פורום בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקפי שמש פוגעים ברגישות העין
    אורן
    12/12/2009

אשמח לדעת האם הרכבה מרובה (בחוץ ולא בבית) של משקפי שמש פוגעת ברגישות העין לאור
    האם זה נזק בלתי-הפיך?

תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאורן

ד``ר יורם שוחט
    12/12/2009

הרכבת משקפי שמש אינה פוגעת ברגישות העיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וחג שמח!

אורן
    15/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה בעין

שולה
    21/12/2009

אני בת 51 ויש לי עין עצלה ופזילה קלה בעין האם יש מצב לעשות ניתוח בעין לשיפור הפזילה ולהורדת המשקפיים אבקש את תגובתך כי נמאס לי כב מהמשקפיים זה לא נוח לי אודה לך את תיתן לי תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת משקפים
    רון
    11/12/2009

שלום ד"ר,
    1. אני בן 48. קורא הרבה ועובד הרבה עם מחשב.

2. בבדיקת עיניים שעשיתי לאחרונה הממצאים היו: Lt -9.25 -4.00
    Rt -7.75 -4.00

3. הרצפט למשקפיים שאני מרכיב כרגע הוא: 4.00- Lt -8.75
    Rt -7.5 -4.00

בראיה דו עינית למרחק אני מסוגל להגיע עם המשקפיים שלי לראיה 6/8 בערך.
    ברם, יש לי בעיה בקריאה של פונטים קטנים מאוד (1 מ"מ), אותם אני צריך לקרוא לעיתים די רחוקות. בעיין ימין איני מסוגל לקרוא אותם כלל בעוד שבשמאל אני מסוגל לקרוא אותם בקושי רב, אם בכלל. הבעיה אינה קיימת בקריאה ממסך מחשב, שם אין פונטים כ"כ קטנים.

4. איני רוצה לעשות מולטי פוקל כרגע. זה מאוד יקר ואני חושש מבעית הסתגלות.
    גם איני רוצה להסתובב עם זוג משקפיים נוסף לקריאה.

בעקבות בדיקה שעשיתי נראה כי האופציה הסבירה היחידה שנותרה כדי לקרוא פונטים קטנים כאלה, היא להוריד עוד כ-3/4 מספר בעיין שמאל, קרי להיות בעיין זו כדיאופטר ורבע מתחת למספר האמיתי וליצור מצב של מעין monovision.

א. האם, לאור הנתונים שהצגתי, זה מומלץ, או כדאי להשאר במספרים שלי?

מה ההשלכות/נזקים של monovision לאורך זמן?

תודה,

בברכה,
    רון

לקביעת תור
    סגירה
    התאמת משקפים

הוספת תגובה

• לרון

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2009

למונו-ויז'ן אין השלכות או נזקים לאורך זמן, למעט מקרים שבהם אדם סובל מפזילה סמויה (מונו-ויז'ן יכול לגרום להחמרה של הפזילה). במקרים רבים מכוונים בניתוחי קטרקט או בניתוחים להסרת משקפיים למצב של מונו-ויז'ן.

מקובל לכוון את העין הדומיננטית למרחק ואת הלא-דומיננטית לקרוב.

איני רואה מניעה לנסות מונו-ויז'ן (ראה הסתייגות למעלה). אם לא תסתדר תמיד תוכל לחפש פתרון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה
    דפנה
    10/12/2009

לרופאים שלום!
    אני מרכיבה עדשות מגע כ- 11 שנים, בשל מספר גבוהה (-7.5) אני הולכת לבדיקת רופא עיניים פעם בשנה. בבדיקה האחרונה הרופא אמר שיש לי אלרגיה (עפעף מחוספס) והמליץ לא להרכיב עדשות מגע כחודש, יש לציין שאני לא הרגשתי כאב או צריבה לא הייתה אדומומיות ואני לא מרגישה את העדשות בעין כלל ולא היו לי דלקות לאורך כל השנים (פרט לפעם- פעמיים). לאחר חודש עם משקפיים חזרתי לרופא לראות אם אוכל לחזור להרכיב עדשות לאחר הפיכת העפעף הוא אמר שלא, גם לא פעם פעמיים בשבוע לשעות בודדות! לחזור לבדוק בעוד חודשיים. אך לא נראה לו שיהיה אפשרי להרכיב עדשות בשלב הזה אולי מתשיהו בעתיד.
    א. אם העדשות מגע לא מציקות ומגרות העין, האלרגיה לא מורגשת למה בעצם לא להרכיב עדשות?
    ב. מה הנזק שיכול להיגרם עם ארכיב את העדשות לא באופן יומיומי לשעות בודדות?
    ג. איך ייתכן שהאלרגיה לא עוברת, זה מצב תמידי?
    אודה לכם מאוד אם תענו לשאלותי

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה

הוספת תגובה

• נ.ב חשוב מאוד!

דפנה
    10/12/2009

בעת החודש ללא עדשות טופלתי בטיפות אופטילסט שגרמו לי לאודם וגירוי (מה שלא היה בעת שהרכבתי עדשות) כעבור שבועיים הפסקתי עם הטיפות. הגירוי חלף אך לא לחלוטין, מאז שאני עם משקפיים ישנו גירוי ותחושת יובש, באופן פרדוקסלי אני מרגישה הרבה יותר טוב בעת הימצאות העדשות בעין.. האם האלרגיה לא עברה בגלל האופטילסט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי

ד``ר יורם שוחט
    11/12/2009

התופעה של גבשושיות בצד הפנימי של העפעפיים נפוצה מאד. היא יכולה לנבוע מתגובת העין לגוף הזר (=עדשת המגע). גרוי מתמשך מסוג זה עלול להוביל למצב של אי סבילות לעדשות מגע, דהיינו חוסר יכולת להרכיב עדשות מגע, ולמצב של עיניים רגישות. יחד עם זאת יש רבים עם ממצא כזה בעפעפיים אשר מסוגלים להרכיב עדשות שנים רבות ללא קושי.

ייתכן שהרופא שלך התרשם שמידת השינוי בעפעפיים היא כזאת שהסיכוי שלך לפתח דלקות וגרויים גדול יחסית, ולכן המליץ להמנע מהרכבת עדשות. יתכן שהרופא הבחין גם בסימנים נוספים העלולים להיות קשורים להרכבת עדות כגון יובש או צמיחת כלי דם בשולי הקרנית, ממצאים המעידים על כך שהעין סובלת מהעדשות.

אי אפשר לייעץ בקשר למקרה הפרטי שלך ללא בדיקה, אך באופן כללי, מכיוון שאינך חשה כל הפרעות בעיניים, ייתכן שתוכלי להרכיב עדשות (עם צמצום שעות ההרכבה). אני מציע שתפני את השאלות שהעלית כאן לרופא שלך. הוא זה שבדק את עינייך. שאלי אותו במפורש מדוע המליץ להמנע באופן מוחלט מהרכבת העדשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין לקרוב ועין לרחוק
    asaf
    10/12/2009

נבדתי אצל רופא עיניים והוא אמר לי שיש לי בעיה בעיניים שעין אחת(ימין) רואה יותר טוב לקרוב והעין השנייה(שמאל) רואה טוב יותר לרחוק האם זה אפשרי? זה יצור לי בעיות בצבא? ברישיון הנהיגה? (לי זה לא מפריע מבחינת ראיה )

לקביעת תור
    סגירה
    עין לקרוב ועין לרחוק

הוספת תגובה

• לאסף

ד``ר יורם שוחט
    10/12/2009

המצב שאתה מתאר אינו נדיר. אם אתה לא חש בהפרעה אין צורך בטיפול. זה לא יפגע ברשיון הנהיגה. בצבא ייתכנו תפקידים מסוימים הדורשים ראיה שווה וטובה בשתי העיניים.
    שאל את הרופא מהו התפקוד הדו-עיני שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדום בעין שמאל
    טלי
    10/12/2009

שלום רב,
    הבחנתי אצלי בעין שמאל בפסים אדומים בתוך העין (נראה כמו צורה של נימים דקים ואדומים).העין לא מגרדת לי בכלל. האם אני יכולה להשתמש בטיפות סילוקסן בשביל עין שמאל או שכדאי שרופא יראה קודם את העין?
    בתודה מראש,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    אדום בעין שמאל

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    10/12/2009

לא לקחת טיפול בלי בדיקת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון צילינדר בניתוח קטרקט
    מאיר
    10/12/2009

שלום רב
    יש לי בעין קטרקט וגם צילינדר.
    האם יש אפשרות לתקן את שניהם בניתוח אחד. (נאמר לי שאפשר על ידי כיוון הניתוח).
    האם ניתוח כזה מומלץ וזה ניתוח בטוח שכל רופא עיניים מנתח יודע לעשות.
    האם זה מסובך או מסוכן ולא יגרם נזק.
    תודה מאיר

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    10/12/2009

בדרך כלל הניתוח יתקן מספר וצילינדר לפחות בחלקו יישאר. הניתוח תלוי במיומנות המנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוף זר
    דנה
    09/12/2009

מזה שלושה ימים אני מרגישה כאילו גוף זר נתקע בעפעף העליון שלי ושורט לי את העין בכל פעם שאני מעפעפת. לעיתים רחוקות אני מרגישה אותו זז, אבללרוב זה מרגיש שהגוף הזר תקוע באמצע העפעף העליון. פניתי לרופא עיניים שהפך את העפעף העליון ובדק באמצעות מכשיר ואמר שאין כלום, למעט אדמומיות קלה. הוא אף "צבע" את העין על מנת לבדוק אם הגוף הזר שקוף, ואמר שאין כלום. אמרתי לו שאני מרגישה את הגוף הזר ממש בקפל של העפעף העליון, אבל הוא אמר שוהמכשיר מגדיל את המקום מאוד אבל לא רואים במכשיר כלום. הוא נתן לי טיפות נגד דלקת עיניים. אני מרגישה את הגוף הזר הזה "מסתובב" לי בעפעף. שאלותיי הן:
    1. האם יש בדיקה מעמיקה יותר מהבדיקה במכשיר המוכר?
    2. האם אני לא מחמירה לעצמי את הנזק (במידה ואכן קיים גוף זר) בעודי משתמשת בטיפות שנתן לי הרופא וממשיכה "לשרוט" לעצמי את העין, רק כדי לברר אם זו אכן דלקת אם לאו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גוף זר

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    09/12/2009

אציין בהערת אגב כי ראייתי תקינה, אינני מרכיבה משקפיים או עדשות מגע, והרופא המליץ לי להשתמש בטיפות "פרד פורטה" (שבמרכיבן יש גם סטרואידים ומכאן החשש שלי משימוש ממושך) במשך שבוע ואם התחושה לא תחלוף, אוכל לשוב אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    10/12/2009

הבדיקה שנעשתה היא הבדיקה הנכונה. אולי יש עוד גוף זר שלא נצפה או זה חלק מדלקת. יש צורך בבדיקה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההשלכות של קריאה בעין אחת
    מאיר שלום
    09/12/2009

רופאי פורום "רפואת עיניים" שלום,

אני סטודנט בשנות ה20 לחיי, מושתל קרנית לאחר קרטוקונוס בעין ימין, ומושתל טבעות אינטקס בשל קרטוקונוס בעין שמאל.

מבחינת ראיה, אני רואה רק עם עין ימין בעזרת משקפים בעלות צילינדר ומדובר בראיה לא כל כך טובה (אני נאלץ להתסכל מקרוב על מה שאני רוצה לראות). בעין שמאל אין ראיה (ראיה מטושטשת מאוד). המצב מאפשר לי לקרוא בעין אחת, עין ימין, ובתור סטודנט במדעי החברה אני קורא הרבה מאוד.

קיימת אצלי התחושה, כי בשל אופן הקריאה בעין אחת, אני לא מצליח לעבד טוב את הרעיונות והתוכן של הטקסט שאני קורא. בדקתי מאמרים המתארים את תפקודה של מערכת הראיה (גרעין הברך הצידי, עצב הראייה, קליפת הראייה) ומאמרים המתארים תפקודים שונים של מיספרות המוח הימנית והשמאלית – קיבלתי את הרושם (הלא מקצועי כמובן) כי שתי מיספרות המוח אמורות לעבד נתונים שונים משתי העיניים השונות. אולי אני מערבב תחומים שונים (ראייה וחשיבה) וברור לי שאני לא מבין את המידע הרפואי שזמין בנושא, אבל האם הידע הקיים על כך שמיספרות המוח השונות מותאמות לאופניי חשיבה שונים (צד שמאל לחשיבה אנליטית וורבאלית – מהפרטים אל הכלל. בעוד שצד ימין אחראי על חשיבה מסוג אחר - אמנותית משהו?) - האם תפקודי החשיבה השונים הללו של שתי המיספרות מצביע על כך שאני עלול להתקשות להבין תוכן של מידע שאני קורא בעין ימין בלבד (כאשר ראיה בעין ימין מעובדת הרי במיספרת שמאל)?

כמובן שתמיד ייתכן שהמאמרים שאני קורא הם קשים ובלתי נסבלים, אבל האם מבחינה רפואית ידוע על קושי בהבנת מידע ועיבודו עקב קריאתו בעין אחת בלבד ומכאן עיבוד חלקי שלו במיספרה אחת? האם יש לכך בסיס רפואי? או שמה איזושהי הפרדה בין מערכות הראיה התפיסה וההבנה אמורה למנוע את הבעיה?

העניין מטריד אותי מאוד, אני מתוסכל, דיכאוני ומאוד לא פרודקטיבי. מה דעתכם בנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    ההשלכות של קריאה בעין אחת

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    10/12/2009

יש מקום לשקול השתלת קרנית והתאמה טובה של עדשות מגע שתעזור .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיר

ד``ר יורם שוחט
    10/12/2009

1. כל עין שולחת מידע לשתי ההמיספרות ואין מצב שכל המידע הולך רק להמיספרה אחת.

2. אין כל קשר בין ראיה בעין אחת לבין הבנת החומר הנקרא, עבוד נתונים וכד'.

לכן אין כל קשר בין הבעיה העינית שלך לבין הקשיים שציינת. הבעיה בעיניך יכולה לגרום להתעייפות מהירה ולתחושת מאמץ, אך לא לקשיי עיבוד המידע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים אמודמות ושורפות
    אלכס
    08/12/2009

שלום רב,

אני מרכיב עדשות מגע. לפני כחודשיים, קרוב למועד תפוגת העדשות, התעוררתי בוקר אחד עם עיניים שורפות, דומעות וכלי דם בולטים מאד בעיניים. לאחר כשבוע פניתי לרופא עיניים. לטענתו הדבר מגרם מאלרגיה לאבק, והוא נתן לי טיפות כרומופטיק. השימוש בטיפות מקל על התופעה. אבל, ברגע מסויים לאחר הקלה יחסית שוב ישנם ימים בהם אני מרגיש צריבות והעניים מתחילות לדמוע שוב, ולאחר מכן האדמומיות מתגברת. בתקופה האחרונה התחלתי גם לעשות קומפרסים חמים ולשטוף את העיניים מדי יום עם תה - האם זה בסדר? האם זה נגרם מאלרגיה, והאם אלרגיה יכולה להופיע בצורה כל כך פתאומית בגיל 28 ללא עבר דומה? מדוע לאחר ימים של הקלה שוב ישנה התגברות של התופעה? אמשח לכל עצה. תודה.

אלכס.

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים אמודמות ושורפות

הוספת תגובה

• לאלכס

ד``ר יורם שוחט
    08/12/2009

אי אפשר לענות על שאלותיך ללא בדיקה.
    ייתכן שהבעיה היא יובש. ייתכן גם שאתה מפתח אי סבילות לעדשות המגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים צפים בראיה
    אורון
    08/12/2009

שלום ד"ר
    אני בן 39 ועובד כשמונה שעות מול מחשב חמישה ימים בשבוע.
    בשנה האחרונה יש לי בעיה להתמקד בראיה לרחוק ומבדיקת ראיה הרופא מזהה כחצי מספר אף שזה תלוי מתי מתבצעת הבדיקה (בבוקר לאחר השינה ראייתי טובה בהרבה אם כי לא מושלמת כבעבר.
    שתי שאלות ברשותך:
    1. בזמן מבט על איזורים בהירים אני רואה מעין כתמים כאילו של נוזל העין או משהו דומה הנעים עליה (לא מקובעים) ממה נובע הדבר?
    2. האם כדאי להתאים משקפיים לבעיית ראיה אשר נראה כאילו משתנה בהתאם למאמץ העובר על העין ונראה כי מתאימה להגדרת - תסמונת ראיית המחשב CVS?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים צפים בראיה

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר יורם שוחט
    08/12/2009

1. התופעה נובעת קרוב לוודאי משינויים בג'ל שבתוך גלגל העין (הזגוגית).

2. העובדה שהראיה משתנה במשך היום, כאשר לאחר מנוחה היא טובה יותר, בהחלט יכולה לנבוע משמוש לא נכון בעיניים. גם יובש יכול לשחק תפקיד. במקרה שלך יתכן מאד שיש מקום לשקול הרכבת משקפיים בזמן העבודה מול המחשב כדי להפחית את המאמץ הנדרש מהעיניים, ולא משקפי מרחק. כמובן שתשובה מדויקת יכולה להנתן רק אחרי בדיקה יסודית. בקש מהרופא או האופטומטריסט בדיקה הנקראת ציקלופלגיה. הם גם ידריכו אותך לגבי שמוש נכון בעיניים.

ראה גם תשובה מפורטת מיום 2.11.09 בנושא תסמונת המחשב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורון
    09/12/2009

אכן תשובות מאלפות.
    הבעיה היא שוב... הקושי לבוא אל הרופא/אופטימטריסט ולמקד אותו אל הבעיה ללא החשש כי הוא מפספס משהו ובהתאם הטיפול.
    תשובת "אין דבר כזה" קיבלתי לא פעם כששאלתי אם יתכן כי הנזק הנגרם מהמחשב הוא דינאמי ואולי התאמת מספר משקפיים מסויים יכול להיות לא נכון ואף מזיק במקרה שלי.
    תשובתך לבדיקת הציקלופדיה מאוד ממקדת, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוזיה לא מחלימה?
    אורון
    08/12/2009

לד"ר שלום רב.
    לפני מספר ימים נחבלתי בעיני הימנית דבר שגרם שתי שריטות בקרנית (לא עמוקות) כתוצאה מכך כמובן נפגעה חדות הראיה בעין זו.
    הרופא סגר את העין ורשם טיפות ומשחה.
    את המשחה לא הצלחתי למצוא בבתי המרקחת ולכן השתמשתי בטיפות בלבד ולאחר יום וחצי הסרתי את הפד (זו עיני הבריאה היחידה, איני מתפקד בלעדיה).
    בעייתי היא שהיום חמישה ימים אחרי, הראיה לא שבה לעצמה ואיני מצליח להתמקד למרחק העולה על שלושה מטרים, דבר הגורם תסכול רב.
    האם העין לא מחלימה? האם זה מצב קבוע?( אין כאב או אי נעימות כלשהי מלבד בעיית הראיה)
    תור לרופא לוקח מעל שבועיים ואין מי שיגיד מה לא בסדר בינתיים.
    תודה על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    ארוזיה לא מחלימה?

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר יורם שוחט
    08/12/2009

קרוב לוודאי מדובר באי סדירות שטח פני הקרנית בעקבות הארוזיה. אם זו הסיבה המצב אמור להשתפר.

ללא קשר לאמור לעיל, אדם הרואה רק בעין אחת וסובל מבעיה בעין זו חייב להתקבל אצל הרופא ללא תור. עם עין יחידה לא נוטלים שום סיכון, מה גם שמדובר במצב אחרי טראומה. לכן פנה לבדיקה. הנימוק שתור לרופא לוקח שבועיים אינו רלבנטי במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדות רשתית
    ג'ודי
    07/12/2009

שלום,
    אני בת 58, ללא מחלות כרוניות וללא סכרת , עברתי 4 ניתוחים בשל הפרדות רשתית בעין שמאל במהלך השנה+10 חודשים האחרונים, כולל קטרקט והוצאת סיליקון.
    מחודש נובמבר 2008 יש לי CME משמאל עם ERM עדין.
    קיבלתי 5 זריקות אבסטין ללא כל שיפור במראה ה-CME או בח"ר.
    בבדיקה האחרונה הראייה היא 6/45 CPH6Q30, המקולה נראית מעט מעובה, יש בועת סיליקון שצפה בהיקף עליון והרשתית צמודה.
    הומלץ לי לעבור ניתוח ILM ולהזריק צלסטון בנסיון להגיע לרזולוציה של ה-CME.
    אני מתלבטת האם לעבור את הניתוח הזה , האם יש איזה סיכוי שראייתי אכן תשתפר , ומה הסיכונים בניתוח מסוג זה.

תודה מראש,

ג'ודי

לקביעת תור
    סגירה
    הפרדות רשתית

הוספת תגובה

• לג'ודי

ד``ר יורם שוחט
    08/12/2009

במקרה מורכב כשלך קשה להעריך מה הסיכוי לשפור, במיוחד ללא בדיקה יסודית.
    הסיכונים, כמו בכל ניתוח מסוג זה, כוללים זיהום, הפרדות רשתית, עליה בלחץ התוך עיני ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדוקס הנערה בעלת הפזילה
    יעל
    06/12/2009

שלום רב.
    אפתח בהתנצלות על אורך השאלה.
    שמי יעל ואני סטודנטית לרפואה, בימים אלו ממש מתכוננת לבחינת הגמר בילדים.
    העניין הוא כזה- בשנת 2006, נשאלו הסטודנטים בטכניון לגבי נערה , שהגיעה למרפאה בשל פזילה פתאומית. בבדיקה שערך הרופא נמצא כי היא מוגבלת בהנעת עין שמאל כלפי מעלה. נשאלה השאלה- אילו שרירים נפגעו אצלה. למרבה ההפתעה, התשובה שנחשבת לנכונה היא שנפגעו הסופריור רקטוס והאינטרנל אובליק משמאל. היתה גם אפשרות של הסופריור רקטוס בלבד אך היא נשללה מסיבה לא ברורה.
    מאז 2006, אלפי סטונדטים עברו על השאלה הזו, ואף לא אחד מבין מדוע זו התשובה. ה'נלסון' דופדף עד כלות, גם ב'שוחט ואשכנזי' לא נמצאה הישועה, אתרי אינטרנט נסרקו- והכל לשווא. לא בפזילה פתאומית, לא בהפרעות בעצבים קרניאלים, ובעצם- לא בשום מקום. בשמחה היינו פותרים את העניין כטעות בניסוח השאלה וגו- אך מדובר במתכונת ועל כן הניסוח בהכרח מדויק וגם התשובה כנראה נכונה.
    האם תוכלו לכוון אותי? (ובעצם את כולנו- מבטיחה של אשמור לעצמי את הפתרון)
    המון תודות

לקביעת תור
    סגירה
    פרדוקס הנערה בעלת הפזילה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    07/12/2009

לאינפריור אובליק יש חלק ברמת העין. בפגיעה בסופריור רקטוס עדיין האינפריור אובליק יכול להרים עין. אבל בפגיעה משולבת באובליק ורקטוס לא ניתן להרים עין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילינדר

אני בת 23
    יש לי משקפים בפלוס(1.75,1.)
    לא מרכיבה אותן תמיד
    רק לנהיגה כדי להוריד עייפות מהעיין ולפעמים במחשב
    בעיין הימנית יש חצי צילינדר רציתי לדעת אם זה נכון שאם אני לא מרכיבה את המשקף תמידית זה מעלה את הצילינדר

לקביעת תור
    סגירה
    צילינדר

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    06/12/2009

צילינדר לא גדל מעל גיל 18-20 . אין קשר בין הרכבת משקפיים או אי הרכבה לגדילת מספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

אז איך ישנם אנשיםם שמשנים מרשם כי הצילינדר גדל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    07/12/2009

הצילינדר לא גדל המספר שנקבע תחילה לא היה נכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

כלומר אם אני כיום בת 23 ויש לי חצי צילנדר הוא נשאר קבוע רק המספר יכול לזוז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלור בבריכה
    דנה
    05/12/2009

האם הכלור בבריכה מזיק לעיניים אם שוחים (3-4 פעמים בשבוע) ללא משקפי שחייה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כלור בבריכה

הוספת תגובה

• מד"ר דומניץ

ד''ר יובל דומניץ
    05/12/2009

התשובה לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה