מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקות עינייםחסוי18/09/2011
שלום,
בחצי שנה האחרונה היו לי כ 6 דלקות עיניים (שעורה) בעין ימין ושמאל, וכך גם לאבי כל פעם מספר שבועות לפני או אחרי.
חשוב לציין שמהלך 17 השנים האחרונות, למעט החצי שנה האחרונה, לא היו לי דלקות עיניים בכלל, ומכאן חשבנו שהדבר לא יכול להיות מקרי.
מה יכולה להיות הסיבה לבעיה שלנו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות עיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/09/2011ייתכן איזור של בנייה. חשיפה לאבק או פריחה. סביר שמדובר בדלקת על רקע אלרגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת GPCאנונימי18/09/2011
אני מרכיבה עדשות צבע כבר יותר משנתיים ובשנה האחרונה העדשה התחילה לעלות לי בעין, כל כמה זמן היא עולה לי בכל אחד מהצדדים של העין, לפעמים בצד שמאל ולפעמים בצד ימין.
קראתי על זה באנטרנט והבנתי שכנראה יש לי דלקת GPC וזה מה שגורם לי לעדשה לעלות בעין.
הלכתי לרופאת עיניים והיא לא אמרה לי שיש לי את הדלקת הזו אבל היא אמרה לי שיש לי הרבה כלי דם בעין והיא נתנה לי טיפות עיניים והיא אמרה לי לא להרכיב עדשות בכלל.
לפי מה שקראתי והבנתי ניתן להרכיב עדשות לאחר שמטפלים בדלקת ושהדלקת נעלמת.
כשהשתמשתי בטיפות המשכתי להרכיב את העדשות ובתקופה שהשתמשתי בטיפות העדשות לא עלו לי בכלל ועכשיו הן שוב חזרו לעלות לי בעין.
מה אני אמורה לעשות כדי שהדלקת הזאת תיעלם? קראתי גם שברגע שיודעים בוודאות שיש את הדלקת צריך להמנע כמה שיותר מהגורם לדלקת שזה בעצם העדשות.
אבל אני לא יכולה לוותר על העדשות ויש לזה מלא סיבות :(
אני רוצה לדעת מס' תשובות לשאלות האם אי אפשר לטפל בדלקת ובאותו זמן גם להרכיב את העדשות? והאם הדלקת האלרגית היא כתוצאה מהעדשות עצמן או מהתמיסה שאיתה אני מנקה את העדשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת GPC - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/09/2011צריך טיפול מתטחם לשבועיים עד חודש בלי הרכבת עדשות ואחרי טיפול בדיקה ואישור להרכבת עדשות מחדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפרא-אדוםאלון18/09/2011
שלום,
האם נשקפת סכנה לעיניים מאינפרא-אדום המופק מלדים (LED) שנמצאים מול העיניים ?
אני יושב בעמדת מחשב מס' לא מבוטל של שעות ביום כאשר מתחת למסך נמצא התקן שמשדר אלחוטית בעזרת אינפרא אדום לאביזר מסויים. המשדר הזה כולל ארבע לדים שמופנים לכיווני באופן קבוע וממוקם כ-60 ס"מ ממני.
האם נשקפת מכך סכנה כלשהי לעיניים ולראייה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפרא-אדום - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/09/2011לא צפוי נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הפרדות רשתיתאורטל17/09/2011
שלום אני בת 30 לפני שבוע עברתי ניתוח הפרדות רשתית על ידי חיגור ויש לי כמה שאלות:
1. מתי אוכל להשתמש בעדשות מגע? בעוד שלושה שבועות אני מתחתנת ולא רציתי להתחתן עם משקפיים.
2. הרופא בבית החולים אמר לי להפסיק לקחת גלולות למניעת הריון האיים אוכל לחזור להשתמש בגלולות או שהכוונה הייתה להפסיק לתמיד?
תודה אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הפרדות רשתית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/09/2011את יכולה להרכיב עדשות מגע
תוכלי לחזור לגלולות מספר חודשים מניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים מורחביםשרון16/09/2011
שלום,
בני בן 5 שבועות.
לאחרונה שמתי לב כי אישוניו מתרחבים באופן תדיר. הרבה פעמים בזמן התקפי הגזים, אך לא רק.
אני אפילו חושבת שהאישון הימני מתרחב יותר מהאישון השמאלי (אה-סימטריה?).
אודה אם תוכל לומר לי מה המשמעות של התרחבות אישונים ומה המשמעות של אה-סימטריה אצל תינוקות.
האם עליי לפנות לרופא משפחה/ עיניים? (ואם רופא עיניים- האם רגיל או שיש רופא עיניים לילדים?)
אני קצת בחרדה- האם יש בדיקות פשוטות שאוכל לעשות בבית (הדלקת/ כיבוי אור ובדיקת תגובה וכו')
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, שוב אני
שרון18/09/2011עקבתי אחר הנושא ואני מתקנת: לא נראה לי בעייה של א-סימטריה,
אך האישונים מתרחבים באופן תדיר (מאוד דינמיים).
האם זה תקין? ועל מה זה מעיד?
תודה שוב,
בברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, שוב אני - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/09/2011הרחבת אישונים בשיוניי אור וחושך זה טבעי ולא צריך להלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישונים מורחבים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/09/2011לא נראה שיש לכך משמעות. אבל כדאי בדיקת רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוכבים בראייה הפריפרליתאלמוג16/09/2011
היום ראיתי כוכבים בראייה הפריפרלית שלי. האם זה סימן לפגיעה בעיניים? מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוכבים בראייה הפריפרלית - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/09/2011מדובר בשינויים בזגוגית העין. לפנות לרופא עיניים לבדיקת קרקעיות עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים+אדומותשושי16/09/2011
שלום רב,
יש לי דלקת עיניים מזה שבוע ימים העין אדומה וגוש של הפרשה צהובה בלחמית.
מה הגורם לדלקת עיניים עים הפרשה בלחמית,ומה הטיפול הנכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים+אדומות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/09/2011וירוס או חיידק לרוב וירוס.
טיפול בטיפות לפי אבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת עיניים
shushi2918/09/2011לד"ר יובל דומניץ שלום רב,
ראשית תודה על התשובה.
זה באמת מטריד אותי,אני קיבלתי משחת עיניים לאחר ביקורת שניה.
אבל אני רוצה לפתור את הבעיה שזה ייעבור.
האם אתה עובד עם מכבי,או שזה פרטי?
בתודה
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעין ימין.עוז הלוי15/09/2011
שלום רב. מבקש את עזרתכם הדחופה..בגיל 59 לפני כחודש בצעתי בדיקת MRI ראש עקב בעיית שדה ראייה.וכאבים בעין ימין ולחץ ברקה ימנית . ו ב- MRI נמצא שישנה ציסטה בסינוס מקסילרי ימני .וההתרשמות הייתה שזו הסיבה ללחץ על העין. לפני 14 יום עברתי ניתוח של FESS .להוצאת הפוליפ מהסינוס..והבעייה של הלחץ בעין ולחץ הרקה לא ניפתרה. ביצעתי בדיקות שדה ראייה חוזרות עוד פעמיים במקומות שונים . והתוצאות עדיין מצביעות על בעייה..כעת ישנה הצעה לבצע ביופסייה של עורק טמפורלי. ואני מאד חושש ומפחד ..ומצד שני כאבי העיין הימני הולכים מיום ליום ונהיים חזקים יותר..סוג של לחץ בתוך העין. בבדיקות לחץ תוך עיני אצל רופא עניים בקופת חולים הכל תקין.. הסטורייה רפואית שלי בקצרה. סובל מבעיות גב. צוואר .וקושי ניכר בהליכה עקב כאבי ברכיים וקרע במניסקוס . מאובחן כחולה במחלת ארכנאודיטיס. ( דלקת בעצבי הקאודה ) ושאלתי היא האם יש צורך לבצע את הביופסייה של העורק הטמפורלי ? או אולי יש לכם המלצה לבדיקה שאתם ממליצים עליה. ושתוכל לתת.הסבר לכאבי העין והכאב ברקה הימנית. מודה לכם מקרב לב על תשובתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעין ימין. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/09/2011צריך לראות את החומר ולשקול את כל הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקטבתיה15/09/2011
האם אפשר לתקן ניתוח קטרקט לא מוצלח ואיך ?. וכמה זמן לאחר ניתוח כזה בנאדם יכול לדעת אם הוא יראה?. עברתי ניתוח כזה לפני כמה ימים 11.9ועם העין המנותחת - השמאלית אני רואה הכל מעוות וכתמים שחורים. אין שום שינוי ! לפני שנה בערך עברתי ניתוח בעין ימין ולאחר הניתוח מייד ראיתי. גילי הוא 56 וסבלתי בעבר מקוצר ראייה גבוה 10- . אבל העין הימנית הייתה -12- וזה ירד למינוס חצי.
אנא עיזרו לי בהקדם האפשרי !
אני מאד מאד חוששת להמשך ראייתי!!!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו לי
בתיה15/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא ענו לי - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/09/2011צריך לתת סבלנות סיכוי מצויין שיסתדר. אם לחוצה פני לחוות דעת נוספת לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן מקובל להשתמשניסים14/09/2011
במישחת סינטומיצין לבלפריטיס ?
כלומר : מהרגע שעובר הרי לא מפסיקים ישר את הטיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן מקובל להשתמש - תגובה
ד''ר יובל דומניץ18/09/2011אפשר עד חודש אך צריך עוד טיפולים בנוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בקרקעית העיןדני14/09/2011
בוקר טוב
אתמול הייתי בבדיקת שדה ראייה "גולדמן" עקב תלונות על חוסר נוחות בראייה.
הכתם העיוור היה גדול מידי ללא משקפיים, אבל עם משקפיים היה בסדר.
אחר כך הלכתי לרופא שעשה לי הרחבת אישונים.
אגב יש לי גם פלוטרס ורואה מעין שלג אבל זה תופעה של הרבה שנים אצלי.
בקשר לשדה ראייה הוא אמר שזה בסדר מאחר שעם משקפיים הכתם העייור בגודל תקין.
אבל..........
הוא מצא דימום בקרקעית העיין של עין ימין ושלח אותי לרופא משפחה להמשך בירור.
שאלה:
מה המשמעות של של הדימום הזה
ועוד שאלה קטנה
אני לוקח מידי פעם טיפות נגד יובש "רפרש טירס"
האם אני יכול להמשיך לקחת את זה לאחר שיש לי דימום בקרקעית העיין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בקרקעית העין - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/09/2011שלום דני,
דמם בקרקעית העין יכול להיות קשור למחלות מסוימות כגון סכרת, יתר לחץ דם, מחלות כלי דם ועוד. הופנית לרופא המשפחה כדי שישלח אותך לבדיקות במטרה לאתר את הגורם לדמם.
אין כל קשר לרפרש טירס ואתה יכול להמשיך להשתמש ללא חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהתמר13/09/2011
יש שאלה שמטרידה אותי כבר המון זמן ואף אחד לא באמת עונה לי על זה ברצינות.
השאלה שלי היא : אם אני נמצאת מול המחשב , מול המסך במשך שעות ...משהו כמו 5 שעות כול יום, זה יכול לפגוע בראייה שלי ובעקבות זה להרכיב משקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/09/2011יש אפשרות לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקליןניסים12/09/2011
שלום,
אני מתנצל ,אך אני לא מוצא בשום מקום באינטרנט:א. כמה זמן לוקח לטיפות לוקלין עד שהן מתחילות להשפיע?
ב. כמה זמן לוקח עד שההשפעה עוברת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקלין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ13/09/2011משפיעות תוך שניות פעולתם עד 20 דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ראייה מזה שנים ...יריב12/09/2011
שלום רב.
אני עובד מול מסך מחשב כבר יותר מ- 10 שנים. בשנים האחרונות אני סובל מכאב תמידי בעיניים (ללא גירודים, דמע וכו'). אני קם מהשינה לאחר כ- 7 ש' שינה עם כאבי עיניים. הלכתי כבר אני חושב ל- 4 רופאים אשר איבחנו שיש לי בעית פוקוס. כמו כן יש לי כבר משקפיים מס' שנים עם צילינדר בשתי העיניים. כל הרופאים/האופטומטריסטים ציינו כי המס' במשקפיים תואם את האבחנה שלהם, אך לצערי אני עדיין סובל מכאבים וכבר די מיואש ... אפילו חשבתי לעזוב את המקצוע ...
טיפות עיניים לא עוזרות לי ...
לאחרונה הלכתי לאורטופטיסטית ע"מ לבצע תרגילי עיניים, אך העיניים עדיין מאד כואבות ואני מגיע למצב שאני פשוט לא יכול לפקוח אותן כבר.
בקיצור, לאיזה עוד גורם אפשר ללכת ע"מ לקבל אבחנה קצת שונה ... אולי ישנה בעייה בשרירי העיניים (למרות שהאורטופטיסטית אמרה כי השרירים בסדר גמור) ..
אודה לכם על כל תגובה שתתקבל בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ראייה מזה שנים ... - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/09/2011לגבי המשקפיים - גם אם המספר תואם את הבדיקה, יתכן שהמשקפיים נעשו בצורה לא מדוייקת (כגון מרכוז העדשה מול האישון). אם מדובר בבעית מיקוד, אפשר גם לעשות נסיון עם פריזמות ולראות אם זה מקל על התחושה. מציע לפנות לאופטומטריסט מהשורה הראשונה.
אם זה לא יביא לפתרון, יש מקום להתייעץ עם נוירו-אופטלמולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת בדחיפות... שכחתי להוסיףל.ש.12/09/2011
שיש לי עיניים בהירות ירוקות שמתחלפות לפעמים לכחולות ואמרה לי מישהי שאני חייבת משקפי שמש אז עשיתי משקפי שמש אופטיות ואני רוצה שהמשקפיים מולטיפוקל יהיו עם הגנה מהשמש אבל משקפיים רגילים שלא אצטרך להחליף אותן בשמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
איתי16/12/2012כל סוג עדשה/משקפיים אופטיות יכולות להיות גם משקפי שמש. אפשר לשים עליהן ציפוי מכהה מ-10% ועד 90%. בנוסף, יש משקפי transition שמסוגלות לשנות את מידת הכהות שלהן תוך 60-120 שניות כתלות במידת אור השמש. כלומר אם משתמשים בהן בחוץ הן יהפכו לכהות יותר ובתוך הבית כאשר אין שמש בהירות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)