מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טישטושאסף21/09/2010
שלום רב,קורה מספר פעמים (לא גדול) שפתאום אני רואה פתאום מטושט בשתי העיניים,לפעמים זה עובר אחרי כמה דקות ולפעמים אחרי שעה בערך
,זה לא קורה לעיתים קרובות אלא נניח אחת לחודש או חודשיים,האם אני צריך ללכת להיבדק,אני עובד ביום יום עם מחשב יכול להיות שזו הסיבה ואני לא צריך להיות מודאג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסף
ד``ר יורם שוחט21/09/2010לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ויראליתאורה21/09/2010
לפני יותר משבוע הייתי בביקור אצל רופא עיניים לבדיקה שגרתית של לחץ תוך עיני וראיה וכו' ובקר למחרת בקושי הצלחתי לפתוח העיניים הן היו דבוקות מהפרשה (שקופה) שהתיבשה ודביקה.צלצלתי לרופא והוא אמר לי שככה זה כשבאים למרפאה עלולים להידבק . זה קורה וגם הוא נדבק לא פעם.ושזה דלקת ויראלית.
עד היום אני סובלת מדלקת ויראלית כנראה ונאמר לי על ידי הרופא שאין לזה תרופה .רק נתנו לי טיפות DEXEFRIN. שהן קצת מרגיעות אך לזמן קצר בלבד.מה גם שבהוראות של התרופה שאסור להשתמש יותר משבוע וגם כתוב שאין להשתמש בתכשיר כאשר יש מחלות וירליות בעין.אני מאד כועסת על כל המצב הזה ומבולבלת. מה עלי לעשות???????????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורה
ד``ר יורם שוחט21/09/2010הדקספרין לא יעיל נגד וירוסים, אך ניתן כדי להרגיע את העיניים. כאשר התכשיר ניתן על פי הוראת רופא ובהשגחתו אפשר לקחת אותו גם במצבים ויראליים.
אם הדלקת טרם חלפה פני לבדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא שלום ותודה
אורה23/09/2010כיום מצב העינים הרבה יותר טוב, לא מגרד וכמעט לא מפרישות אך בכל זאת אדומות עדין אני לא שמה טיפות ולא משתמשת בכלום.
נאמר לי שזה מאד מדבק אך בפועל אף אחד לא נדבק לא אנשים בעבודה ולא בעלי שישן עמי . האם לדעתך במצבי זה עדין מדבק ? חשוב לי לדעת כי נכדתי בת השנה רוצה לבוא לבקרני.ואני פוחדת להדביקה. יש מצב שזה לקראת החלמה וכבר לא מדבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורה
ד``ר יורם שוחט24/09/2010כל זמן שהעיניים אדומות יש סבירות שהמצב עדיין מדבק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ויראלית
אורה24/09/2010תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה בדלקת
אורה28/09/2010לד"ר שוחט שלום
לאחר כמה ימים שהפסקתי לשים את הטיפות דקספרין המצב נעשה טיפה יותר טוב
אך אתמול המצב שוב החמיר העיניים מאד אדומותרופא המשפחה נתן לי שוב את אותן טיפות שאני יודעת שלא עוזרות. האם יש לך הצעה אחרת אולי יש טיפות שלא בסל התרופות וכן יכולות לעזור.
האם קומפרסים של תה או תה קמומיל עוזר או מזיק האם קומפרסים של קרח עשוי לעזור?
לא נראה לי שבתקופתנו המתקדמת אי אפשר לפתור דלקת כזו בנאלית.
אודה לך מאד מראש על תשובתך.
תודה וחג שמח
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורה
ד``ר יורם שוחט29/09/2010קשה לענות ללא בדיקה. ייתכן שהזלפת טיפות להרטבה ("דמעות מלאכותיות") תביא להקלה.
אין סיכון בקומפרסים של תה או מים קרים. את תוכלי להרגיש אם זה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד "ר שוחטחסויה 1120/09/2010
שלום רב
בת 29 עברתי ניתוח לייזר בשני העיינים עקב חורים וקרע
רציתי לדעת ממה נובעים הדברים הנ"ל?
בבדיקה ישאצל רופא עיניים אמרה שבשמאל הבעיה יותר מהימנית וקצת מדאיג מאחר שלפני חודש עברתי את הלייזר וכול פעם דברים אחרים מדאיגים
מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
ד``ר יורם שוחט21/09/2010ייתכנו סיבות שונות לקרעים ברשתית, כגון אזורים ניווניים בהקף הרשתית, קוצר ראיה, חבלה לעיו, מחלות מסוימות ועוד. במקרים רבים הסיבה אינה ידועה.
בנושא האישי שלך, מציע לך לשקול פניה לרופא נוסף כדי לקבל חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראטוקונוסנ.ו20/09/2010
שלום.
בתי בת 23 ולאחרונה התגלתה אצלה המחלה הנ''ל.
בתחילה נוסו משקפיים אך בבדיקת CT חוזרת נאמר לנו ע''י הרופא כי יש החמרה במצב הקרנית.
הרופא הביא את אחד הטיפולים האפשריים של הכנסת טבעות או טיפול בקרנית בעזרת חיזוק הקרנית ע''י חיזוק סיבי הקרנית.
בשני המקרים לא הבנתי האם יש טיפול או ניתוח בקופות החולים ?
במכון פרטי הטיפול עולה אלפי שקלים וברור שאינו מתאים לכל כיס.
איך אפשר להגיע לביה''ח ולעבור טיפול כזה במחיר הגיוני ?
אשמח לקבל תשובתכם או התיחסותכם לנושא בעיתי זה.
הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנ.ו.
ד``ר יורם שוחט21/09/2010טיפול הקשיית הקרנית (Corneal Collagen Cross-linking) מבוצע גם בבתי חולים ציבוריים. יש לבקש הפנייה מרופא העיניים שלכם לבית החולים. השתלת טבעות לא נעשית למיטב ידיעתי במסגרת הציבורית.
שני הטיפולים הנ"ל נועדו למטרות שונות, והם יכולים להשלים אחד את השני. ההקשייה נועדה לעצור את התהליך ולמנוע הדרדרות נוספת, והשתלת הטבעות נועדה לשפר את קימור הקרנית ובכך להפחית את המספר והצילינדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה שיגרתיתלימור20/09/2010
שלום לכם,
רציתי לדעת כל כמה זמן מומלץ ללכת לבדיקה שיגרתית אצל רופא עיניים?
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד``ר יורם שוחט21/09/2010הקלידי בגוגל "בדיקות שגרה מומלצות" ותמצאי שם את המלצות איגוד רופאי העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בעיןיוליה20/09/2010
שלום,
מזה כמה חודשים יש לי כתם שחור שמופיע בשדה הראיה שלי.
כמו סוג של כתם שרואים כשמסתנוורים, רק קטן, שחור וכזה שלא נעלם עם הזמן.
בבדיקה אצל רופא העיניים לא נמצא משהו לא תקין.
מה יכול לגרום לתופעה שכזו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוליה
ד``ר יורם שוחט21/09/2010אם מדובר במעין צל, אשר נע עם המבט ("צף"), ומיקומו משתנה, מדובר בשינויים בג'ל שבעין. אם מדובר בכתם קבוע שנמצא תמיד באותו מקום לא ניתן לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתם בעין
יוליה22/09/2010זה הכתם ש"צף".
יש מה לעשות עם זה או שזה יעבור מעצמו?
במידה וזה יעבור מעצמו, כמה זמן זה אמור לקחת? כי התופעה נמשכת כבר מספר חודשים...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים בעינייםסיון20/09/2010
בימים האחרונים אני סובלת מטיקים בעפעפיים. אני מרגישה אותם אבל ויזואלית הם לא בולטים לעין. זה קרה לי פעם ונעלם . מה יכולה להיות הסיבה?
אני מרכיבה משקפיים למרחוק ,ולפי מה ששמתי לב זה קורה לי כשאני ללא משקפים.
תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להליה
ד``ר יורם שוחט21/09/2010מדובר בהתכווצות בלתי רצונית של שרירי העפעפיים. הסיבה אינה ידועה בד"כ, והתופעה אמורה לחלוף תוך זמן קצר. אם לא יחלוף, פני לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות OCTדינה20/09/2010
שלום רב!
אני בת 47,עברתי את OCT והינה התוצאות:
עין ימין:עובי שכבת ה-RNFL בגדר הנורמה עם עיבוי עליון ותחתון.הקיעור הנמדד:0.4-0.48
דיסקה גדולה.
עין שמאל:עובי השכבה RNFL בגדר הנורמה עם עיבוי תחתון בעיקר.הקיעור 0.46-0.51.דיסקה גדולה.
ברצוני לדעת ,האם הבדיקה היא תקינה.
בתודה מראש ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד``ר יורם שוחט21/09/2010על פניו נראה שהבדיקה תקינה, אך אי אפשר, וגם לא נכון, לקבוע דיעה על פי בדיקת הדמייה ללא קורלציה לממצאי הבדיקת הקלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה בתוך העיןגאולה20/09/2010
שלום רב,
מזה כמה חודשים אני סובלת משעורה בתוך העין, לאחר ביקור אצל רופא עניים נאמר לי כי צריך לנתח ולהוציא השעורה. קיבלתי משחה וטיפות עניים בהנחה שמשהו ישתפר אך לשווא. אמרו לי כי טיפול בשום יכול לעזור ולהפתעתי זה עבר לתקופה מסויימת. והנה השבוע שוב חזר מלווה בכאב.
החשש שלי הוא הניתוח. מה עושים? האם יש טיפול נוסף מלבד הניתוח.
אשמח לקבל תשובה ואף לייעץ לי לגבי רופא מומחה.
שנה טובה, גאולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגאולה
ד``ר יורם שוחט21/09/2010שעורה היא ארוע חוזר. אפשר למנוע במידה רבה שעורה ראשונית או ארועים חוזרים של שעורה באמצעות קומפרסים חמים על העפעפיים, פעמיים ביום, למשך מספר דקות בכל פעם. כמו כן יש חשיבות לטיפול בדלקת עפעפיים, אם קיימת, ולשמירה על היגיינת העפעפיים. רופא העיניים יוכל להדריך אותך כיצד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעורה בתוך העין
גאולה22/09/2010ד"ר שוחט שלום ומודה לתשובתך,
השעורה נמצאת בתוך העין בעפעף התחתון הפנימי מאוד אדום ויש בו שני ראשים מוגלתיים.
מבחוץ לא נראה שיש שעורה למרות שיש מעט נפיחות ואדמומיות.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגאולה
ד``ר יורם שוחט22/09/2010השעורה אינה בעין אלא בעפעף.
קומפרסים חמים (פעמיים ביום, למשך מספר דקות בכל פעם) יעזרו להרגעת המצב. יחד עם זאת, יש סיכוי גדול שישארו באותו אזור גושים קטנים (בצד הפנימי של העפעף) אשר יכולים לחזור ולהתנפח מדי פעם. בניתוח מרחיקים אותם ובכך מונעים הדלקות חוזרת. ניתוח כמובן לא ימנע הווצרות שעורה במקומות אחרים העפעפיים. טיפול קבוע בקומפרסים והקפדה על ניקוי העפעפיים עשויים למנוע הופעה חדשה של שעורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה בעין ימין כמו זבוביםיוסי20/09/2010
שלום! אני בן 62 מאתמול יום א' 19/9 אני רואה בעין ימין כמו זבובים, הלכתי לרופא עיניים הוא בדק (לאחר הרחבת האישונים)ואמר שעין בסדר וזה יכול להיות שחרור מאחורי העין ובמשך הזמן זה יעבור(תוך כמה חודשים. אני מקבל תרופות נגד פרפורים(טמבוקור+קרדילוק) ,ליפיטור להורדת שומנים ואספרין 100 מ"ג, בנוסף אני מקבל אומפרדקס(יש בקע סרעפתי).
השאלה שלי:
א. האם זה יכול להיות מהתרופות?
ב. האם זה נכון שבמשך הזמן זה עובר? או שיש לזה טיפול אחר? בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה. יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד``ר יורם שוחט21/09/2010מדובר בשינויים בג'ל שממלא את חלל העין. התופעה נפוצה מאד.
אין כל קשר לתרופות.
אין טיפול.
כמעט תמיד ההפרעה נחלשת עם הזמן, ולפעמים חולפת לחלוטין.
כל החמרה או הפרעה חדשה דורשת פניה לבדיקה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים?חיילת20/09/2010
אני בת 20, חיילת, אתמול פניתי לרופא היחידה כשהעיניים שלי אדומות והעפעפיים נפוחות ואדומות גם הן, סיפרתי לו שכשאני קמה משינה העיינים שלי דבוקות בגלל הפרשות צמיגיות בגוון ירוק-צהוב, והוא שלח אותי חזרה לעבודה עם סטילה, האם זה יעזור לי או שיש לי סיבה לדאגה, אולי אני צריכה לפנות לרופא אחר?
אני מקווה שתוכלו לענות לשאלה שלי אפילו שאני חיילת, תודה מראש
חיילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיית
ד``ר יורם שוחט20/09/2010הפרשה בצבע שתיארת קשורה בד"כ לדלקת חיידקית. אמנם קשה לקבוע טיפול ללא בדיקה, אך על פניו נראה שיש צורך בטיפות אנטיביוטיות (סטילה אינו אנטיביוטיקה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיה כפולהאחד19/09/2010
זה התחיל לפני כמה ימים, גיל 65,
כבר לפני 20 שנה נאמר לי שאני פוזלת והמליצו תרגילי עיניים שלא הצלחתי ללמוד.
רצ"ב בדיקת אורטופטיסט, אם הבנתי נכון שריר לא עובד
יש למצוא את הסיבה אזי יש טור לניורולוג עיניים
הבעיה שזה לוקח יותר מידי זמן ולפי האינטרנט האופתיות לא מרגיות.
מצב קשה?
בברכת שנה טובה ותודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחד
ד``ר יורם שוחט21/09/2010כל הופעה פתאומית של כפל ראיה מחייבת הערכה נוירולוגית. אי אפשר לחוות דיעה על המצב מבלי לדעת מה הסיבה לכפילות.
במקרה שלך, מכיוון שכבר לפני שנים רבות אובחנה פזילה, ייתכן מאד שבמשך כל השנים יכולת להתגבר על פזילה באמצעות שרירי העיניים, אך לאחרונה השריר כבר לא מסוגל לעשות זאת, ולכן כפילות הראיה. יתכן גם שמדובר בסיבה נוירולוגית. לכן דרושה הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!! ועד שאלה קטנה בבקשה
אחד22/09/2010התופעה פשוט נעלמה אחרי שבועים. יש מצב שהיה לי stroke?
טור לניורולוג עיניים רק עוד שבועיים בגלל החגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחד
ד``ר יורם שוחט22/09/2010יתכן שהתופעה נגרמה על ידי הפרעה חולפת בזרימת הדם. אם זו הסיבה אפשר להגדיר אותה כשבץ מקומי חולף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אישוןזוזוט19/09/2010
כמה זמן לאחר הרחבת אישון לבדיקת רשתית מומלץ שלא לנהוג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/09/20105 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חוזר לפתיחת דרכי הדמע אצל ילדעינת19/09/2010
שלום
בני בן השנתיים עבר לפני 4 חודשים פתיחה של דרכי הדמע בבי"ח ציבורי באמצעות העברת "חוטר" ושטיפה. הבעייה חזרה על עצמה ורופא בי"ח המליץ על ביצוע הפרוצדורה שנית.
העניין הוא שרופא פרטי (אחר) המליץ לנו על פתיחה של החסימה בניתוח פרטי באמצעות צינורית סיליקון. שלטענתו מעלה את אחוזי ההצלחה ל - 95%.
לדבריו הצינורית אינה כלולה בסל הבריאות.
שאלתי האם יש צורך בניתוח פרטי באמצעות צינורית סיליקון או שאפשר להסתפק בשרות הרופאה הציבורית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ19/09/2010לצינורית סיליקון יש יתרונות גדולים מבחינת פיתרון הבעייה. לא ידוע לי אם בסל או לא. . לא מכיר את המקרה לכן לא ניתן להעריך מצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- prk or lasikאבנר18/09/2010
שלום רב.
אני בעל מספר של מינוס 3 בשתי עיניי ולאחרונה ביקרתי בשני מכוני עיניים לצורך ניתוח לייזר.
בקייר ויז'ן הרופא טען שבשבילי הכי מומלץ לעבור ניתוח בשיטת לאסיק משום שזאת השיטה עם זמן ההחלמה הקטן ביותר ושזאת השיטה הכי פופולארית.
באמריקן לייזר הרופא טען כי עלי לעשות ניתוח בשיטת prk על אף זמן ההחלמה הארוך וזאת משום שהסיכון קטן יותר כי אין חיתוך של הקרנית ושהמגמה כיום היא להימנע מחיתוך קרנית ולהשתמש אך ורק בטכניקות של שיפשוף הקרנית.
אני מאד מבולבל...
מה דעתך על כך ?
רב תודות!
אבנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבנר
ד``ר יורם שוחט18/09/2010שתי השיטות טובות והתוצאות בשתי השיטות דומות ,אך לכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה.
בלאסיק מבוצע חיתוך של שכבה דקה (מתלה) של הקרנית ,אשר מוחזרת למקומה לאחר השיוף בלייזר .לעתים רחוקות ייתכנו בעיות בחיתוך או בהצמדות חזרה של המתלה ,דלקת בין המתלה לקרנית שמתחתיו ,צמיחת תאים תחת המתלה . ידוע גם שבמשך תקופה ארוכה חוזק ההצמדות של המתלה לקרנית חלש יותר מאשר חוזק הקרנית המקורי ,ובתנאים מסוימים של טראומה לעין יכול המתלה להיות מוסט .מדובר אמנם במצבים לא שכיחים ,אך ב-PRK הם אינם קיימים. בנוסף ,השיוף בלאסיק מגיע לשכבות עמוקות יותר בקרנית .ככל שהשיוף עמוק יותר יש סיכוי ליובש קשה יותר אחרי הניתוח .שיוף עמוק יותר פרושו עובי דק יותר של הקרנית שמתחת לאזור השיוף.
ב-PRK ההחלמה איטית יותר עקב העובדה שבתום שיוף הלייזר יש אזור חשוף בקרנית ,אשר מתכסה תוך כמה ימים בתאים .שכבת התאים הראשונית אינה חלקה לגמרי ,ולכן הראיה לא נקיה במשך כשבוע .אחרי שבוע רואים בד"כ די טוב , ואפשר לתפקד כרגיל ,אך יכולים לחלוף עוד מספר שבועות )2-4 בד"כ (עד שהראיה מושלמת .בנוסף ,לעתים רחוקות נוצרת אחרי PRK עכירות עדינה - haze - בקרנית. חשיפה לשמש מעודדת יצירת עכירות כזאת ולכן מומלץ להמנע מחשיפת יתר לשמש במשך 3 חודשים לאחר הניתוח .מצד שני ,השיוף ב-PRK עמוק פחות מאשר בלאסיק ,וכמובן שאין בעיות הנגזרות מהמתלה.
כאמור ,שתי השיטות טובות ומיושמות בהצלחה .ההחלטה על השיטה תלויה בנתוני העין (עובי ,מיפוי הקרנית ,המספר שיש להוריד) וגם בהעדפת המנתח ובבקשת המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)