מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע וצילינדרשמעון17/01/2010
אמרו לי שאפשר לשים עדשות מגע ללא תוספת צילינדר עד מספר צילינדר מסויים, כלומר עדשות מגע מתקנות צילינדר ללא הוספת צילינדר במספר קטן של צילינדר..
רציתי לדעת עד איזה מספר של צילינדר זה מתקן ?
ועדשות של משקפיים בעלות מספר חזק יותר ממה שצריך גם מתקנות צילינדר ?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמעון
ד``ר יורם שוחט17/01/2010אנא הפנה שאלתך לפורום העוסק במשקפיים ועדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוורן צבעים שחור לבן וגווני אפורבלי צבע15/01/2010
האם אי פעם מישהו אובחן בעיוורן צבעים שהצבעים היחידים שהוא רואה זה שחור לבן וגווני אפור??????????????????האם בעיה כזו יכולה להיווצר בכלל?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל
ד``ר יורם שוחט17/01/2010זה קיים, אך במקרים נדירים ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוי חמהגל15/01/2010
ד"ר שלום,
יש לי מספר שאלות. בזמן ליקוי החמה שהיתי בחוץ ללא משקפי שמש והבטתי מבט חטוף בשמש פחות משנייה.
האם עלול להיווצר לי נזק וכיצד אני יכול לבדוק זאת?
והאם הנזק הוא מיידי או שרק אחרי שנים ניתן לדעת אם קיים נזק?
האם שהייה בחוץ בזמן ליקוי חמה מותרת רק כאשר חובשים משקפי שמש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיא
ד``ר יורם שוחט17/01/2010סביר להניח שלא נפגעת, אך אי אפשר לענות ללא בדיקה.
בד"כ הנזק מיידי.
אין קשר בין שהייה בחוץ לבין התבוננות ישירה לשמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חוזר בעיין שמאלשירי15/01/2010
שלום לך ד"ר יקר,
שאלה: דימום חוזר בעיין לאחר שבוע הסיבה?
אני מטופלת בפלאביקס ואספרין ותרופת טמבוקר בלל פירפורים חוזרים, לאחרונה אירוע מוחי קל שחלף משמאל הפנים!!! הייתכן שהמדללי דם גורמים לדימום? בעבר היו דימומים בעיין ימין שלא קבלתי מדללי דם, הפעם משמאל כעבור שבוע שחזר בדיוק באותה כמות גדולה!!!
אשמח לקבל מידע בנדון טרם אפגוש רופא.
תודה שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
ד``ר יורם שוחט17/01/2010דמם חוזר בלחמית העין הוא תופעה לא נדירה גם אצל אנשים שאינם מטופלים בתרופות מסוג זה. שימוש במדללי דם יכול להגביר את השכיחות או את הכמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבין משהו..עמרי15/01/2010
הייתי בבדיקת ראייה והרופא ראה אם יש לי צילינדר ויש לי.. בוא נגיד שזה לא קטן( אומרים שעדשות מגע מתקנות ללא צורך בהוספת צילינדר את העיוות עד -0.75 צילינדר? בוא נגיד שאצלי העיוות עוד נשאר).
אחר כך הוא עשה לי בדיקת ראייה לא יכלתי לקרוא שורה או שתיים והוא קבע לי מספר -1.
עכשיו הצילינדר משפיע לי על חדות הראייה משמעותית, כאילו כל התמונה מתוחה אצלי.. אז איך יצא שאני -1 אם הוא לא תיקן לי את הצילינדר בבדיקת ראייה? אני בטוח שאם הוא היה מתקן לי את הצילינדר ואז היה עושה בדיקת ראייה ללא מספר הוא היה מגלה שאני יכול לקרוא את זה..
מה אתה אומר על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשבי
ד``ר יורם שוחט17/01/2010פנה לבדיקה נוספת אצל אופטומטריסט או רופא עיניים אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות עיניים וגלאוקומהאנה13/01/2010
שלום רב,
אני בת 56 ויש לי גלאוקומה בעין אחת כבר מספר שנים .
לפני 5 חודשים התחילה נפיחות באחת העיניים ומתחתיה , שאובחנה כוירוס ואלרגיה .
מאז אני סובלת מנפיחות שרק מחמירה ועברה גם לעין השניה .
טופלתי בכל סוג טיפות אפשרי גם כנגד דלקות וגם דמע. ולאחרונה אף הפסקתי לגמרי את כל הטיפות מה שהחמיר את הלחץ בעין החולה.
אני פניתי למספר רופאים שפשוט לא ידעו לאבחן מה יש לי .
אני מאוד מודאגת ,סובלת ואובדת עצות כי גם בעין "הבריאה" עלה הלחץ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
ד``ר יורם שוחט17/01/2010אי אפשר לענות על שאלתך ללא בדיקה, ולמרות שנבדקת כבר על ידי מספר רופאים שלא איבחנו את הבעיה אין מנוס מפניה לבדיקה נוספת. תבקשי הפנייה למרפאת חוץ של בית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -
anna18/01/2010האם אתה יכול להמליץ על מומחה באיזור חיפה?
תודה -anna* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנה
ד``ר יורם שוחט18/01/2010אין אפשרות להמליץ על רופא ספציפי במסגרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - טשטוש ראיה אחרי ספורטשגיא13/01/2010
שלום רב,
רציתי לשאול לגבי תופעה שמלווה אותי מילדות. לפעמים, אחרי פעילות אירובית (בד"כ כדורסל) מופיעה לי טשטוש ראייה, כאילו אני לא יכול למקד את המבט בשום דבר. זה מופיע כרבע שעה אחרי הפעילות וכעבור כחצי שעה זה עובר ומתחלף בכאב ראש. אני מניח שזה קשור למיגרנה אבל לא ברור לי למה זה קורא דווקא אחרי כדורסל ולא בשום מצב אחר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשגיא
ד``ר יורם שוחט13/01/2010יתכן מאד שמדובר במיגרנה.
אנא הפנה שאלתך לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםקרן12/01/2010
שלום רב,
הרופא קבע שיש לי יובש בעיניים ולכן עלי להשתמש על בסיס יומי בטיפות הרטבה לעיניים.
אני משתמשת בג'נטיל ובלקרימול תקופה ממושכת.
קראתי היום על החומר הפעיל בלקרימול :Povidone מתוך אתר סנונית :
החומר מבוסס על פולימר פולי-ויניל פירילידון )P.V.P(, שמשקלו המולקולרי הממוצע הוא 40,000.בייצור התכשיר מחממים את הפולימר עם יוד בנוכחות מעט מים. מעט יוד נכלא בתוך הפולימר ונוצר תכשיר שבו ריכוז היוד הזמין הוא כ10. היוד הזה יכול להשתחרר כאשר החומר מרוח על הפצע או מקום אחר שזקוק לחיטוי. החומר מסיס במים ולכן ניתן לשווקו כמשחה או כתמיסה
השאלה שלי : בבדיקת CT שעשיתי גילו שאני רגישה לחומר יוד, התנפחתי כולי לאחר הבדיקה והגוף התמלא בנקודות אדומות לכן אמרו לי להימנע מיוד.
האם יש מצב שאסור לי להשתמש בתכשיר שיש בו Povidone ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד``ר יורם שוחט13/01/2010עדיף לעבור לתכשיר שאינו מכיל יוד (קיימים תכשירים רבים בשוק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים לרחוק ומחשבאורון12/01/2010
לד"ר שלום.
הותאמו לי משקפיים לראיה לרחוק (חצי מספר)
ואכן איתם הראיה טובה וברורה יותר. אלא שאני עובד כל היום מול מחשב (קרוב כמובן)
האם עליי להסירם בזמן זה? מרגיש מעט לחץ בעיניים תוך כדי עבודה, זה תקין?
חושש לבל יגרם נזק. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורון
ד``ר יורם שוחט13/01/2010אם מדובר במצב שבו אתה רואה היטב לקרוב (קריאה, מחשב) ללא משקפיים, וזקוק להם רק לשיפור הראיה למרחק, עדיף להמנע מהרכבתם מול מחשב ובקריאה.
אם אתה צעיר ועובד שעות רבות מול מחשב, יש אפשרות שהצורך במשקפיים נובע מאימוץ יתר של העיניים ברציפות. פנה לרופא העיניים שידריך אותך לגבי צורת העבודה הנכונה מול מחשב. לפעמים זה יכול לבטל את הצורך במשקפיים למרחק.
הנושא נידון בהרחבה בשרשורים קודמים בפורום זה (בנושא עבודה מול מחשב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש ופלורסנטאוש11/01/2010
שלום רב.
ברשותי משקפי שמש של רייבאן.
לפני מספר ימים הייתי אצל הקוסמטיקאית לטיפול פנים.
שכבתי על מיטת טיפולים והיא הקריבה לפנים שלי נורת פלורסנט.
כאשר הרגשתי את חומה הרכבתי את משקפיי.
כל הסיפור ארך כ-5 דקות.
האם זה מזיק למשקף?
זה משקף חדש והפלורסנט היה מאוד קרוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר יורם שוחט13/01/2010לא נגרם נזק למשקפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעמרי11/01/2010
שלום לך,
רציתי לדעת האם עדשות במספר 0.00 מתקנות בין חצי ל3/4 צילינדר?
והאם עדשת משקפיים בעלת מספר -1 מתקנת עיוות של חצי צילינדר?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
עמרי11/01/2010בראשון התכוונתי לעדשות מגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני11/01/2010
שלום
אני מרכיבה עדשות מגע ויוצאת לטיול בעוד יומיים
רציתי לדעת האם תכשירי הג'ל המחטאים יכולים לשמש אותי במקום שטיפת ידיים לפני הרכבת עדשות
מקווה שזה הפורום המתאים.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ11/01/2010באופן כללי כן אך מומלץ גם שטיפת ידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עולה ולמי פונים בקשר לעדשות תוך עיניות?עוזיאל11/01/2010
שלום! כמה עולה הטיפול? אני גר במרכז באזור פ"ת, אני חייל יש אפשרות דרך צבא או מימון מסוים... יש לי צלינדר מעל 1.5 בערך, ומספר 7 ו- 5.5 בערך! תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ11/01/2010מוזמן להרים טלפון אליי 0544964170 אני המנהל הרפואי של רשת קר ואתאם לך בדיקה לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהוב בענייםשלומית10/01/2010
בתוך העיניים ישנו קו צהוב אופקי האם זה מראה על משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
ד``ר יורם שוחט10/01/2010אם הכוונה היא למשקע צהבהב על לובן העין, מצידי הקרנית (שהיא החלק השקוף בקדמת העין), קרוב לודאי מדובר בתופעה הנקראת pinguecula (חפשי בגוגל). אם זה המצב, מדובר בממצא שפיר ללא סכנה לעין או לראיה.
יש לזכור שהאמור לעיל מבוסס על הנחה, וללא בדיקה אין אפשרות לתת אבחנה מדויקת. לכן גשי להבדק על ידי רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסך שחור או לבןרינה10/01/2010
אמי בת 60 לאחרונה היא סובלת ממסך לבן או שחור בעיין למספר שניות ונעלם,מה הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינה
ד``ר יורם שוחט10/01/2010התופעה יכולה לנבוע מהפרעה בזרימת הדם או מבעיה מקומית בגלגל העין. בכל מקרה התופעה מחייבת פנייה לרופא עיניים, רצוי בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)