מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימפטומים ללא שם.אופל אפיקורוס22/10/2011
כבר כשלוש שנים שאני סובלת מבעיות בעיניים אך הרופא שלי לא מתייחס לכך ברצינות.
חומרת המצב נעה בין גירוי וגרד קל של העיניים ועד חוסר יכולת לפקוח את העיניים גם בחושך מוחלט.
העיניים נוטות להוציא נוזלים מרובים (כמובן, יותר ככל שהעין מגורה יותר), אחת נוטה להתנפח, ובשתיהן ישנם "קורי שינה" שלא בשינה (כאשר יכול להיות מצב שזה מכסה חלק ניכר מהעין).
טיפות עיניים לא עוזרות, ממה שניסיתי עד כה. עושה רושם שאני אלרגית לסינטומצין (משהו שהרופא שלי מתעקש להציע פעם אחר פעם). ובאופן כללי, נמאס לי לקום בעיניים עצומות מכיוון שנוזלי העיניים יתקשו ומונעים מעיניי להפקח.
בעבר גם הייתה טענה ש"חורי הניקוז" של עיניי קטנים מדי. אבל גם אם זה-הוא המצב, אני מאמינה שזה לא הדבר היחיד.
אשמח לחוות דעת, הפניה לחומר, או כל דבר שעלול לשפוך אור על המצב.
כמובן שמקביל אלך לרופא נוסף, אבל אני מניחה שלא יזיק לכתוב את בעייתי גם פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים ללא שם. - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/10/2011ישנה אפשרות שמדובר באלרגיה או ביובש. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם נניח..
אופל אפיקורוס28/10/2011שזו אכן אלרגיה.
מה יש לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם נניח.. - תגובה
ד``ר יורם שוחט28/10/2011יש תכשירים יעודיים לאלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםכינוי22/10/2011
שלום רב
שמתי לב לאחרונה שהעין בצד ימין יותר גדולה משמאל וכל בוקר שאני קם יש לי התנפחות בלתי רגילה בעפעפיים וגם בעיניים והנפיחות יורדת רק אחרי שעות האם זה צניחת עפעף או משהו
בקקשה תעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים
כינוי23/10/2011לאחרונה אכלתי שקדים ודברים קשים למיניהם והיה לי קשה מאוד לאכול את זה שסיימתי הרגשתי שהעיניים שלי זזות בזמן שאני הולך ז"א כל צעד כאילו שאני קופץ מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/10/2011התופעה לא מוכרת לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/10/2011לא ניתן לענות ללא בדיקה. פנה לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה פתאומית!ran cohen21/10/2011
שלום ושבת שלום לכולם!
התעוררתי לפני כ3 ימים עם פזילה,שבחיים לא הייתה לי אני פתאום מקבל רצון להסתכל למעלה ולצד ואני לא מצליח להתבייט דקה על משהו רציף בלי לפזול..!
אני לא יודע מה לעשות ומה יש לי בכלל??
אשמח לקבל עזרה!
שוב תודה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה פתאומית! - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/10/2011עליך לפנות לרופא בדחיפות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ran cohen22/10/2011תודה רבה!!
זה משהו חמור??
מה זה יכול להיות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינטומיציןרועי21/10/2011
בן 33.
עקב דלקת בעין שמאל, קבלתי טיפול של טיפות עיניים ומשחת סינטומיצין.
הרופאה בקשה להחיל את הטיפול על שתי העיניים.
את המשחה מרחתי לפני השינה, והחדרתי אותה לתוך העיניים, בחלקן התחתון.
מאז, שתי היעיניים אדומות מאוד, כבר יממה וחצי.
היום שוחחתי עם רופאה אחרת, והיא אמרה שהמשחה הינה חיצונית, ואין להחדיר אותה פנימה.
האם ייתכן והאדמומיות בשתי העיניים נובעת מהעובדה שהחדרתי את המשחה פנימה?
האם זה יכול לגרום לנזק? האם עליי לעשות משהו כרגע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינטומיצין - תגובה
ד``ר יורם שוחט21/10/2011המשחה מיועדת לשמוש בתוך העין.
האודם יכול לנבוע מרגישות לתרופה, או מחוסר תגובה של הדלקת לטיפול התרופתי שניתן.
מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקי אור והפרעה בטווח ראייהמיכל20/10/2011
עברתי בדיקת עיניים מקיפה שגרתית מאחר שהן כלי העבודה שלי.
לדברי הרופא מצב עיני מעולה. לאחר הבדיקה , הופיעו לפתע הבזקי אור באחת העיניים ומעין "חוט" שחור בטווח הראייה שלה. אני מוטרדת וחרדה כי מעולם לא חוויתי תופעה כזו.
האם התופעה מוכרת ?? האם המצב בר חלוף ??? אנא, אנא השיבו לי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקי אור והפרעה בטווח ראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011מדובר בשינויים בג'ל שבתוך העין (הזגוגית). אין קשר לבדיקה שעברת.
עליך לפנות שוב לבדיקת עיניים, הכוללת הרחבת אישונים. לפעמים יש קשר בין התופעות שציינת לקרע ברשתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה + שאלה
מיכל20/10/2011האם תוכל לקבל אותי במרפאתך כמיקרה חרום ? אני נמצאת בעיצומם של צילומי סרט ונכנסתי ללחץ מתשובתך. המון תודה על תשובה גם למייל שלי שמופיע בהודעתי. מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה + שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011צרי אתי קשר דרך האתר בדפי זהב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניין לא ללכת עם משקפיים כל היוםמשה19/10/2011
שלום רב,
יש לי משקפיים כבר הרבה שנים עם מספר מיוצב מינוס 3 ו1 צילינדר.
אני רוצה לשים משקפיים רק כשאני ממש צריך ובשאר היום לא.
האם הדבר אפשרי ולא יגרום נזק,
מה המינימום האפשרי להיות בלי משקפיים בלי לגרום נזק?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניין לא ללכת עם משקפיים כל היום - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011לא יגרם כל נזק מהמנעות מהרכבת משקפיים. מצד שני, לא תצמח גם כל תועלת (הרכבת משקפיים לא "מחלישה" את העיניים והמנעות מהרכבתם לא "מחזקת" את העיניים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לימי20/10/2011מודה לך על התשובה המהירה שלך.
יישר כח,
לימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקי אורות צבעוניים בשדה הראייהלימי19/10/2011
שלום ד'ר,
אני בת 37 בריאה בדר"כ והראייה שלי בסדר גמר.
לפני מספר חודשים החלה לי תופעה מוזרה שחזרה על עצמה 3 פעמים בזמנים שונים.
התופעה היא פתאום הבזקי אור צבעוניים בצידי שדה הראייה בשתי העינים. אציין שבפעם הראשונה זה קרה בזמן הלימודים שהרמתי והורדתי את הראש בכדי לכתוב ולהעתיק מהלוח ומעלי היו פלורסנטים חזקים. בפעם השנייה קרה לי שישבתי בבית צפיתי בטלויזיה בחושך ורק מהצד היה אור דולק חזק ובפעם השלישית שהלכתי ברחוב והשמש סינוורה אותי. התופעה נמשכת לפחות חצי שעה של לחץ והיסטריה מצידי ולאחר כמה נשימות שאני מנסה להירגע זה עובר. ועכשיו אני כל הזמן בלחץ שהתופעה תחזור על עצמה וכשאני נמצאת בקניות או בעבודה פתאום אני חושבת על זה ומרגישה שזה מופיעה אבל לא ברמה שאז הופיעה לי. אציין שאז במקרה הראשון כלל לא חשבתי על זה וזה פשוט הופיע מעצמו.
שאלותיי: 1. האם יכול להיות קשר בין התופעה לבין מצב רמת החרדות בגוף?? אציין שאת התופעה בפעם הראשונה שמעתי שקרה לאמא שלי בת ה60 ומאוד נבהלתי וכעבור זמן מה הופיעה הפעם הראשונה אצלי. יש מצב שזה נגרם לי עקב מחשבה על המצב אפילו בתת מודע??
2. למה זה קורה תופעה כזאת בכלל?? מה יכולות להיות הסיבות?
3. איזה בדיקות צריכים לעבור האם פולשניות. אני ממש פחדנית .
4. ואם לא מוצאים בעיה בבדיקות אז מה בכל זאת יכולה להיות הבעיה?
אודה לך על התייחסותך וחג שמח.
בברכה,
לימי המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקי אורות צבעוניים בשדה הראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011קרוב לודאי מדובר במיגרנה של העיניים. חפשי בגוגל ocular migraine.
בכל מקרה מומלץ לפנות לרופא עיניים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
לימי20/10/2011שלום ד'ר,
בהמשך לתשובתך נכנסתי לגוגל לקרוא על תופעות של המיגרנה של העיניים ואני רוצה לציין שבזמן הבזקי האורות ולאחר מכן איני סובלת מכאבי ראש עזים או בכלל ואף לא מבחילות בסמוך למקרה כפי שכתוב בהמשך לתופעות של מיגרנה העיניים.
אז עדיין יכול להיות שזו הסיבה להבזקי האור שלי?
ואיך ניתן למנוע הבזקים חוזרים ומה הטיפול? אני לא לוקחת אמצעי מניעה וגם לא סוגי תרופות .
יש מצב שזה גם ממחסור בויטמינים מכיוון שאייני אוכלת כמעט פירות וירקות ויודעת בוודאות שחסר לי בגוף חומצה פולית. האם יש קשר אולי גם לויטמינים בגוף?
כמו כן, אני סובלת מלחצים בעבודה, לימודים , ובכלל חרדתית בדר"כ . האם לחץ יכול להשפיע?
אודה לך על תשובתך.
בברכה ובתודה
לימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011מיגרנה "קלאסית" מתחילה עם הפרעות בראיה מסוג אלה שציינת, ואחריהן מפיע כאב ראש וייתכנו גם בחילה, הפרעות תחושתיות ועוד. במיגרנה של עיניים מופיעות רק ההפרעות בראיה ולא מתפתחות התופעות האחרות.
ברוב המקרים לא ידועה הסיבה למיגרנה.
פני לרופא עיניים לבדיקה, לשלילת בעייה עינית. את יכולה להפנות השאלות גם לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- O.CT פיענוחאלמוני18/10/2011
שלום,
סובלת מרטינופטיה סוכרתית. בבדיקת O.C.T שנעשתה לפני חודשיים וחצי נכתב באבחנה שעין ימין עובי פוביאלי 540 מיקרון. היום בבדיקה אני רואה שכתוב בעיגול הקטן האמצעי עובי של 276. האם זה עשוי להעיד על שיפור במצב הבצקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר O.CT פיענוח - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011עובי פובאלי (העובי במרכז הרשתית) קטן יותר עשוי להעיד על שיפור במצב הבצקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקים מתחת לעינייםגדעון18/10/2011
שלום.
אני בן 60 שנה וסובל לאחרונה ממחלת מנייר , מקבל כדור 1 ביום שנקרא URAMOX 250mg
שמתי לב לאחרונה כי יש לי שקים קטנים מתחת לעיניים .
האם יש קשר לכדור הזה ?
אם לא ממה יכולות לצוץ שקים מתחת לעיניים .
מה המלצתך עלי לעשות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקים מתחת לעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011לא סביר שהתופעה קשורה לאוראמוקס.
שקיות מתחת לעיניים נפוצות מאד וקשורות לרוב לגיל.
פנה לרופא עיניים המתמחה בפלסטיקה של עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי שקעיםקרנית18/10/2011
אני בת 27 אחרי ניתוח לאסיק להורדת משקפיים סובלת מיובש בעיניים ואלרגיות ומשתמשת בטיפות באופן קבוע להקלה בתחושות לא נעימיות בעיניים כבר 6 שנים. אני מעוניינת לבצע מילוי שקעים בעיניים (חומצה היאלורונית). האם יכול לגרום לי נזק נוסף לעיניים בנוסף לרגישות שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילוי שקעים - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011לא אמור להיות כל קשר לתופעות האחרות, אלא אם המילוי יגרום לשינויים בצורת העפעפיים או במנגנון המצמוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה 7 6אלה17/10/2011
מה המשמעות של ראיה 7 /6 , ובמה ראיה כזאת שונה מראיה 6/6 ( עם משקפיים בקוצר ראיה גבוה (קרוב ל 8- )?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה 7 6 - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011חדות ראיה של 6/7 היא חדות ראיה טובה מאד (בלוח הבדיקה זו שורה אחת פחות מ-6/6).
אדם שראייתו 6/7 רואה ממרחק של 6 מטר את מה שאדם שראייתו 6/6 יכול לראות ממרחק 7 מטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ראייהמישהי17/10/2011
שלום רב
אני אישה בת 40 כמה חודשים לפניי יום הולדתי ה-38 הרגשתי שאינני יכולה לקרוא מקרוב
פניתי לרופא עיניים ולאופטימריסט רופא עיניים שלח אותי לשדה ראייה .האופטימריסט באמת הבחין בליקוי בראיה והמליץ על משקפיים בעין אחת המספר 3/4 ובעין שניה מספר 1 רופא עיניים הבחין בלחץ על העין בזמנו שדה ראייה יצא תקין ופשוט הרכבתי משקפיים כיום אני מרגישה ירידה משמעותית בראיה מקרוב רופא עיניים שלח אותי לOCT ולשדה ראיה .
תוצאה של שדה ראיה:רמז לירידת רגישות פוקאלית אפית עליונה אך לא חד משמעי שמדובר בממצא פתולוגי משמעותי אין חסר משמעותי בשדה .
תוצאה של OCT בשתיי עיניים מבנה שכבות הרשתית הRPE והקונטור הפובאלי שמור .עובי מרכז הרשתית מימין 259 מיקרון ומשמאל 265 מיקרון (ספקטראליס)
אשמח אם תוכלו להסביר לי את ממצאי הבדיקה ואם היא תקינה אז למה אני מרגישה ירידה משמעותית באייה מקרוב עליי לחזור לאופטימריס אוליי רק המספר גדל?
תודה מראש על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/10/2011שלום,
ניתוח של ממצאים בבדיקות עזר (שדה ראיה, OCT) צריך להעשות בקורלציה עם הממצאים הקליניים בבדיקה.
בקשר לראיה - קרוב לודאי שאת זקוקה למספר גבוה יותר לקריאה (תופעה נורמלית לחלוטין בגילך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין כואבתגליה16/10/2011
באופן מקרי ( וגם מוזר,מדוע לא הייתה תגובה רפלקטיבית) אצבעי נכנסה לעין שמאל,כנראה שרטתי. העין אדומה,עם נימי דם יש לי הרגשה כאילו יש שם אבן קטנה זה מציק וכואב. מה עושים? אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין כואבת - תגובה
ד``ר יורם שוחט17/10/2011אם עכשו העין עדיין מציקה, או אדומה, פני לרופא עיניים.
גם אם אין עכשו כל תופעה חריגה, מומלץ להזליף טיפות "דמעות מלאכותיות" מספר פעמים ביום למשך תקופה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ראייה מתמשכות ללא פתרוןרפי16/10/2011
אני בן 47 ולפני שלוש שנים גילו אצלי גלוקומה והראייה שלי בשתי העיניים הייתה 6:6. התחלתי לקבל טיפות שאיזנו לי את הלחץ. ובבדיקות ראייה שערכו לי לסירוגין הראייה שלי נותרה 6:6. לפני כשנה וחצי נשלחתי לבית חולים איכילוב לצורך ניקוז נוזלים באמצעות לייזר בשתי העיניים. מאז ועד היום הראייה שלי השתבשה ומחמירה מיום ליום. כשלושה חודשים לאחר הניתוח נזדקקתי למשקפי ראייה לרחוק. הותאמו לי שלושה זוגות משקפיים על ידי שלושה אופטימיטריסטים שונים ואף אחת מהם לא הצליח עד כה להתאים משקפיים לראייה סבירה. זאת למרות טענתם של הרופאים והאופטימיטריסטים שיש לי יכולת להגיע לראייה בעין ימין 6:6 ובעין שמאל 6:9.
אודה לכם באם תוכלו לעזור לי ו\או לכוון אותי לפיתרון.
בתודה מראש
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ראייה מתמשכות ללא פתרון - תגובה
ד``ר יורם שוחט17/10/2011יתכנו סיבות שונות לירידה בראיה. צריך לבדוק אם חלו שינויים בעדשות העיניים או ברשתית. צריך גם לבדוק שדה ראיה אם לא נבדק לאחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן בעיןשרון16/10/2011
שלום, יש לי נקודת חן בעין (בלחמית) כבר יותר מ-20 שנה ובערך מחצית הזמן הזה הרופא המליץ להסיר אותה. הייתי במעקב שבאמת הראה שאין שינוי בצורה או בצבע של הנקודה.
לפני שבועיים זיהיתי נקודה לבנה במרכז הנקודה, ולאחר ביקור אצל רופא התברר שמדובר בציסטה ואין מנוס אלא להוציאה.
כמה שאלות: כיצד מתבצע הניתוח? באיזו הרדמה? האם בלייזר או בסכין? מה משך ההחלמה?
וכמו כן - היכן ניתן לבצע ניתוח כזה? האם יש המלצה על מומחה ספציפי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן בעין - תגובה
ד''ר יובל דומניץ16/10/2011ההרדמה מקומית . הסרה בניתוח עם סכין. ההחלמה תלויה במיקום גודל הפרוצדורה ותגובת הגוף עצמו. לרוב מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)