מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשה של קונברגציהמיקסטי02/10/2010
שלום רב,
אני חולת מיאסטניה גראביס, סובלת מדיפלופיה ופטוזיס בעין שמאל בעיקר.
קשיי המיקוד שלי הם בעיקר בראייה לקרוב (חולשה של קונברגציה בשפתה של רופאת העיניים שלי). מה הסיבה שזה קורה דוקא בראייה לקרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה של קונברגציה - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/10/2010הראיה לקרוב דורשת מאמץ ניכר של השרירים החוץ-העיניים במטרה לכנס את גלגלי העיניים פנימה כך ששתיהן יתמקדו על החומר הכתוב. מדובר בהפרעה נפוצה מאד, שאינה קשורה בהכרח למיאסטניה. בראיה למרחק העיניים מקבילות ולכן המאמץ הנדרש מהשרירים קטן בהרבה בהשוואה למאמץ הנדרש בקריאה. זו הסיבה שההפרעה מתבטאת בעיקר במיקוד לקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיקסטי04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- wwpמירי02/10/2010
שלום,
בבדיקת עיניים של בני בן ה-17 נרשם "wwp בהקף טמפורלי תחתון (רביע) בלבד"
אודה לקבלת הסבר על המימצא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר wwp - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/10/2010מדובר באזור הלבנה ( WWP = White Without Pressure ) בהקף הרשתית. זה עלול להעיד על אזור חלש יותר של הרשתית. דרוש מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלחמיתיעקב02/10/2010
ד"ר שלום,
אני בן 35 ומרכיב עדשות מגע חודשיות כבר 10 שנים בערך.
לפני כחמישה ימים קמתי עם עיניים אדומות והפרשות רבות. הרופא אמר שזה דלקת בלחמית העין והיא נגמה מהעדשות. הוא נתן לי טיפות OFLOX שש פעמים ביום למשך שבועיים.
השאלות שלי הן:
1. האם דלקת יכולה להיגרם מהעדשה עצמה או שבדרך הטיפול בעדשות נגעתי בעין עם זיהום ביד?
2. לאחר כמה ימים אני מרגיש טוב יותר אין אדמומית ואיןהפרשות - האם אני יכול לקצר את הטיפול ולהפסיק עם הטיפות?
3.מה קורה עם העדשות והמחסנית לאחר סיום הטיפול? האם אני יכול לחזור ולהרכיב את העדשות הקודמות, או לזרוק אותןולהרכיב חדשות? מה עם המחסנית - גם אותה צריךלחדש?
תודה רבה,
ייעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בלחמית - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/10/2010אפשרות אחת היא שמדובר בזיהום. אפשרות שניה היא שזו תופעה של אי סבילות לעדשה.
אין להפסיק טיפול אנטיביוטי לפני התקופה שנקבעה על ידי הרופא.
עקב האפשרות שמדובר בזיהום, עליך להמנע משימוש בעדשות הקיימות או במחסנית כי יתכן מאד שהן מזוהמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "זבוב" בעיןshl02/10/2010
שלום, האם התחושה שרואים 'זבוב' מחייבת בדיקת רופא דחופה או שזה עניין של זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "זבוב" בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/10/2010הופעה של "זבוב" חדש או כל תופעה חדשה מחייבים פניה לבדיקת רופא עיניים בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה או דלקת בעיינייםאבי01/10/2010
האם יש קשרלמחלת קרוהן או לנטילת סטרואידים לזמן מממושך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה או דלקת בעייניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט04/10/2010מחלת קרוהן יכולה לגרום לתופעות שונות בעיניים, בחלקים שונים של העין, אך אין קשר לשעורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ממש מוזרה..אלמוג01/10/2010
דבר ראשון יש לי משקפים ואני מרכיב עדשות..(מס' 1 ו4\3)
חזרתי מטיול ויום אחרי העין שלי התנפחה..בהתחלה חשבתי שזה סעורה או דלקת..
אבל אחרי 4 ימים שזה נשאר אותו דבר שמתי לב שבעין הנפוחה אני רואה טוב(אז יכול
להיות שיש שם עדיין את העדשה..)הלכתי לרופא,הוא נתן לי טיפות לעיניים ואמר לי לטפטפ
ואז לנסות להוציא את העדשה..אחרי שקניתי,שמתי את הטיפות וניסיתי להוציא את העדשה
לא הצלחתי,וניסיתי ממש..
אז לשאלה-יכול להיות שאין לי עדשה ואני רואה טוב כי העין התנפחה או שהעדשה ממש נדבקה וצריך טיפול מסויים...
תודה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמוג
ד``ר יורם שוחט01/10/2010עליך לפנות בדחיפות לרופא עיניים (מיון עיניים) לבדוק אם העדשה בעין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה ממש מוזרה.. - תגובה
ד''ר יובל דומניץ06/10/2010צריך לפנות לרופא עיניים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשה בראיהאשה01/10/2010
אם לגבר יש 7- ולאישה יש 7+ , איזו ראיה תהיה לילדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאשה
ד``ר יורם שוחט01/10/2010אי אפשר לענות על השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הקלוגומהמירב01/10/2010
שלום
אני מירב בת 23 יש לי מחלת קלוגומה כבר 5 שנים בעין שמאל בלבד.אני מקבלת תרופת קוסופט פעמיים ביום והלחץ יציב. רציתי לשאול האם יש אפשרות לעשות ניתוח כדי להפסיק את לקבל תרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד``ר יורם שוחט01/10/2010אני מניח שהתכוונת לגלאוקומה.
יש ניתוחים להורדת הלחץ התוך עיני ובמקרים רבים (לא תמיד) נמנע בעקבותיהם הצורך בנטילת הטיפות. יחד עם זאת בכל ניתוח קיים סיכון. התייעצי עם הרופא שלך. את יכולה גם לפנות לעוד רופא לשמיעת דעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורהב01/10/2010
היי,
יצא לי שעורה בעין שמאל כל העפעף שלי התנפח וזה נורא כואב..
עכשיו יש לי בבית את התרופות: סינטומיצין, סולפציד,מקסיטרול.
יש לציין שהתרופות הן בערך מלפני שנה..עדיין אפשר להשתמש בהם?
ואם כן איזה מהן עדיף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-ב
ד``ר יורם שוחט01/10/2010הטיפול היעיל לשעורה הוא חימום מקומי.
יש רופאים הנותנים גם משחת סינטומיצין. מכיוון ששעורה אינה תהליך זיהומי המשחה לא תביא לריפוי השעורה, אם כי יכולה למנוע זיהום משני.
אין להשתמש בתרופה לעיניים (טיפות או משחה) אם חלף חודש מיום הפתיחה. (בסוגים מסוימים אפשר להשתמש יותר, ושם זה מצוין במפורש).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקטמשה משה30/09/2010
אני עומד בפני ניתוח קטרקט
אין קביעה חדמשמעתי שמצבי מחייב ניתוח קטרקט,לכן אני מתלבט, הניתוח נעשה לאור תחושתי שראייתי לא טובה .
האם חדות הראיה שלי של 6/7.5 ו6/6.6 אינה סותרת מציאות קטרקט המחייב נתוח
האם אתם ממליצים על השתלת עדשה מולטיפוקל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד``ר יורם שוחט30/09/2010כיום מנתחים את הקטרקט כאשר האדם חש הפרעה בראיה, ולא, כפי שהיה נהוג לפני שנים רבות, כאשר חיכו עד להפרעה קשה יותר בראיה.
חדות הראיה עצמה לא משקפת את כל הבעיה, כי היא מבוססת על גודל הספרות שאתה מסוגל לזהות. יתכן מאד שאתה מצליח לזהות ספרות קטנות, אך אתה רואה אותן דרך מין וילון או ערפל. יתכן גם שבחדר הבדיקה אתה רואה טוב למדי אך באור שמש הראיה יורדת מאד, או שפנסי המכוניות בלילה גורמים לסנוור ניכר. לכן אפשר לנתח גם כאשר חדות הראיה טובה יחסית.
לא כל אחד מתאים להשתלת מולטיפוקאל. בנוסף, לפעמים יש תופעות לואי אחרי השתלת מולטיפוקאל שאינן קיימות אחרי השתלה של עדשה שאינה מולטיפוקאלית. עליך להתייעץ בנושא זה עם הרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות דחופותאירנה30/09/2010
שלום רב,
מאתמול יש לי אדמומיות בעין שמאל וגרד עם הפרשות מוגלתיות. היום בלילה לא הצלחתי לפתוח את העין מרוב שהייתה דביקה וקמתי עם נפיחות גם בעפעף מעל העין וגם מתחתיו. העין לא נפתחת עד הסוף ואני גם מרגישה לחץ עליה. הרופא שהזעקתי הביתה אמר שמדובר בדלקת ונתן לי משחה. בנתיים המוגלה והגרד ירדו משמעותית אך הלחץ על העין לא נעלם ומאוד מטריד אותי.
רציתי לדעת אם עלי להתעזר בסבלנות ולחכות שזה ישפיע או שהלחץ בעין משמע שהאיבחון הוא לא בדיוק דלקת?
אני צריכה לטוס לחו"ל בעוד יומיים ואני מאוד לחוצה שזה יתפתח למשהו יותר רציני.
בתודה מראש
אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירנה
ד``ר יורם שוחט30/09/2010מכיוון שאת טסה בעוד יומיים אל תיקחי סיכון ופני לבדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקלת לעשות ניתוח לייזר אך חוששתענת30/09/2010
החשש נובע מכך שהניתוח אינו קיים שנים רבות, ולכן אני פוחדת שמא הניתוח גורם לבעיות ראייה בזקנה, שטרם התגלו מדעית. האם יש בסיס לחשש זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד``ר יורם שוחט30/09/20101. הניתוח מתבצע כבר 20 שנה.
2. עד כה לא ידוע על בעיות שנגרמו עקב התקדמות הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת נוזל עדשות מדי יוםענת30/09/2010
יש לי עדשות רכות חודשיות. אני משתמשת בהם בערך פעם-פעמיים בחודש. בין לבין איני מחליפה תמיסה. האם אני מסכנת בכך את עיניי? או שהעצה להחליף נוזל עדשות כל יום מיועדת למצב בו משתמשים בעדשות באופן יום-יומי? תודה מראש על התשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר יורם שוחט30/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אופטיקה_משקפיים_עדשות_מגע' id=link]אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםשירן29/09/2010
רציתי לדעת איזה טיפות עיניים הכי מומלצות ליובש,ובאיזה טיפות עיניים יש הכי פחות חומר משמר? יש לציין שאני סובלת מקרקטוקונוס,היובש נובע כתוצאה מהקרקטוקונוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן
ד``ר יורם שוחט01/10/2010אי אפשר לקבוע איזה טיפות "הכי מומלצות" ליובש. קיימים סוגים רבים, וכל אדם מגיב בצורה שונה לסוגים השונים. במקרים רבים מנסים מספר סוגים עד שמגיעים לזה שהכי מתאים. יש גם חשיבות לתדירות השמוש.
הטיפות המשווקות בבקבוקונים חד פעמיים אינן מכילות חומרי שימור.
אין קשר בין קרטוקונוס ליובש, אך יובש יכול להיות קשור להרכבת עדשות מגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים דומעותמוטקה28/09/2010
זה כמה שנים טובות שהעיניים דומעות לי. הרופא השפריץ לתוך התעלות חומר ניקוי והדמעות רק התגברו. מה עושים? אני בן 84 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוטקה
ד``ר יורם שוחט29/09/2010קיימות סיבות רבות לדמעת בגילך, והן כוללות בין השאר שינויים במבנה העפעפיים ובצורתם, שינוי בהרכב הדמעות, חסימה בדרכי הדמעות, דלקת כרונית ועוד. בדיקה יסודית של העיניים תגלה ברוב המקרים את הסיבה לדמעת. הטיפול ייקבע על פי הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)