מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סברילנטע01/02/2010
בני בן חצי שנה קיבל סבריל בשל פירכוס. הבנתי שיש סיכוי לפגיעה בראייה לטווח ארוך.איזה פגיעה זו בדיוק? והאם יש דרך לבדוק זאת בבדיקה שיגרתית אצל רופא? האם הפגיעה ניכרת על עצב הראייה עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד``ר יורם שוחט01/02/2010אנא הפני השאלה לרופא הילדים או לרופא עיניים לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לבדיקת פונדוסנטע01/02/2010
ברצוני רק לדעת מה משמעות -פונדוס עם מיעוט פיגמנט (בסוגריים הרופא כתב "בלונדיני")- האם מיעוט פיגמנט מעיד על פתלוגיה או שבבהירים יש פחות פיגמנט שניכר גם בבדיקת הפונדוס? האם מיעוט פיגמנט יכול להעיד על פגיעה בעצב הראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד``ר יורם שוחט01/02/2010אצל אנשים בהירים גם הפונדוס בהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוורון לחולי סכרתחני31/01/2010
אבי חולה סכרת כאשר הסכרת היום מאוזנתליפני כחצי שנה היה לו בצקות בעינים והוא עבר לזר עם זרירות אבסטין ועוד איזה שהיא תרופא אך הראיה לאהשתפרהוהיום אבאלארואה כמעט והכי עצוב שהוא לא יכול ליקרוא שאלתי האם זה אבוד או יש מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחני
ד``ר יורם שוחט01/02/2010לגבי המצב העיניים - אי אפשר לענות על שאלתך ללא בדיקה.
לגבי קריאה - ישנם מקרים שבהם עזרים לראיה לקויה יכולים לאפשר קריאה במידה זו או אחרת. כמובן שזה תלוי במצב העיניים. ישנם מכונים המתמחים בהתאמת עזרי ראיה לקויה. התייעצי ברופא העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זבוביםחני31/01/2010
לפני שבועים עברתי ניתוח קטארק בעין ,ומיד אחרי הניתוח איך שהורידו את התחבושת יש לי גן חיות של זבובים מעל ומסביב לעין
ברצוני לישאול אם זה כשל או שזו תופעה חולפת משום שזה לא מישתפר וההאם יש תרופא לשיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגי
ד``ר יורם שוחט01/02/2010ראיית "זבובים" נגרמת על ידי עכירויות מיקרוסקופיות בתוך זגוגית העין. ייתכן שאותן עכירויות היו שם עוד לפני הניתוח, ולא הבחנת בהן כי הן נבלעו בטשטוש הכללי שנגרם על ידי הקטרקט. ייתכן גם שהן נוצרו בעקבות הניתוח. עליך להפנות את השאלה לרופא העיניים שלך.
במרבית המקרים התופעה הולכת ונחלשת בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פונדוסנטע31/01/2010
בבדיקת פונדוס לביתי בת 8 חודשים- פטמות בגוון תקין , פונדוס עם מיעוט פיגמנט. מה המשמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
ד``ר יורם שוחט01/02/2010אי אפשר לדון בממצאי בדיקת קרקעית העיניים במנותק ממכלול הנתונים הרפואיים שבגללם נתבקשה בדיקת הקרקעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי וירוס בעינייםשירה31/01/2010
יש לבן משפחתי וירוס בעיניים וקראתי ברשת שהוא יכול לדבק בני משפחה נוספיםולפגוע גם במערכת העיכול וכתוצאה מכך אפשר לסבול משלשולים והקאות,האם זה נכון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד``ר יורם שוחט01/02/2010קיימים זנים רבים של אדנו וירוס. זנים שונים יכולים לגרום דלקת עיניים, זיהום בדרכי הנשימה או שלשול והקאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלחמית קשהסימה30/01/2010
שלום .אני סובלת מדלקת כרונית בלחמית אלרגית.מטופלת בפרדניזון כבר שנתים בגלל אסטמה ואטופיק דרמטיטיס. השבוע החילו להוריד לי את הפרדניון בהדרגה.ומאז החמירה לי הדלקת .מה לעשות?
כמובן שאני מטופלת בטיפות עינים הכי טובות וגם כולל סטרואידים וגם שטיפה לעינים ומשחת פרוטופיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
סימה30/01/2010מדוע הרופא עינים לא מסכים לתת לי את הטיפות נגד הכאבים(לידוקאין אני חושבת).
הדלקת כואבת לי נורא.כבר הייתי מאושפזת בגללה.אני לא יכולה לפתוח עינים לפעמים מכאבים וכשאני כבר פותחת יורד מלא דמעות בלי הפסקה ואני לא רואה כלום.
הטיפות הרדמה עוזרות לי מאוד אבל הוא אומר שאסור .אי אפשר רק מעט לשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי
ד``ר יורם שוחט30/01/2010על שאלתך "מה לעשות" אי אפשר לענות ללא בדיקה.
טיפות ההרדמה אסורות לשמוש קבוע כי עלול להגרם נזק בלתי הפיך לעיניים. הטיפות מיועדות רק לשמוש בעת הבדיקה או לצורך ביצוע טיפולים שונים בעיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת חוזרת בעפעפייםורד28/01/2010
לבעלי, בן 45, עם רקע של APLA SYNDROM ו טרומבווציטופניה , בצקת בעפעפיים זו פעם רביעית במשך חמשת החודשים האחרונים. הבצקת מתבטאת בנפיחות גדולה, ללא אודם או הפרשות. תרופה נגד אלרגיה לא הועילה. הדבר היחיד שהועיל הם כדורי סטרואידים מסוג פרדניזון (שבעלי לקח על דעת עצמו). בנוסף הוא מדמם מהאף כחודשיים. היה במרפאת עיניים בבי"ח ושם קבעו שכנראה מדובר באלרגיה והפנו אותו לפלסטיקאי (?). אשמח לקבל חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
ד``ר יורם שוחט30/01/2010אי אפשר לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לעזרהדורון28/01/2010
שלום רב דוקטור...
מאז שאני זוכר את עצמי יש לי את הבעיה, אך רק עכשיו אני מצליח לנסות ולהסבירה.
הבעיה מתבטאת בעובדה שאני כמעט ולא יכול ליצור ראיה נקודתית, כלומר אני מרגיש שהראיה שלי היא מרחבית , כלומר שאני לא מצליח להתמקד בדברים הבודדים במהלך החיים התמונה הנראית ככוללת יותר מדי פרטים ,ומן השפעה של הסובב בתמונה שאפשר ממש ככה לראות אותו מבלי להביט בו ישירות, התחשוה היא שאין סינון כלל בראיה והדרך היחידה לראות דבר זה או אחר היא באמצעות הזזת הראש, ולא התמקדות מה שגורם לי לתחושת אי נעימות בעיניים בקושי בביצוע משימות, וכן פוגע בי מבחינה נפשית. נותן תחושה של אובדן במרחב, אפשר לדמיין את זה, לפעמים בסרטים אדם חוטף מכה ומתקשה לקום ולראות כרגיל , כשהוא פותח את העיניים הכל נזרק לו לתמונה ולוקח לו כמה דקות עד שהוא מתמקד .
זו התחושה , זה אמנם קצת מוזר אך זו הדרך בה אני חי ואני סובל מאוד
חוות דעתך חשובה לי מאוד. האם נשמעו באוזניך דברים דומים בעבר?או יש משו תיאורטי על העניין?
זקוק להכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורון
ד``ר יורם שוחט30/01/2010ייתכן שמדובר בבעית מיקוד. רופא עיניים יוכל לאבחן אם זו אכן הבעיה.
לגבי אפשרות שהבעיה אינה נובעת מהעיניים ממליץ להתייעץ עם נוירואופטלמולוג (רופא המתמחה בקשר שבין העיניים למערכת העצבים המרכזית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה משמעותית בראיהשגיא28/01/2010
שלום רב.
הייתי רוצה לדעת אם ישנם סיבות שבגללן יכולה להיות ירידה משמעותית בראיה.
אני בן 30 מרכיב משקפיים מגיל 13 בערך, היתה התייצבות במספר באזור גיל 19 עד ללפני שלוש שנים בהם יש ירידה דרסטית בראיה (כמספר לשנה, כרגע המספר הוא כ 7 לפני שלוש שנים היה 4).
האם הפתרון היחיד הינו הגדלת המספר או שיש צורך להיבדק אצל רופא עיניים שיבדוק גורמים לירידה בראיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשגיא
ד``ר יורם שוחט30/01/2010עליך לפנות לרופא עיניים לצורך בדיקה יסודית כדי לאבחן את הסיבה לשינוי בראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקטעינת28/01/2010
שלום לכם ותודה מראש על התשובה. אני בת 34, לפני יותר משנה עברתי ניתוח בעקבות קרע ברשתית, כמה חודשים לאחר ניתוח להוצאת סיליקון התחיל הקטרקט. כעת הייתי אצל אופטומטריסט והוא אמר שאינו יכול להתאים משקפיים וזאת אחרי 4 חודשים שהחלפתי מספר... הבעיה היא שהתור הקרוב שלי לאפריל (המרפאות חוץ). ואין תורים לפני כן. האם הזמן שאחכה יכול להקשות על הניתוח של קטרקט? כאמור, אני רואה גרוע מאד ומטושטש גם קרוב וגם רחוק, למעשה רואה עכשיו בעין הבריאה (שהיא גם מינוס 10).
האם עלי לפנות לרופא בקופה או להמתין לתור שיש לי? או לנסות רופא פרטי... כי הבנתי שבגלל המיופיה זה די מסובך, ומתישהו יצטרכו גם את העין השנייה לנתח... בגלל זה אולי עדיף רופא קבוע...
אני מודה לכם על ההתייחסות,
בברכה,
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד``ר יורם שוחט28/01/2010כעקרון, המתנה לפני ניתוח קטרקט לא תקשה על הניתוח. לעתים רחוקות יש מצב שבו עדשת העין תפוחה (מצב הנקרא intumescent cataract ), ובמצב זה חשוב לנתח בהקדם האפשרי.
לגבי השאלה אם להמתין לתור שנקבע לאפריל או לנקוט בדרך אחרת - ההחלטה בידייך. רופאים רבים המנתחים בבתי החולים הציבוריים מנתחים גם במסגרת קופת החולים וייתכן שבדרך זו תוכלי להגיע לניתוח מהר יותר. גם במסגרת רפואה פרטית תוכלי להנתח מוקדם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדירות בקרניתהילה27/01/2010
שלום.. קצת ארוך אבל בכל זאת..
בוקר אחד לפני כחודש וחצי התנפחה לי אחת העיניים (העףעף), דמעתי הרבה ללא הפרשות ולא יכולתי לפתוח את העין כמעט.
בהמלצת אחות שמתי סינטומיצין ולקרומיצין והמצב השתפר (בנוסף- יש לי עדשות מגע וכששמתי אותם הייתה הקלה משמעותית בכאב ויכולתי לפתוח את העין, לעומת המצב בלי עדשות)
אחרי כמה ימים חל שיפור ואז שוב קרה כל העניין מהתחלה-שוב התנפחה העין שוב שמתי משחות וטיפות, שוב השתפר וכעבור כמה ימים- שוב התנפחה העין.. זה קרה לי 3 פעמים במשך שבועיים וחצי בערך..
הייתי אצל רופאת עיניים שבדקה אותי, אמרה להפסיק ללכת עם העדשות ורשמה לי רפרש טירס ודורה טירס. היא גם הפנתה אותי למיפוי קרנית, ואמרה שיתכן שאלו שפשופים חוזרים בקרנית ושהיא ראתה אצלי ממש אי סדירויות בקרנית.
שאלתי היא זו-
עוד חודש אני טסה למזרח למספר חודשים, בינתיים עבר שבוע וחצי מאז שהייתי אצל הרופאה ולא חל שיפור. האם יש סיכוי שהמצב יחמיר ולא אוכל לטוס? בנוסף, במידה ויהיה שיפור במצב האם אוכל לחזור עוד חודש להרכבת העדשות? ובכלל, מה עובר על העין שלי??
תודה רבה! הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד``ר יורם שוחט28/01/2010קשה לתת אבחנה ללא בדיקה, אך מדבריך נראה שמדובר בשפשוף חוזר של השכבה החיצונית של הקרנית (האפיטל). במצב זה שכבת האפיטל מתקלפת פעמים חוזרות, דבר הגורם כאבים עזים וגרוי חזק.
אם זו האבחנה, הטיפול מבוסס על מניעת קילוף חוזר באמצעות תכשירי סיכה (טיפות, משחות, ג'ל) או באמצעות הרכבת עדשת מגע טיפולית שמטרתה להגן על הקרנית. הטיפול עלול להיות ממושך (חודשים).
כאמור לעיל, אי אפשר לאבחן את הבעיה במדויק ללא בדיקה, וכמו כן אי אפשר לענות על שאלותיך האחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הילה28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NF1שמואל26/01/2010
שלום דר אני סובל מי NF1 וגם גידול בסינוס הקברנוי ומספר מוקדים בעלי אות גבוה בספלנום של קורפוס קלוזום משני הצדדים בחומר הלבן ובאנות הפריאטליות מאחור ובאונות האוקסיפטליות דר אופנצי לבדיקת שלOCT עניים מה זה הבדיקה אזות תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמואל
ד``ר יורם שוחט28/01/2010OCT היא סוג של צילום קרקעית העין (לא רנטגן) המאפשר לבדוק את עצב הראיה ואת שכבת סיבי העצב שבקרקעית העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין קופצתמאיה26/01/2010
שלום, אני בת 25. בריאה בדרך כלל ולא סובלת מאלרגיות כלשהן.. תודה לאל!
כבר חודשיים שעין ימין שלי קופצת.. בהתחלה חשבתי שזה מעייפות, לחץ וכו' אך זה רק הולך ומחמיר עד כדי כך שיש ימים שלמים שהעין פשוט לא מפסיקה לקפוץ וזה כבר נעשה ממש טורדני.
מימה זה יכול לנבוע? האם זה ניתן לטיפול בכלל?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ27/01/2010בדרך כלל ממתח או נוירולוגית לרוב עובר כמו שבא אין משמעות קלינית. כדאי גם בדיקת עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא רישתיתשרה25/01/2010
שלום
לפני כשבועיים עברתי טיפול ע"י לייזר בעקבות קרע גדול ברשתית (600 נקודות בלייזר) בעין ימין
והיום אני רואה בעיין נקודות כאילו הראיה עוברת דרך מסננת, ואין כל הטבה .
שאלתי היא- האם המצב הוא כך מפני שזה עדיין לא החלים או שזה ישאר כך לנצח?
חשוב לציין כי מצב זה גורם לי לחוסר נוחות במיוחד שעבודתי היא עבודה שוטפת מול מחשב.
בברכה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ25/01/2010ייתכן הטבה צריך בירור מקיף של מומחה לרשתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)