המנתח?
תודה מראש,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/09/2011אחרי ניתוח PRK עיניים אנטומית רגילות. כל פגיעה ממכה יכולה לפגוע בעיניים ללא קשר לניתוח. לפנות לבדיקה לרופא עיניים בקופת חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונוויזןאתי18/09/2011
מאחר ויש לי שני זוגות משקפיים לרחוק ולקרוב, וברצוני לחזור לעדשות מגע, האופטומטריסט שלי הציע לעשות עדשות בשיטת מונוויזן. האין בכך נזק לראיה? לתפיסה המרחבית או נזק בלתי הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוויזן - תגובה
ד''ר יובל דומניץ20/09/2011אין שום נזק ולרוב תפישה מרחבית לא נפגעת. שווה לנסות או לשקול ניתוח להסרת משקפיים. יכולה לפנות אליי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)