מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהעמרי04/02/2010
שימוש יומי בטיפות לקטנת אישונים יכול להזיק לעין?
יש לי אישונים גדולים וזה מפריע לי מאוד בלילה .. בן 16.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/02/2010חייב להפסיק שימוש בטיפות מאוד מסוכן לעיניים. ניתן להתאים משקפיים לראיית לילה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםסיוון04/02/2010
שלום רב אני מרכיבה במשך שנים עדשות ראייה
ויש לי יובש בעיניים
ואני משתמשת בטיפות ג'נטיל
לשימוש עם עדשות מגע שממש מקלות ועוזרות
הבעיה שכול חודש עגול אני ניאלצת להיפרד מקופסה
יש לי חברה שסובלת מיובש ורופא שלה נתן לה טיפות נידמה לי שמם "ריפרש" ומה שאהבתי זה שכול "מנה" לתוך העין מופרדת בניפרד מה ששומר על סטריליות ואורך זמן של החזקת המוצר.
שאלה שלי היא : האם ניתן להשתמש בטיפות עיניים אלו למי שמרכיב עדשות מגע על בסיס קבוע ויום יומי כמו שניתן להשתמש בג'נטיל ????
תודה רבה
סיון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/02/2010כן את יכולה להשתמש. ייתכן והגעת לסוף הדרך מבחינת עדשות מגע אם לא רוצה משקפיים שקלי ניתוח לייזר. יכולה לפנות אליי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בעיניים - עזרה
לאה07/02/2010נראה לי מוזר, הרופא שלי אמר לי שאפשר להשתמש בהם יום יום אבל זה יותר יקר מלקנות בקבוק.
חוץ מזה אם הג'נטיל עוזר לך ואת מרוצה אז למה להחליף? לידיעתך, יש להם גם מיכלים יומיומיים שנקראים היפוטירז (לא סגורה על השם). תבדקי לפני שאת מחליפה.
מקווה שעזרתי... (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נצנוציםתות04/02/2010
לפעמים כשאני מתרכזת כמה שניות עם העיניים לכיוון התקרה קרוב לפלורוסנט או על הקיר (בחדר מואר מאוד) אני רואה כמו נקודות זוהרות שרצות, מה זו התופעה הזאת? זה אמור להדאיג אותי? אני ממש מפחדת....בבקשה תרגיעו אותי כי אני חושבת על הדברים הכי מפחידים!!!
אודה אם תענו תשובה מספקת ומרגיעה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ06/02/2010אלו שינויים בנוזל תוך עיני לרוב ללא חשיבות אך מומלץ מאוד בדיקת עיניים בהרחבה לשלול חורים ברשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, המשך לשאלה....
תות06/02/2010קודם כל רציתי לשאול, מה זה אומר חורים ברשתית?, וגם לומר שהיה לי את זה בעיקר בשתי ההריונות, עכשיו קצת פחות, אני רואה את זה רק כשאני חושבת על זה יותר מידי ומתאמצת לראות אבל בראיה רגילה אני לא רואה את זה, האם יש קשר בין ההריונות לשינויים בנוזל התוך עיני? האם זה אמור להדאיג אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלשים בראיהשוש04/02/2010
שלום רב, מזה מספר שנים אני סובלת מתופעה מוזרה של סינוור בעיניים בצורה של זיגזגים. תופעה זו מופיעה לעתים רחוקות ולפעמים כמה ימים רוצופים. בבדיקה אצל רופא עימיים לא נמצא ממצא. אני בת 59 ועלי לציין שלפני שזה קורה אני מרגישה משהו מוזר בראש ואז מופיע הטשטוש הזה בצורה של זיגזגים בשתי העיניים וזה נימשך כמה דקות עד שהראיה חוזרת למצב נורמלי. אבקש עזרה למי לפנות ואם התופעה הזו מוכרת. תודה שוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוש
ד``ר יורם שוחט04/02/2010קרוב לוודאי שמדובר במיגרנה של העיניים. פני לרופא המשפחה או לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאדווה04/02/2010
שלום!
אני לקוית ראייה .עברתי בעברי ניתוח היפרדות רשתית וכיום קרנית עם ארוזיות לעיתים.רציתי לשאול לגבי תעסוקה:
קשה לי לעבוד הרבה שעות עקב עייפות וקושי לקרוא. ולכן מחפשת חצי משרה.יש לי תוכנת הגדלה למחשב...חשבתי להיות מזכירה לרופא/ה .חשבתי אפילו לעשות "חויה מתקנת" ולהיות מזכירה דווקא לרופא עיניים...השאלה שלי :
1.האם קיים חשש שבמרפאת עיניים אוכל להידבק בדלקות ומחלות מדבקות אחרות?אני מאוד חוששת מזה..כיום אני בסדר ולא רוצה לעוררר בעיות...
2.אולי אתם יודעים איך אפשר ליידע רופאים על רצוני לעבוד כמזכירה?ניסיתי דרך קופ"ח כרגע אין צורך.יש לי הרבה ניסיון משירותי הצבאי כפקידה בחר"פ...
תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימית
ד``ר יורם שוחט04/02/2010אין חשש להדבק במרפאת העיניים.
לא ידוע לי על משרה פנויה. אם את רוצה ליידע רופאים הדרך היא פנייה אישית לרופאים או למרפאה שבה הם עובדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיפות בעיניםקובי04/02/2010
שלום רב, בזמן האחרון אני מרגיש כאילו העינים שלי עיפות כל הזמן ורגישות מאוד כאילו שהן יבשות. ניסתי את טיפות העינים "סטילה" אך הם לא עזרו במיוחד. מה זה יכול להיות ?
תודה מראש ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקובי.
ד``ר יורם שוחט04/02/2010אי אפשר לענות ללא בדיקה. פנה לרופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אווטראבי04/02/2010
בוקר טוב
בני בן ה-21 מרכיב משקפים למרחוק במקור היה השבוע בסרט אווטר התלת מימדי ויצא מהסרט וטען שלא ראה את התלת מימד הוא ניסה להחליף במהלך הסרט זוג משקפי תלת מימד ולבסוף לא ראה! ברצונילדעת לאיזה כוון ליחס את הבעיה האם אולי יש לו צילינדר בעינים הוא כל סיבה אחרת אודה באם תתנו לי כוון.
בברכה והמון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד``ר יורם שוחט04/02/2010ייתכן שמדובר בהפרעה במיקוד (ליקוי בתפיסה תלת מימדית). יש לפנות לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בועות בקו הריסיםיעל04/02/2010
שלום, בחודש האחרון אני סובלת מבועות קטנות שגדלות בקו הריסים, בדרך כלל בנגיעה קלה הם מתפוצצות ונעלמות כלא היו. כל הפעמים יצאו לי הבועות הללו בחלק התחתון של הריסים, אך היום יצאה לי בועה בחלק העליון וזה ממש כואב וקשה ובכלל לא קרוב להיעלם.
מהי התופעה הזאת והאם זה ימשיך לצוץ לי כל החיים או שיש לזה פתרון..?
תודה ויום טוב,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר יורם שוחט04/02/2010קרוב לוודאי שמדובר בשעורה. פני לרופא לבדיקה והמלצה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת צילום-מכסה פתוחאוש03/02/2010
האם מזיק לעיניים?
איזה מישהו צילם כשאני לידו והסתכלתי לכמה שניות
מבלי לדעת שלא סוגר את המכסה.
האם מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפי
ד``ר יורם שוחט04/02/2010לא נגרם כל נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת להיות עיוורתלוליטה03/02/2010
שלום שמי לוליטה אני בת 13 וחצי והמספר בראייה שלי זה: עין שמאלית :6.5 ועין ימנית : 7 כל שנה גודל לי המספר בחצי או במספר שלם אני מאוד אבל מאוד מפחדת מעיוורון אז יש לי כמה שאלות ואני רוצה שתענו לי במלוא הכנות כי אני רוצה לדעת מה יהיה עם העיניים שלי
ובכן :
1.האם אפשר להיות עיוורת עם מספר ראיה כ''כ גבוה כמו שלי שגודל כל שנה .
2.האם המספר יתייצב מתישהו וישאר אותו מספר?
3.מאיזה גיל אפשר לעשות ניתוח ליזר בעיינים ? ואיזה מומלץ לעיינים שלי , יש לי קוצר ראיה מרחוק אני רואה ממש מטושטש ומקרוב רואה מאוד ברור.
4.מה הזמן המומלץ להישאר מול המחשב / טלויזיה ?והאם זה משפיע על הראיה ?
5.מה משפיע על הראיה ? איזה מאכלים וכדומה , מה אני יכולה לעשות שירד לי המספר ?
סליחה על החפירה ! פשוט אני ממש מודאגת , מקוה שתענו על כל השאלו ,לוליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללוליטה
ד``ר יורם שוחט04/02/2010קוצר ראיה אין פרושו עוורון. גם כשמדובר במספרים גבוהים, אפשר לראות טוב עם משקפיים או עדשות מגע.
המספר תמיד מתייצב בשלב מסוים.
לייזר עושים מגיל 20, ובתנאי שהמספר יציב לפחות שנה.
קריאה ממושכת ללא הפסקה (מחשב / ספר) עלולה להשפיע על עליית המספר. לכן מומלץ לעשות הפסקה מדי פעם. רופא העיניים יוכל להדריך אותך כיצד. הנושא גם נידון כאן בשרשורים קודמים.
צפייה בטלביזיה לא פוגעת בראייה.
אצל צעירים רצוי להמנע משינוי המשקפיים בכל פעם שהמספר משתנה, גם אם הראייה לא מושלמת עם המשקפיים הקיימים. שינויים תכופים של המשקפיים יכולים לתרום לעלייה במספרים. לפעמים אפשר לשקול שמוש במשקפיים במספר נמוך יותר לקריאה. התייעצי עם רופא העיניים.
אין השפעה למאכלים שונים או ויטמינים על המספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בטיפות עיניים ZADITENענת02/02/2010
שלום רב,
בזמן ביקור אצל רופאת עיניים נצפתה תגובה אלרגית בשתי העיניים (מתחת לעפעפיים).
בהמשך להחלטת הרופאה הנני משתמשת מזה 3 ימים (פעמיים ביום) בטיפות עיניים
Ketotifen as fumarate) ZADITEN ).
הנני בשבוע 4 להריון ורציתי להתייעץ באשר לבטיחות שימוש בתרופה זו (נרשם לפעמיים ביום למשך שבועיים).
אודה לתשובה בהקדם,
ענת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/02/2010ההמלצה לא להשתמש בנוגדי אלרגיה בהריון כולל אי שימוש בזדיטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ענת02/02/2010תודה על התגובה.
האם יכול להיות שנגרם נזק עקב שימוש של 3 ימים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ03/02/2010הסבירות נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ענת02/02/2010תודה על התגובה.
האם יכול להיות שנגרם נזק עקב שימוש של 3 ימים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מיקוד בראיה- דחוףתות01/02/2010
עברתי לפני שבוע בערך בדיקת עיניים בחנות אופטיקה 7 חודשים אחרי לידה כיון שחשתי שאני לא רואה מספיק ברור, ואכן היה שינוי קל של 0.25 בכל עין, כשאני הולכת ברחוב אני רואה מעולה, חד וברור, ואת כל האותיות הקטנות, אבל כשאני יושבת בחדר ובן אדם מדבר מולי אני מרגישה שאני לא מצליחה למקד במאה אחוז את המבט שלי בו, אבל דברים כתובים אני רואה חד וברור....
אני בת 23 ומהכרות שלי עם עצמי אני היפוכונדרית, חושבת על כל המחלות....ואני כמעט בטוחה שזה נובע כנראה מפחדים....אני פוחדת מכל מיני מחלות עיניים שגורמות לעיוורון (כמו גלאוקומה וכל הזמן חושבת שאולי יש לי צל בצידי העיניים )חלילה ואולי בגלל שאני כ"כ מתרכזת במה אני רואה ומה לא אני לא מצליחה להתרכז במבט...השאלה אם יכולות להיות עוד סיבות, כמו: אולי המספר לא מדויק, או שיש לי צילינדר ולא ראו בבדיקה, או סתם בעיות ריכוז....
אנא הרגיעו אותי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ02/02/2010שינויי מספר ייתכן אחרי לידה. ומה שאת מתארת זו בעיית מיקוד ראייה. לפנות לרופא עיניים ולבקש הפנייה להערכה אורטופטית ( בדיקת מיקוד ראייה) . הרבה פעמים יינתן תרגול לעיניים והבעייה תיפתר בקלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RP + בעיות בעצב הראיהאור-לי01/02/2010
שלום לכם,
אחותי אובחנה לפני 3 שנים כסובלת מ RP בעקבות תאונת דרכים.
בנוסף להצרת שדה הראיה, אחותי סובלת מבעיות בפוקוס ובערפול ראיה (קושי לראות פרטים, לזהות פנים), עצבי הראיה שלה אובחנו "חיוורים". לא ברור אם הדבר נגרם כתוצאה ישירה מהתאונה (מהחבלה) או כהחמרה של הRP.
האם לרפואה היום יש משהו להציע למישהי במצבה?
האם יש תרופה כלשהיא או ויטמינים שניתן לקחת כדי לשפר את ההולכה של עצב הראיה (מצטערת אם אני נשמעת טיפשה...).
ומה דעתכם על פורמולות ויטמינים המיועדות במיוחד לשימור/שיפור הראיה?
אשמח לכל קצה חוט אם ישנו (למותר לציין שאני מזה 3 שנים "הופכת" את האינטרנט בחיפוש אחרי "חידושים והמצאות" בתחום.)
בתודה ובברכה,
אור-לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ01/02/2010RP זו מחלה גנטית שלא קשורה לתאונת דרכים ומתבטאת בירידה בראיית לילה וצמצום שדה ראייה. החיורון בעצבי ראייה כנראה מקורו אחר. ממליץ לפנות לנוירואופטלמולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בראיהדנה01/02/2010
יש לי משקפיים -6.50 בשני העיניים, ולאחרונה אני רואה את הכתוביות של הטלויזיה מעט כפולות, לא בצורה משמעותית,ומדובר רק בכתוביות ולא בדמויות או עצמים, וכאשר אני מאמצת את העיניים או מרימה את המשקפיים קצת למעלה, אני רואה טוב יותר.
חשוב לי לציין, שלא תמיד אני רואה ככה, בעיקר בערב או אחרי עבודה ממושכת במחשב, והעיניים גם לעיתים צורבות...
ממה הדבר נובע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ01/02/2010המספר גדל במשקפיים לבדוק מספר מחדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פונדוסחלי01/02/2010
שלום, הבת שלי בת 9. לפני חצי שנה ולפני שבוע פירכסה בזמן שינה. הילדה התעוררה ולא היתה מסוגלת לדבר. היתה משיכה של זווית הפה והילדה אמרה שלא הצליחה לדבר כי הייתה לה לשון כבדה ונזל לה רוק מהפה. עשינו בדיקת EEG שינה, טרם קיבלנו תשובות של ה-EEG והבת שלי סובלת מאוד מכאבי ראש. על מה זה מצביע והאם יש חשש כלשהו, הרופא המליץ על בדיקת פונדוס, השאלה שלי האם בבדיקת פונדוס נדע מה הגורם לכאבי הרא/ ולפירכוסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלי
ד``ר יורם שוחט01/02/2010בבדיקה של קרקעית העין ניתן לראות את ראש עצב הראיה. במקרים מסוימים צורת עצב הראיה כפי שנראית בבדיקה יכולה לכוון אל הסיבה לתופעות הנוירולוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)