מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפשת בדחיפות רופא עיניים מומחה אול.ש.12/09/2011
רופאה כמובן ואולי גם אופטומטריסט שעובד ביחד איתם.
יש לי משקפיים לרחוק בלבד.אני רואה טוב מקרוב , אבל אני רוצה להתאים מולטיפוקל למיקוד מקרוב. אני רוצה בנוסף תיקוני פריזמות גם, כי לפני הרבה שנים נספגה לי רקמת השומן המגינה על העין ונהיתה לי צניחת עפעף מדומה וגם צניחת אישון מדומה בחלק מהמבטים וגם כאשר אני מתמקדת בעין הזאת יש פזילה מדומה החוצה דווקא של העין שלא נפגעה. לסיכום יש לי בעיה בתנועות העיניים בגלל ספיגת רקמת השומן. אי אפשר לתקן את זה בניתוח ולא בהשתלת שומן כי זה יפגע לי בראיה שהיא טובה בשתי העיניים. אני לא מסוגלת להסביר את זה ונמאס לי להסביר את זה. אני חייבת משקפיים שיעשו את העבודה בשבילי ויהיו גם עם הגנה מהשמש כדי שאוכל ללכת אין כל הזמן ולא אצטרך להחליף למשקפי שמש. אשמח אם תתנו לי את סוג רופא העיניים שאני צריכה ללכת אליו כדי שיתאים לי את המרשם למשקפיים ואשמח אם תתאימו לי רופא עיניים מומחה או רופאת עינים או סוג של רופא עיניים וגם מקום שיש בו גם רופאי עיניים וגם אופטומטריסטים. יש לי גם סחרחורות מבעיות המיקוד ומזה שאני נעה בין אי שימוש במשקפיים, במיוחד לקרוב, לבין שימוש במשקפיים לראיה מרחוק לבין שימוש במשקפי שמש. אני לא מצליחה להסביר את עצמי טוב בעל פה בדרך כלל ואני רוצה משקפיים שיפתרו אותי מכל הבעיות. אני רוצה גם שהם יהיו במסגרת שתתאים ותתאים לנפיחות הקלה שיש לי מהמכה-כפי שאמר לי ד"ר הרטמן שהייתי אצלו לפני שנתיים ונתן לי את המשקפיים לרחוק, או שזה משבר דחוס בארובת העין/גולגולת שזה מה שמשתמע ממסמכים מהחודש הראשון לאחר הפגיעה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת בדחיפות רופא עיניים מומחה או - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/09/2011את צריכה אופטומטריסט.
לא ניתן להמליץ בפורום.
אולי במסגרת מרפאת חוץ של בי"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופטומטריסט לא מקבל מרשם מרופא?"
ל.ש.12/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות ראיהרותי12/09/2011
לעתים ללא הודעה מקודמת אני רואה מעין נצנוץ שמתפתח לסןג של קו שבור( כמו זיק של חשמל ברד) שהולך וגדל הוא צבעוני (כחול שחור) לאט לאט הוא מתרכז בזויתהעין ונעלם
זה נמשך עד 8-10 דקות. מאד מלחיץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/09/2011ככל הנראה מדובר במיגרנה של עיניים (חפשי בגוגל לפי ocular migraine).
ללא קשר - כל הפרעה בראיה או שינוי בראיה מחייבים בדיקת עיניים. פני לרופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עינייםגלית11/09/2011
שלום,
סובלת מכאבים בהזזת עין שמאל,בבדיקת רופא עיניים מקיפה לא נמצא כלום,שלח לצילומים של ארובות העיניים וכו'..(שעדיין לא נעשו)
ממה יכול להגרם הכאב?אין שינוי בראייה או טשטוש כלשהו..ללא חום,נזלת וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי עיניים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ12/09/2011יכול להיות דלקת לחמיות או סקלריטיס או יובש בעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספהליאור 5509/09/2011
נאמר לי ע"י הרופא שהצילום שנעשה עכשיו הוא ניראה בגדר הנורמה לעומת הקודם
אז מה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ11/09/2011שהבדיקה לפני כן לא בוצעה כראוי. צב עצב לא משתפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאליאור 5509/09/2011
היי לכולם
אני בת 30 מטופלת בקסלטאן לNTG בעין שמאל לפני כ4 חודשיים עשיתי OCT והיה הידקקות סופריאורית ושדה ראיה נזק עליון משמאל מאז מטופלת בקסלאטן
לפני יומיים עשיתי OCT נוסף לפי בקשת רופא גלאקומה וע"פ הגדרתו הצילום בגדר הנורמה אך שדה ראיה אותו דבר עדין עם נזק כמו כן גם בעין ימין יש שינויים שלא היו בכלל כמו כן היא גם לא מטופלת כרגע
אייך ייתכן שפתאום ההידקות נעלמה ??(זה מצוין בישבילי)האם הטיפות העלימו את זה ?
האם יש מצב שאפשר להפסיק את הקסלטאן ?
ומה זאת אומרת עיצבי ראיה חשודים ??
מה דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא - תגובה
ד''ר יובל דומניץ09/09/2011ייתכן שוני בפירוש הבדיקות. קסלטן לא מעלים הידקקות עצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
ליאור 5509/09/2011את פיענוח הצילומים רופא הגלאקומה פיענח את שניהם אילו אפשרויות יכולות להיות
האם צילום בלי טיפות להרחבה יכול להסביר את השוני ?
זה ניראה מוזר ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידיםניסים08/09/2011
שלום,
האם שימוש ממושך בסטרואידים יכול לפגוע בשדה ראייה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים - תגובה
ד''ר יובל דומניץ09/09/2011כן אם מעלה לחץ תוך עיני ואז פגיעה בעצב ראייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוונתך ל Steroid-induced glaucoma ?
ניסים09/09/2011שתעלה את הלחץ התול עייני ותפגע בשדה ראייה ההקפי בעין החולה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוונתך ל Steroid-induced glaucoma ? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ11/09/2011נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי צנתור לבאיילת08/09/2011
שלום,
בעלי עבר אתמול בערב צנתור של עורקי הלב. כפי שהוא סיפר לי אח"כ כבר במהלך הצנתור התחיל לראות הבזקי אור בשתי עיניים יותר בעין אחת.
היום בבוקר עדיין הבזקי עור בעין אחת בלבד.
שאלתי:
יכול להיות שמדובר בארוע מוחי שקרה בזמן הצנתור? ידוע לי שתלונה כזאת מתאימה יותר להפרדות רשתית ולא ארוע מוחי
(נ.ב. אין לי טענות למצנתר קשרינו איתו מצויינים, וסיבוכים יכולים לקרות בכל בדיקה פולשנית)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי צנתור לב - תגובה
ד''ר יובל דומניץ08/09/2011צריך בדיקה ייתכן שינויים בזגוגית עיניים ייתכן נוירולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהניסים08/09/2011
שלום,
אדם עם פזילה קבועה בעין אחת , האם זה אומר בהכרח שהעין עם הפזילה היא בעלת החדות ראייה הנמוכה יותר מבין שתי העיניים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/09/2011לא בהכרח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ERM או VMTאלמוני א07/09/2011
שלום רב,
אבקש לדעת מה ההבדל המרכזי בין ממברנה ERM לבין VMT?
תודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ERM או VMT - תגובה
ד``ר יורם שוחט08/09/2011ERM - ממברנה אפירטינלית. מעין קרום דק על הרשתית שיכול למשוך את הרשתית ולגרום קפלים או הרמה של המקולה.
VMT - משיכה מקולרית על ידי הזגוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיית נקודותסיון07/09/2011
שלום,
מזה כשבועיים אני רואה נקודות ועננים בראייה.
הייתי אצל רופאת עיניים ששללה סיבוכים כגון קרע ברשתית ואמרה שהכל בסדר ואין מה לעשות עם התופעה ושזה יישאר לנצח ועליי להתרגל לכך.
השאלה היא האם באמת לא ניתן לעשות עם זה כלום? האם עליי ללכת לראות עוד רופא שיחווה את דעתו? והייתי רוצה לקבל הסבר מפורט על התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיית נקודות - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/09/2011אין טיפול רק מעקב עם הזמן ירידה בממצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש מהמחשבה07/09/2011
יש לי כאבי ראש כל פעם שאני יושב על המחשב חצי שעה-שעה או שאני רואה טלויזיה
הלכתי לרופא עיניים שבדק אותי ולא מצא בעיית ראייה
האם צריך ללכת לבדיקת עיניים מיוחדת למחשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש מהמחשב - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/09/2011ייתכן בעיית מיקוד ראייה לפנות לאבחון דרך רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה - מכשיר לייזרליאור06/09/2011
שלום רב,
אתמול הייתי אצל רופא שיניים. במהלך הטיפול הוא צילם את השיניים שלי. כאשר הוא עשה זאת, הוא כיוון את מכשיר הלייזר מעט לעבר העין שלי.
השאלה: האם יכול להיגרם נזק כלשהו לעין כתוצאה ממגע עם הלייזר הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - מכשיר לייזר - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/09/2011התשובה לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורהרועי06/09/2011
משעות הבוקר אני רואה בעין ימין (בלבד) נקודה שחורה שזהה לפי תנועת העין.
אני בן 57, בריא ולא חוויתי זאת מעולם.
אשמח לתשובה - מה יכולה להיות הבעיה?
תודה רבה וערב נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה שחורה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/09/2011שינןיים בזגוגית העין לפנות לבדיקת רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וערב נעים
רועי07/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה בעין ימיןקארין06/09/2011
התחיל לי גרד קל לפני כמה ימים בעין ימין, הרופא נתנה לי סינטומצין 5 אחוז לשים לפני שינה. אתמול מרחתי קצת והלכתי לישון , שקמתי העין הייתה חצי סגורה , נפוחה , עם הפרשות ,וגרד נוראי! האם זה התופעות של שעורה??ומה הטיפול כמובן... אני צריכה לדאוג או שזה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה בעין ימין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ07/09/2011לפנות לרןפא עיניים לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומותתמר05/09/2011
שלום,
אני סובלת מעיניים אדומות (לא דלקתיות ולא שורפות)
האם ניתן להשתמש בסטילה בשימוש יום יומי
רוקח ששאלתי מסר שאין בעיה אך לא להשתמש כאשר יש דלקת
וכי חודש לאחר פתיחת הבקבוק לזרוק אותו
על מנת להיות בטוחה שאין בכך כל נזק
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים אדומות - תגובה
ד``ר יורם שוחט06/09/2011רצוי להמנע משימוש יום יומי.
רצוי לאבחן את הסיבה לאודם. ברוב המקרים ניתן לאתר את הסיבה בבדיקה יסודית. הטיפול ייקבע בהתאם לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)