מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית ויסות חושי , עומס חושי בעיניםדורון13/09/2010
שלום דוקטור , יש לי קשיים בראייה שמקשים עליי בתפקוד בצורה שלא תיאמן.
זה תחושה של עומס על העיניים עיניים מוצפות, ובנוסף לזה זה מלווה בסימפטומים ראייתיתם נוספים כמו קושי לקרוא לצפות בסרטים, משפיע על הזיכרון החזותי, קושי לנהוג , עיניים עייפות וכואבות.
האם המקרה מוכר לך ? מהם הפתרונות אני ממש אובד עצות
דורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ13/09/2010חייב בדיקת עייניים וייתכן גם נוירולוג לאבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעין בהרכבת עדשות ומשקפיםדניאל13/09/2010
שלום ,
אני בן 24 ומרכיב עדשות מגע ומשקפיים כבר כ- 7 שנים.
במהלך השנה האחרונה התחילו להיות לי כאבים במהלך הרכבת העדשות, סוג של לחץ
בתוך העין, עיקצוץ, כאבים חדים. החלפתי כבר כמה פעמים את סוג העדשות וכיום אני עם עדשות
רכות יומיות הכי עדינות שיש.
מה שגם מוזר , שכאשר אני מרכיב משקפיים אני חש כאבים דומים,
ואף כאבי ראש ולחץ באזור החיבור בין העיניים במצח.
אני נואשתי מכך.
אנא עצתכם,
תודה דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ13/09/2010ייתכן בעייה בקבלת העדשו על ידי העיניים. ייתכן ומספר לא נכון. צריך בדיקת עיניים מקיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצוד אישונים נשלטאביאל13/09/2010
היי
יש לי אפשרות לגרום לאישונים שלי לרצד כלומר לזוז מצד לצד במהירות רבה כאילו האישונים רועדים וכן לגרום לאישונים לרצד\ לרעוד ולהוזיז את גלגל העין בו זמנית
אף אחד מחברי לא יכול לעשות זאת חוץ מאחד
ורציתי לדעת האם זה מורה על בעיה כל שהיא בעין
שמעתי על מחלה שהאישונים זזים מצד לצד במהירות וללא שליטה קורה פתאומי ולרוב זה מום מולד אצלי זה כן נשלט זה אף פעם לא קורה בפתאומיות ספונטנית אני תמיד שולט ומחליט מתי לגרום לאישונים לרצד
בתודה מראש
אביאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי יש את זה!
דמיאן13/01/2013גם לי יש בדיוק את אותה התופעה בעיניים! אשמח ליצור קשר אם מצאת מה הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ13/09/2010לא מכיר תופעה כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לקרטטונוס לפני ניתוח לייזרעופר12/09/2010
בצעתי בדיקות בשני מכונים לפני פנייה לניתוח לייזר. בשניהם עלה חשד לקרטטונוס אם כי לא באופן מובהק.
באחד מהמכונים ציינו כי יש כיום פרוצדורה ניתוחית גם בלייזר שמאפשרת ניתוח גם לבעלי קרטטונוס. האם תוכל להסביר מה הסיכון והאם מדובר בפרוצדורה בטוחה?
אני בן 42. מספר גבוה בשתי העיניים שלא עלה בשנתיים האחרונות.
אציין כי אני עובד הרבה על מחשב ומרכיב עדשות רכות ומשקפיים, לסירוגין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ12/09/2010אין ניתוח לייזר לקרטוקונוס. השאלה מה האבחנה. אתה מוזמן לבדיקה אצלי במכון קר 0544964170
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין לכלוך "שט" כשמסתכל על קיר לבןעופר12/09/2010
שלום,
אני בן 46, בריא, מספר מינוס שש בשתי העיניים, עם צילינדר.
בשלושת הימים האחרונים אני רואה מין ליכלוך בצורת שערה שנשאר פחות או יותר במרכז שדה הראיה בבכל כיוון אליו אני מתבונן. במיוחד בולט כשאני מסתכל על רקע לבן (כגון קיר).
בהתחלה חשבתי שזה לכלוך ושמתי דמעות מלאכותיות אך לא עזר.
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ12/09/2010מדובר בשינויים בנוזל תוך עיני. צריך לבצע בדיקת עיניים מקיפה לשלול קרעים או חורים ברשתית. אין טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה ואכן בכך מדובר
עופר12/09/2010האם זה יכול לעבור מעצמו?
זה יכול להחמיר ולסכן את הראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ13/09/2010ייתכן וייעלם עם הזמן או יישאר ותלמד לחיות עם זה. זה לא מסכן ראייה אבל אם יש הגדלה בכמות החלקיקים הצפים או ברקים בעיניים או ראיית וילון לפנות מיידית לבדיקת עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נורמאלילימור11/09/2010
שתיתי מים מכוס זכוכית גדולה וכשלגמתי ראיתי מעבר לכוס את הכוס שהייתה מולי זזה ואז כפולה הורדתי את הכוס זה הפסיק הרמתי את הכוס זה המשיך... אח"כ ניסתי מול חפצים קטנים אחרים והיה שוב אותו דבר וכאשר הורדתי את הכוס זה הפסיק האם זה נורמאלי?בפעם הראשונה זה קצת הלחיץ כי זה היה לא צפוי עד שהבנתי שזה עם הכוס
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ12/09/2010זה מתעתועי שבירת קרני האור דרך הזכוכית והמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםדיאנה11/09/2010
שלום רב,
יש לי דלקת עיניים כבר שבועיים וחצי. לאחר שטיפלתי כשבוע בטיפות OFLOX ומשכת סינטומיצין לפי המצלת רופא משפחה ,היתי אצל הרופא עיניים של הקופת חולים והוא נתן לי טיפות MAXITROL וג'נטיל. אני כבר מטפלת איתם 5 ימים ואיני רואה שום שיפור. עדיין העין מאוד אדומה, נפוחה והמון הפרשות (במיוחד בבוקר). האם יכול להיות שמדובר במשהו חמור יותר מסתם דלקת עיניים? כמה זמן לוקח עד שזה עובר? מתי אני אמורה כבר לראות שיפור? יש לציין שאני מרכיבה משקפיים והאם זה יכול לפגוע עוד יותר בראייה?
אודה לתשובה,
דיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ12/09/2010לא ניתן לייעץ בלי בדיקת עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף לניוון רישתיתענת11/09/2010
שלום רב
אימי סובלת מניוון רישתית ולוקחת מזה כמה שנים תוסף "אופטיסייף"שהומלץ לה ע"י רופא עיניים, שלא נראה שעוזר ובנוסף יש הידרדרות במצבה. לאחרונה המליצו לה כמה אנשים שסובלים מאותה בעיה על תוסף "אופטיקל". מה דעתך לעשות שינוי?
בברכה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ12/09/2010אופטיסייפ לעיתים מאיט תהליך הידרדרות לא ידוע לי שאופטיקל יתרום לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fixed reference eye - ובעברית?דורית11/09/2010
לרופאים שלום,
איך קוראים בעברית לתופעה של fixed reference eye או lead eye?
תודה רבה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ12/09/2010לא מכיר אבחנה שכזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANIRIDIAאדווה09/09/2010
שלום!
אני אשמח לדעת באיזה אתר אוכל לקרוא חומר ואפילו מעודכן אודות אנאירידיה-אבל בעברית!אשמח אם תוכלו להפנותי.
ולפני שאני פונה לשם אם יש בכלל..שאלה אליכם: איזה פתרון לפי מיטב ידיעתכם יעזור לבחורה בעלת אנאירידיה מולדת בעלת סינוור ואינה יכולה להרכיב עדשות?בשנים האחרונות מרכיבה מש.ראייה (בשמש מ.שמש)אבל למשל בבית כשהתריס פתוח קשה לה והיא אפשר תמיד ובכל מקום כמו בעבודה לסגור הכל..אז שמה מ.ראייה עם קצת צבע חום .כיום זה קצת כנראה כבר לא מספיק לה והחשש הוא שאם נעשה לה חום כהה יותר זה יפריע בלילה ובעת הקריאה.
מה לעשות?
תודה מראש על תשובתכם ועל הקישור עם יש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ12/09/2010תחפש באנציקלופדיות רפואיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עינייםאיןשם08/09/2010
שלום,
טיפות העיניים שלי שהו מס' חודשים במקרר, ותוקפן פג בפברואר 2011.
האם הן ניתנות לשימוש כעת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/09/2010אם לא פתחת אותם אתה יכול להשתמש למשך חודש מרגע הפתיחה . בכל זמן עד תאריך תפוגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mydriasis תרופתיתאריה08/09/2010
שלום
אני בן 17 ולוקח תרופה לשיכוך כאבים כרוניים
בשם amitrptyline 10 mg אחת ליומיים, וכתוצאה מהתרופה יש לי הגדלה גדולה מאד של שני האישונים, ברצוני לדעת האם הגבר מהווה בעיה והאם יש משהו דחוף
יש לציין שאין שום כאבים או בימפטומים אחרים בעיניים אך יש לי עיניים מאד יבשות מלפני כן
המון תודות
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/09/2010זה ייתכן מהתרופה. מומלץ בדיקת עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירות גבוההשרון07/09/2010
לפני 3 חודשים הייתי אצל רופא העניים והוא אמר שעקירות של אדם ממוצע הוא 30 % ושלי היא 50 %
היום לאחר 3 חודשים הגעתי שנית (עקב תופעת זבוב בעין מאז הלידה ) ובבדיקה הוא אמר לי שיש לי עקירות70% (הוא אינו זוכר או תיעד העקירות הקודמת)האים תתיכן עליה כה מהירה של עקירות ?האים תתכן סטיה או טעות ?ועל מה זה יכול להעיד למעט גלאקומה(יש לי הפניה לבקות שדה ראיה עובי קרנית וOCT האים זה מספיק בדיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך עקירות גבוהה
שרון07/09/2010בהמשך לשאלה רציתי להוסיף שאין רקע משפחתי לגלאקומה והלחץ העיינ הוא 14 ב שתי הבדיקות
וגילי הוא 31* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה קעירות ולא עקירות
שרון08/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/09/2010לא אמורה להיות כזו התקדמות מהירה בגלאוקומה ממליץ חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות קסלטןתמי07/09/2010
שלום.
חברתי השתמשה בטיפות עיניים קסלטן והם הבהירו לה את גוון העיניים במקצת.
האם זה הגיוני והטיפות האלו באמת מבהירות גוון? יש לי גוון חום (בהיר).. אך הייתי רוצה להבהיר אותו עוד טיפה. האם הטיפות האלה יעשו את העבודה ? או שהן מסוכנות ויזיקו לעיניים שלי? האם הן עם מרשם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/09/2010קסלטן יכול לשנות גוון עיניים . בשום פנים ואופן לא להשתמש חוץ מגלאוקומה ורק בהנחיית רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות המשך אחרוןלימור07/09/2010
מדובר במשחק הפעלת שרירי מיקוד הראייה שהביאו אותך לכפילות במצב מסויים
וזה נורמאלי ותקין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ08/09/2010זה נורמלי ותקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)