מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות המשךלימור07/09/2010
'התעוררתי בבוקר הסתכלתי במראה שדרכה רואים את הטלויזיה ושיחקתי עם עין ימין במכוון עד שהראה מעט כפול את הטלויזיה כשסגרתי את עין שמאל זה נעלם ועשיתי את זה כשזה בשליטתי מספר פעמים כאשר הייתי מסירה מבט מהטלויזיה כמובן שהכפילות או הטשטוש נעלם אם זה נעשה בשליטתי זה יכול להצביע על בעיה נירולוגית???
נתת לי תשובה אבל לא הבנתי אם זה מצביע על בעיה בעיניים או נירולוגית ושוב אני גרמתי לזה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ07/09/2010מדובר במשחק הפעלת שרירי מיקוד הראייה שהביאו אותך לכפילות במצב מסויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש בראיהפנינה סבאג06/09/2010
שלום רב
מזה מספ0ר חודשים הנני מרגישה טשטוש בראייה , לציין שאני עם משקפי9 מולטיפוקל
מאז המשקף האחרון חדש מרגישה טשטוש בראייה למס דקות
נושא מאוד מאוד מלחיץ.
מיד פניתי לרופא עיניים שבדק ביסודיות ולא מצא שוםדבר הכל תקין.
בבדיקות דם קלאחרונה חל ה ירידה רצינ ית בהמגולובין מ0=16 ל12 לערך האם יש קשר?
אולי יש אנמיה מה אמורה לעדות?
אשמח לתגובה היות ואני מאוד לחוצה מהנושא
חג שמח ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ07/09/2010האפשרויות הן בהנחה שבדיקת עיניים מלבד המשקפיים נכונה
1. המשקפיים לא במידה או האמה מולטיפוקלית נכונה
2. בעייה נוירולוגית
3. בעיית זרימת דם לעיניים
צריך בירור של דופלר קרוטידים אקו לב תפקודי קרישה ובדיקת נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמש, ונזקיה בזמן טיסההריונית06/09/2010
שלום רב
הבוקר טסתי בטיסה, כאשר בשעה 7 בבוקר,כאשר השמש עלתה, וכל תריסי המטוס היו מוגפים, חוץ מאחד (בשורה השכנה לשורה שלי) הבחנתי באור חזק על חלוני והבטתי ישירות שמאלה לעבר החלון הפתוח ישר לתוך השמש והרגשתי כאב חד בעיניים. אני 5 שנים לאחר ניתוח לייזר. האם זה הפורום המתאים לשאול שאלה בנושא? אם לא,אשמח לקבל כיוון. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ07/09/2010מסוכן להסתכל על השמש לאחר ובלי ניתוח. אפשר לקבל כוייה לא הפיכה ברשתית העיניים. מומלץ בדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים FMLאפרת05/09/2010
בעקבות אלרגיה קיבלתי טיפות FML. הרוקחת בבית המרקחת אמרה לי לשמור אותם במקרר. לאחר שבוע של טיפול כאשר הטיפות שהו במקרר. התברר לי כי צריך לשמור אותם במקום מוצל מתחת ל25 מעלות, ולא במקרר! האם העובדה שהטיפות שהו במקרר הזיקה ליעילות הטיפול או לעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ07/09/2010את התרופות מספיק לשמור בטמפרטורת חדר. שמירה במקרר לא פוגעת בתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדרמיכל04/09/2010
מזה כשנתיים גילו שיש לי צילינדר ורק צילינדר 1.5 עם הזמן הוא עלה והגיע ל2
הרופא אמר שאני חייבת משקפיים.
מזה שנתיים שאני מנסה להרכיבן ולא מסוגלת, תחושת סחרחורת, אי שיווי משקל, כאבי ראש וכו
בימים האחרונים שוב אני מנסה את המשקפיים וכעת יש לי סחרורות גם כשאינני מרכיבה אותם
מה לעשות? האם כך זה צריך להיות? והאם ייתכן כי הסחרחורות הן מזה או לבדוק דברים אחרים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/09/2010צריך בדיקת עיניים קפדנית סחרחורות נובעות מהתאמת משקפיים לא נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואה כפולאחד04/09/2010
לפני 5 שנים : הפרדת פני הזגוגית האחוריים; זה קרה בשני העיניים בהפרש של 3 חודשים.
הרישתית תקינה.
אני בודקת את העיניים פעם בשנה, הכל בסדר. נבדקתי ביוני השנה.
לפני יומיים קמתי בלילה ופתחתי טלויזיה, הכתוביות כפולות, התופעה נעלמת כשה סוגרת אחד העיניים. זה עדיין קורה מול הטלויזיה בערב, לא כל הזמן. מפחדת לראות טלויזיה.
אני מול המחשב כל היום ואין לי בעיה.
יש לי עפעפיים צנוחים. יש לי סעורות מפעם לפעם ובלפריטיס סבוראית על עין שמאל בלבד.
עין ימין קטן מהרגיל כבר כמה ימים , גם זה לא כל הזמן. שמתי טיפות lacrimol ונראה שזה עזר. פעם אמרו לי להשתמש בזה, אחרכך לא היה צורך.
אני דואגת, יום שישי הרופא שלי לא עבד, מה קורה עם גם ביום ראשון אני לא אקבל טור אצלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/09/2010חייבים בדיקת עיניים מקיפה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותלימור04/09/2010
ד"ר שלום
קודם כל רקע אני בת 36 כיום בהריון הומוזיגוטית ל MTHFR נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג
אמי לקתה באירוע מוחי בגזע המוח לפני כשלוש וחצי שנים מצבה קשה מאוד .
אני מאז חוששת מאירוע מוחי החלו בעיות של טשטוש הרדמות חצי פנים לפני כשנתים וחצי עברתי בירור מלא של CT CTA MRI EEG EMG דופלר עורקי צוואר שדה ראיה בדיקות עיניים ובדיקות של עצב הראיה אצל נרופתומולוג אחרון לפני כשלושה חודשים . מה עוד נותר לעשות?
כולם אמרו חרדה.
מאז זה ממשיך מדי פעם אך הפסקתי להתייחס מדי פעם אני מבקרת את הנירולוג שלי.
נכון להיום מפחדת מאוד מכפל ראיה יש הרבה מקרים בהם אנ חושבת אני רואה כפול אך לא יכולה ממש להצביע על זה . היו לי יקיצות בשבועיים האחרונים שאני רואה דברים זזים וקופצים וזה נעלם בשבריר שניה בעצימת עיניים אולי זה כפילות לא יודעת.
היום בבוקר עשיתי ניסיון: התעוררתי בבוקר הסתכלתי במראה שדרכה רואים את הטלויזיה ושיחקתי עם עין ימין עד שהראה מעט כפול את הטלויזיה כשסגרתי את עין שמאל זה נעלם ועשיתי את זה כשזה בשליטתי מספר פעמים כאשר הייתי מסירה מבט מהטלויזיה כמובן שהכפילות או הטשטוש נעלם אם זה נעשה בשליטתי זה יכול להצביע על בעיה נירולוגית??? ובכלל מה אתה אומר על כל האינפורמציה שנתתי האם יש לי מימה לחשוש ? האם יש סיכוי שזה כפילות ראיה ממקור נירולוגי או שבכלל לא? מאוד לחוצה אשמח להסבר....
והאם כל מה שאני מתארת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/09/2010לרוב כפילות ראייה ממקור עיני ולא נוירולוגי לפנות לבדיקת עיניים מקיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בקריאהשם(אייל)04/09/2010
שלום ,
בחמש שנים האחרונות אני מרכיב משקפיים עקב קוצר ראייה לרחוק ,
לאחרונה , עם קבלת משקפיים חדשות עם מספר גבוה יותר , אני מתקשה בלקרוא מקרוב.
יש לציין שאף פעם לא הייתה לי בעייה לקרוא (בעיקר ממסך מחשב) , הבעייה מתעוררת רק שאני מרכיב את המשקפיים החדשות.
יש לי חבר עם בעייה דומה , והוא המליץ לי לעבוד מול מחשב עם משקפיים במספר נמוך ממה שאני צריך - כי למרות שמקפיים מתקנים את קוצר הראייה - הם מפריעים לראייה מקרוב.
הייתי שמח לקבל עצה בנושא , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/09/2010ייתכן בעיית מיקוד ראייה. לפנות לרופא עיניים להפנייה להערכה אורטופטית של תנועות עיניים ומיקוד ראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי השאלה
שם(אייל)11/09/2010תודה על התגובה , אני אלך לבדיקה.
חשוב לי להוסיף שאני יכול לקרוא ספר ללא משקפיים , בזה אין שום בעייה.
הבעייה היא בעיקר מול מסך מחשב עם משקפיים (יש לי בסביבות 3 בשתי העיניים)
האם יתכן שמספר נמוך יותר מהמספר האמיתי יעזור לי מול מסך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ12/09/2010בהחלט כן כי דרגת מיקוד מופחתת מקריאה אך גדולה מראייה לרחוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין שתי העינייםאתי04/09/2010
שלום,
שמי אתי אני בת 24 ויש לי הבדל בין העיניים (עין ימין 3.5- ועין שמאל 0.5+) בנוסף ניתן להבחין בהבדל כאשר מתבוננים בי . רק לאחרונה שמתי לב שההבדל בין העיניים הוא כה משמעותי. אני מעונינת לדעת אם אפשר לעשות ניתוח ובנוסף גם לשלב לייזר.
בנוסף אני לא מרכיבה משקפיים יותר מ 5 שנים. האם ההבדל המשמעותי נובע כתוצאה מאי הרכבת משקפיים? ואם אני ארכיב משקפיים האם זה יעזור?
תודה מראש,
אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/09/2010ניתוח לייזר יכול לעזור לאזן את העיניים. צריך לבדוק אם את מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכום בקור טיפול בליזרויולה04/09/2010
טופלתי בליזר ובדף סיכום בקור הרופא כתב "מצב לאחר CRVO ' דימומים מופשטים בצקת מקולרית לא ראיתי NV . יש לציין שנקבעו לי עוד 3 טיפולים בליזר ואולי גם זריקה. שאלתי היא מה אבחנה זו אומרת בשפה פשוטה? וכתוצאה ממה זה קורה? והאם לא צריך בנוסף גם טיפול תרופתי וממה אני צריכה להשמר? בברכה ויולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/09/2010מדובר בסתימת וריד רשתית מרכזי. אין צמיחת כלי דם חדשים . פרוגנוזה מלייזר טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לעשות ניתוח לייזר?ירון04/09/2010
למה כדאי לעשות ניתוח לייזר? האם ישנה הצדקה רפואית או שזה עניין אסתטי בלבד?
ד''ר יובל דומניץ05/09/2010מבחינה של שיפור איכות חיים. לרוב ובכאלה שלא סובלים משקפיים ויש אי סבילות לעדשות מגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת המשךירון04/09/2010
האם זה נכון שלעתים מספיק לעשות ניתוח לייזר בעין אחת והעין השנייה מסתגלת ולא צריך לעשות בעין השנייה? האם זה אפשרי גם עם צילינדר שהעין השנייה תסתגל?
ד''ר יובל דומניץ05/09/2010תלוי במקרה. יש שמסתגלים לניתוח בעין אחת. הרוב לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזרירון04/09/2010
שלום רב,
אני בן 22 ויש לי קוצר ראייה+צילינדר. אני לא זוכר בדיוק את המספרים אבל בערך 2.5-3 קוצר ראייה וצילינדר בסביבות 1 בשני העיניים.
מה הסיכונים בניתוח לייזר? האם זה כמו כל ניתוח שיש בו סיכונים ושכדאי להימנע כמה שניתן?
מה העלויות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/09/2010הסיכונים קשורים לשיטות . ממליץ להגיע אליי אני המנהל הרפואי של רשת קר 0544964170
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח קטרקטדן04/09/2010
שלום רב!
אבקש להיוועץ בכם בנוגע לרגישות עיניים לאחר ניתוח קטרקט.
רקע: מדובר בזכר בן 73 חולה בסוכרת ויתר לחץ דם.
השאלה: הנ"ל עבר ניתוח קטרקט בשתי העיניים - הראשון לפני כחצי שנה והשני לפני כחודשיים. לאחר שני הניתוחים בוצעו בדיקות בהן העיניים נמצאו תקינות וכן בראייה של כמעט 6/6. אולם בשתי העיניים קיימת רגישות גדולה מאוד לאור - חשוב לציין שמדובר בכל מקור אור כגון שמש, תאורה ביתית, טלויזיה ופנסי רחוב, גורמים לאי נוחות רבה וצורך מתמיד להרכיב משקפיים כהות. הנ"ל קיבל טיפול של טיפות האופייני למנותחי קטרקט ונענה ע"י הרופא כי הרגישות זמנית וחולפת. אבל אין כל הקלה בעניין בשתי העיניים. מה ניתן לעשות על מנת לפתור את הבעיה והאם ניתן להצביע על רשלנות רפואית בניתוחים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ05/09/2010צריך לעשות בדיקת עיניים מקיפה לקביעת הסיבות לבעיותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף ל PATANOL שבסל התרופות ?מוני03/09/2010
תרופות שבסל נגד אלרגיה?
ד''ר יובל דומניץ05/09/2010כרומופטיק או אופטילסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)